G4Media.ro

Vârsta de încorporare în Rusia ar putea fi majorată la 30 de…

foto: Wikipedia

Vârsta de încorporare în Rusia ar putea fi majorată la 30 de ani în această primăvară

Baremul superior al vârstei de recrutare pentru serviciul militar în armată ar putea fi mărit la 30 de ani (acum 27) în timpul campaniei de recrutare din primăvara anului 2023, în timp ce baremul inferior va rămâne același – 18 ani, potrivit șefului Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, citat de BBC.

Kartapolov nu este doar un deputat, el este fost ministru adjunct al apărării din Rusia și autorul mai multor amendamente la legile privind serviciul militar depuse în Duma de Stat anul trecut (unele adoptate) și legate de războiul împotriva Ucrainei.

În 21 decembrie, ministrul apărării, Serghei Șoigu, a propus modificarea limitelor de vârstă pentru recrutare – aceasta este una dintre inițiativele sale de reformă a armatei despre care Șoigu i-a vorbit președintelui Vladimir Putin în cadrul consiliului anual al Ministerului Apărării. „Pas cu pas, creșteți vârsta de recrutare a cetățenilor de la 18 la 21 de ani și ridicați limita la 30 de ani”, a spus ministrul.

Acum, deputatul Kartopolov vorbește despre o opțiune tranzitorie, în care nu va exista încă o creștere a limitei inferioare, dar va exista o limită (deși amendamentele de modificare a limitelor de vârstă nu au fost încă aprobate sau chiar introduse).

La început, se va apela la un „tip mixt” – adică persoane cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Tranziția completă la noul sistem, în cadrul căruia vârsta minimă de recrutare va fi de 21 de ani, iar vârsta maximă – 30 de ani, va dura între unul și trei ani, a declarat Kartapolov.

Experții au apreciat pozitiv ideea înrolării în armată de la 21 de ani și au perceput cu prudență creșterea limitei de vârstă la 30 de ani, asociind-o cu necesitatea de a asigura armata rusă cu personal militar în contextul războiului împotriva Ucrainei.

Pe lângă schimbarea vârstei de încorporare, Șoigu i-a propus lui Putin să crească numărul de militari la 1,5 milioane de persoane. Putin a susținut propunerile lui Șoigu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Gaina batrana (cocosul, in cazul Rusiei) face zeama de tun buna.

  2. All going according to plan. Nothing to see here.

  3. in plus interzice nepatriotilor cu virsta potrivita pentru moarte sa parasesca tara