G4Media.ro

Vasile Dîncu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe: Există implicaţii regionale ale agresiunii…

Vasile Dîncu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe: Există implicaţii regionale ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat, marţi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) în formatul miniştrilor Apărării din statele membre ale UE, context în care oficialul român a atras atenţia asupra faptului că există implicaţii regionale ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei, relatează Agerpres.

Ministrul a adăugat că este nevoie de continuarea sprijinului pentru statele din vecinătatea estică, arată un comunicat MApN.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui prânz de lucru informal, când miniştrii au dezbătut evoluţiile situaţiei de securitate din Ucraina, precum şi demersurile de sprijin întreprinse de Uniunea Europeană. La această sesiune a participat, prin videoconferinţă, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

În marja reuniunii CAE, ministrul Dîncu a participat la şedinţa Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare (EDA). Activitatea a debutat cu o scurtă sesiune în cadrul căreia a fost agreată modalitatea de operaţionalizare a Centrului european pentru inovare în domeniul apărării (Hub for EU Defence Innovation – HEDI).

Totodată, miniştrii Apărării au discutat, pe baza datelor prezentate de Agenţie, perspectivele privind intensificarea, în următoarea perioadă, a acţiunilor dedicate acoperirii deficitelor de capabilităţi în domeniul apărării la nivelul UE.

De asemenea, în marja reuniunii, Vasile Dîncu a avut o întrevedere cu omologul francez, fiind abordate subiecte de actualitate de pe agenda NATO, UE şi referitoare la cooperarea bilaterală, cu accent pe măsurile de consolidare a capacităţii de a apărare a flancului estic al NATO.

Sursa foto: Guvernul României (gov.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Dâncu trebuie remanierat urge t daca vrem sa nu ne facem de super-ras in Europa si in lume in curand! Dâncu e un pr0stanak

  2. S-a prins, mā, mânca-l-ar mama dā copchil dāstept! 💡
    „Implicatii regionale” – ce frumos a zis-o! 👍

  3. Dancu e sclipitor si adanc…. e ca o raza in putul gandirii…. ce mai domnule … profesor asta e!

  4. Bubosul și mediocrul!

  5. N-as fi crezut vreodată că un război poate avea implicații regionale😅

  6. Dancu ,platit de romani apără interesele ucrainienilor nu pe ale celor care -i plătesc salariul.