G4Media.ro

Vasile Dîncu susține că 9 mai va fi ”sărbătoarea propagandei” în Rusia:…

Sursa foto: Ramil SITDIKOV / POOL / AFP

Vasile Dîncu susține că 9 mai va fi ”sărbătoarea propagandei” în Rusia: ”Din perspectiva militară, va fi mai degrabă o încercare de a ascunde o înfrângere”

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, este de părere că sărbătoarea de 9 mai în Federaţia Rusă va fi una „sută la sută propagandistică” şi va fi „mai degrabă o încercare de a ascunde o înfrângere”. El menţionează că pe plan intern lui Vladimir Putin această sărbătoare „o să-i folosească, pentru că am văzut marile minciuni ale propagandei ruse, au fost destul de bine metabolizate de către societatea rusă”.

„Eu cred că această sărbătoare a propagandei nu va avea nicio substanţă. Probabil că va avea o substanţă în Rusia, pentru că nu cred că pe Putin îl mai interesează opinia publică, dacă nu vrea să comunice cu NATO sau cu cei din zona apropiată NATO, atunci va vrea să comunice doar în interior. Pentru că una din iluziile noastre şi una din iluziile democraţiei din ultimii ani, şi care a dispărut acum, a fost aceea că popoarele nu-i urmează pe dictatori. Ceea ce se vede acum este că a câştigat Putin 18 procente de la începutul invaziei Ucrainei, în încredere, şi chiar operaţiunea în sine este una aprobată de 80%. Nu se datorează asta numai faptului că nu sunt informaţii ruşii, că nu au Facebook şi altele, ci altor lucruri, care sunt factori ai mentalităţii şi, sigur, şi ai unei societăţi rămase în urmă. (…) Nu cred că-i va reuşi această mare festivitate pe care o gândeşte decât pentru intern. Dar sigur, pentru intern o să-i folosească, pentru că am văzut marile minciuni ale propagandei ruse au fost destul de bine metabolizate de către societatea rusă”, a afirmat Vasile Dîncu, vineri seară, la Digi 24.

Dîncu e de părere că sărbătoarea Rusiei de 9 mai va fi una „sută la sută propagandistică”.

„Nu se va putea anunţa – asta spun toate datele pe care le avem în ceea ce priveşte dezvoltarea ostilităţilor pe front – nu se va putea deconta nici măcar o victorie mică. Este un spaţiu de timp prea puţin până în 9 (mai – n.r.) şi după cum ne uităm la situaţia de pe front, nu au avansat pe front în ultima vreme foarte mult, chiar dacă au mărit bombardamentele, de exemplu, în anumite zone. Deci se pare că va fi, din perspectiva militară, va fi mai degrabă o încercare de a ascunde o înfrângere”, a adăugat ministrul Apărării.

El a susţinut că, dacă în 9 mai Rusia va declara oficial război Ucrainei, acest lucru ar însemna „deschiderea unor capabilităţi, inclusiv probabil armamentul nuclear tactic care începe să poată să fie activat, într-o anumită măsuri, anumite proceduri”.

sursa: News.ro, Sursa foto: Ramil SITDIKOV / POOL / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Sa muoara Dancusor! Si daca declara mobilizare generala speram sa iti dai demisia si sa mergi la cosul de gunoi unde iti este locul.

 2. Cum sa iti fie frica cu Dancu la aparare? Omul asta a vazut atatea video-uri cu rachete pe net, e toba :))

  • Nu știu cât de specialist e Dancu,dar spre deosebire de tine care de vreo trei ani debitezi tâmpenii pe copeici, e clar mai calificat. Ramai la impins roaba,cică se reduc intensiv posturile de troli prorusi semidocți.

 3. G4 Media, aveti contract de PR cu Dancu? De cateva zile incoace numai Dancu-n sus, Dancu-n jos… orice zice asta, faceti stire. Nea’ asta-i nimeni cu acte, ce tot va uitati in gura lui? Sau nu mai zice Firea nimic (alta poama!) si ati trecut la Dancu?

 4. Ăsta îi prost grămadă.

  • Daca asta e prost gramada si ai dreptate imagineazati cum sunt cei care l-au pus pe functie

 5. Și care e neadevărul în legătură cu propaganda sovietica? Că în afara situației în care aduc Moskva la suprafață și o prezintă că pe o mare victorie a tehnicii sovietice,nu prea au ce le prezenta mujicilor care fac foamea pentru denazificarea Ucrainei? Poate doar câmpul unde se afla Mariuopol care a fost demolat cu rachete de câteva miliarde și care e aproape cucerit. Mai sunt 2000 de ucrainieni acolo,și cu nu mai mult de 5-6000 de cadavre de ruși arse în crematoriile mobile și cu 1 miliard de euro pe rachete vor reuși să îl cucerească.

 6. Mosfilm lucrează intens pentru”informarea” mujicilor de 9 mai. Vor alterna filmările pe ecran verde cu ucrainieni care îi primesc cu flori pe sovietici și cele cu Putin care se lupta cu doi tigrii și 5 „naziști” din Batalionul Azov. Vreo 25.000 de familii de ruși vor aclama cu scepticism având în vedere că nu mai au demult vesti de la copiii lor plecați la exerciții militare acum trei luni.

 7. Oare la parada de 9 mai, vor fi prezentate și ultimele descoperiri sovietice, blindajul din crenguțe de brad și acoperișul de tabla cutata al tancurilor de 5 milioane de euro?
  Probabil și scuba diving in Marea Neagră să vadă mujicii cu ochii lor că tragedia s-a produs de la grătarul cu mici.

 8. Acum o lună pe paginile aste erau tot felul de troli care amuzau audienta,probabil că tatuca a sistat plățile în valoroasa rubla că au cam dispărut. A rămas linia a 2-a plătită în copeici ,și deși nici primii nu străluceau de inteligenta,hauristii rămași….