G4Media.ro

Vasile Dîncu: Da, eu am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Vasile Dîncu: Da, eu am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern / Proiectele de legi „trebuie revăzute serios”

„Fiind vorba despre viitorul României nu cred că  putem aborda politicianist sau superficial aceste legi”, scrie senatorul Vasile Dîncu, vicepreședinte al PSD, într-un punct de vedere transmis Edupedu.ro. Dîncu spune că el a fost cel care i-a solicitat președintelui PSD Marcel Ciolacu, prelungirea termenului de dezbatere pe actualele proiecte de legi trimise partidelor din coaliția de guvernare de ministrul Ligia Deca.

„Da, eu am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea acestor legi în coaliție și în guvern”, scrie Dîncu în punctul de vedere amintit. Reamintim că Vasile Dîncu este în echipa de specialiști ai PSD care ar trebui să corecteze drafturile legilor Deca. Joi, PSD a solicitat amânarea cu 30 de zile a calendarului de aprobare convenit inițial în coaliția de guvernare pentru adoptarea pachetului legislativ al Educației, după cum Edupedu.ro a scris.

Senatorul susține că după primirea drafturilor a lărgit până la 200 de oameni echipa PSD care se ocupă de adus amendamente la proiectele legislative. „Am mărit echipa PSD care analizează legile cu colegi cu diferite specialități și am început o analiză cu cei peste 200 de membri din Departamentul de educație”, scrie Dîncu.

Acesta susține că „după 7 ani de la debutul dezbaterii pentru România Educată, observăm că legile educației, deși ținute într-o  confidențialitate de neînțeles, au creat o vie dezbatere și multe reacții din mediul educațional. Este clar că așteptarea societății este mare și e nevoie de dezbatere mai amplă  și analize aprofundate”. Aceste analize ar trebui să conțină, potrivit senatorului PSD, „minime studii de impact, de analize de specialitate și chiar de consultarea unor eșantioane de părinți, cadre didactice sau specialiști în educație”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Foarte bine, tot respectul. După 7 ani a ieșit un wc public

 2. Pai un prost (Dancu) nu o sa inteleaga niciodata nimic dintr-un act normativ….

  • @ tata Li,
   Dintr-un act conceput de un supli.nitor nu poți înțelege vreodată ceva. Dîncu e doar profesor universitar, nu supli.nitor de școală generală.

 3. Doaaaamne, la câte se pricepe da cu asta… El când își da doctoratul???

 4. Hopa,moș Teacă Dăncu bate pas de defilare să nu-l uităm ?

 5. O fi Dancu psd-ist ,mos sau ce mai vor unii pe aici, dar aici are dreptate!Legile educatiei nu pot fi adpotate la norma pe repede inainte ca sa bifeze si Johanis ceva!Daca vor unii o lege dupa metoda merge oricum, atunci sa fie adoptata la urgenta!

 6. Că întotdeauna trebuie să vină unul din interior, probabil om de-al serviciilor, cate să ne ducă pe alt val.

 7. Nu e clar ca nu se vrea o Românie educata ?