G4Media.ro

Vârstnicii de peste 75 de ani care au pensia de 704 lei…

sursa foto: Agerpres/ Nicoleta Pană

Vârstnicii de peste 75 de ani care au pensia de 704 lei vor beneficia de tichete de masă electronice

Guvernul a aprobat, în ședința de joi seara, o măsură de sprijin pentru persoanele vârstince, care va fi suportată din fonduri europene.

Astfel, persoanele care au peste 75 de ani şi o pensie de 704 lei vor beneficia de tichete de masă electronice.

„O a treia măsură adoptată este destinată persoanele vârstnice. Este vorba despre tichetele de masă electronice pentru un număr de aproximativ 260.000 de pensionari. Condiţiile sunt cele legate de vârstă: să aibă peste 75 de ani pentru a beneficia de această schemă de sprijin cu condiţia să aibă o pensie socială de 704 lei aşa cum astăzi avem cuprins în reglementările legale în vigoare. Este o măsură pe care Guvernul a aprobat-o şi care sprijină în mod direct partea de reţea HoReCa şi care are în vedere un buget de 100 de milioane de euro”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Sursa foto: Agerpres/ Nicoleta Pană

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. IN TOAMNA CRESC SI PENSIILE SUPER SPECIALE. TUDOREII SI DORNENENII VOR MAI PUNE CEL PUTIN 1000 DE EURO LA FIECARE PENSIE PE CARE O AU.

  CCR A MAI PUS UN ZID PENTRU PROTECTIA INFRACTORILOR !
  PARTIDUL II RASPLATESTE!

  • La majorarea de 40 %
   La o pensie de 30.000 lei inca 12.000
   La 1500 lei mai ia si amaratul 600 lei.
   Asta DA dreptate sociala .
   RUSINE !

  • Cei care au pensie la acest nivel plus 75 de ani sunt complet in afara tehnologiei digitale. Ce sa faca ei cu tikete ele tronice? Habar nu au de lumea fara hartie. Program esuat din start, din pacate. Aude cineva?

 2. Tichete de masă electronice pentru un bătrân de peste 75 de ani!!!
  Nu cred ca peneleii sunt normali la cap!
  Ei, de fapt, vor sa sprijine tot HORECA, nu pe amărâți!
  Mai bine le acorda pensionarilor un spor pentru condiții periculoase de…. viață!

  • Marcel, nu inteleg legatura intre tichetele de masa si HORECA…..te rog mult sa ma luminezi si pe mine…..cum adica ajuta HORECA? Eu eram convins ca pensionarii, marea lor majoritate fac cumparaturile de la magazinele din cartier sau de la supermarketurile apropiate….vrei tu sa-mi spui ca daca vor primi acum 100 de lei sau sa speram chiar mai mult, vor manca numai la restaurant? Cam greu de crezut…

  • Nici eu nu înțeleg ce legătură are cu HORECA, dar asa scrie în text!

  • Am o nelamurire: ce este pensia sociala? Cred ca e pur si simplu cadou de la buget pentru ca aceea pentru care ai muncit ani si ani se cheama simplu: pensie si atit. Asa ca , dupa parerea mea nu ar trebui sa ne exprimam compasiunea pentru oameni care nu au muncit in viata lor dar beneficiaza totusi de banii astia luna de luna. Si tot dupa parerea mea, pensia ar trebui sa se dea numai dupa criteriul contributivitatii.

 3. Daca ambasadorul SUA promite marea și sarea de ce nu-și mai respectă cuvantal?

  • Bun, și restul? Cei care au pensie de 703 sau 705 lei, ăștia nu primesc nimic? Și doar persoanele de 74 ani? Cei de 75 – ciu-ciu ?

  • Dacă au pensie de 704 lei înseamnă că nu au contribuit cu nici un leu la fondul de pensi. Deci n-ar trebui să primească nici un leu pensie. Vorbim de pensii contribute…..

 4. La programul start up pentru afaceri studenți au pus un buget de 20 milioane de garoi, la acest minunat program pentru octogenari au pus 100 de milioane de garoi euro…unde e logica?

 5. Tusa Floarea din varful muntelui se duce cu tichetul de masa in cotet? Sau are
  Pos in grajd?

  • Cu ocazia asta o sa-și pună magazinele de la sat POS uri și vor da bon fiscal! Asa vor mai contribui și ele la bugetul de stat.

  • Tichete electronice…pentru cei de peste 75 de ani…bravo!!!
   O alta gaselnita „generoasa” pentru cei care nu se pot folosi de „binefacerile” ei!
   Daca ar putea,nu s-ar da,fireste. Si pensii marite cu…10 la suta.
   Pai si la toamna,la vot,tot asa veti primi. Cam acelasi procent,minus tichetele electronice…

 6. Pensie 700 lei.. Mie mi ar fi rusine sa vorbesc despre asta.

 7. Eu cred ca este o forma de sclavagism modern.
  Nu trebuie insa uitat nici faptul ca Dumnezeu nu a creat omul cu scopul ca acesta sa inventeze banii si sa se lase dominat de puterile acestora de a face minuni.

  • La un simplu calcul, un SPECAL ar urma sa primeasca ( in situatia teoretica a majorarii cu 40 % ) sume uriase.
   La o pensie de 30.000 lei specialul va incasa 12.000 lei.
   Muritorul de rand , la o pensie de 1500 lei, va primi 600 lei.
   Intreb eu , unde este dreptatea sociala, solidaritatea, empatia fata de cei batrani ????
   Desfiintate sau impozitate pensiile speciale
   am inteles ca este neconstitutional.
   Dar sa ne moara batranii de frig, de foame , de lipsa de medicamente cum este ?????
   Si moral si uman si legal si contitutional !
   RUSINE sa le fie celor ce au facut aceste legi.
   O desfiintare a lor si o plafonare a majorarii lor era echitabil.
   Dar cans nu se vrea politic, nu se face nimic
   RUSINE !

 8. Buna ziua !

  Nu pot sa cred au dreptul doar persoanele peste 75 ani ,dar cu,copii ( orfani de un parinte )care au o pensie de urmas de 704 lei ,ei nu intra in calcul ,credeti ca un copil se poate descurca cu o astfel de pensie in ziua de azi cand preturile au explodat in plina criza ???

  Multumesc ,statului roman !

  • @Mitrea Eugenia – Sa fim intelesi, copiii orfani cu pensie de urmas sunt la fel ca orice alt copil. Daca e minor are un tutore, indiferent de ce natura. Daca e minor orfan ori e in grija unor rude care au statut de tutore (in cazul asta si-au asumat cresterea lui), ori e la un orfelinat. Daca e major, atunci clar are posibilitatea de a muncii pentru banii lui. Deci, nu, nu poti sa compari situatia unui copil cu un batran.
   Pe de alta parte, „gaselnita” asta cu tichetele de masa e tare nepotrivita, ca sa nu spun ca un plafon fix de pensie ar duce la discriminari…

 9. Dar de persoanele cu handicap se mai ocupă cineva din țara asta? Nu au mai beneficiat de majorare a pensiei de multi ani.

 10. Conform programului guvernării, în decada 2021-2030…..dacă vor absorbi fondurile europene și,acestea să aibă aceasta destinație!!!!Altfel…O sa ii caute Codruta!!!

 11. Cine muncește are ovamarata de pensie, iar vine nu muncește nici o secunda are ajutor social….

 12. Mai nou caută masoni să dea nouă care trăim din pensii să facă niște injecții să ne extermine pentru ca să nu ne dea bani și ajutoare și cum ce-i de la conducerea țării și în șparlament după lovitura de stat din 89 sînt doar slugile masonilor ei execută ordinele

 13. Din păcate nimeni nu își mai amintește de sclavii comunismului țăranii indobitociti de muncă!Rușine parlamentarilor și mai ales celor de la curtea constituțională pentru toate drepturile lor inventate și furate. Cum nu au contribuit țăranii? Statul comunist le a furat pămînturile și animalele și viata Un drept câștigat spun ei cu pensii speciale.Castigat prin legi mincinoase de niste mizerabile și josnici Nenorocirile când va opriți?