G4Media.ro

Varianta Delta în România: 313 cazuri depistate în București și 32 de…

Varianta Delta în România: 313 cazuri depistate în București și 32 de județe / 19 decese raportate / O treime dintre cei infectați nu au nicio legătură epidemiologică / 18% sunt persoane vaccinate cu schema completă

313 infectări cu varianta Delta a coronavirusului au fost înregistrate până acum în România, cu 51 mai multe decât în urmă cu o săptămână. Cinci noi decese au fost raportate, numărul total al morților ajungând la 19, potrivit unei informări a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Varianta Delta a fost depistată până acum în București și 32 de județe.

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, precizează INSP.

Dintre cazurile depistate până în prezent în România, 18,8% sunt la persoane vaccinate cu schema completă. În ceea ce privește decesele, 18 dintre cele 19 persoane care au murit erau nevaccinate.

„Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat. Intervalul dintre data finalizării vaccinării complete și data recoltării probei a fost de 11-182 zile, cu o medie de 105 zile și o mediană de 104 zile”, precizează INSP.

O treime dintre cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menționată, iar 40% sunt în 64 de focare din București și 15 județe.

Cele mai multe infectări au fost depistate până în prezent în București, Ilfov și Iași.

„Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC (variante care determină îngrijorare, n. red.) are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S 21, la 6,8% în S 29”, notează INSP.

Până la data de 8 august 2021 au fost confirmate 313 cazuri cu varianta Delta:

 • 39,9% (125 cazuri) se află în 64 focare, dintre care 55 familiale (85 cazuri) și 9 de colectivitate (40 cazuri), din 15 județe: Argeș (5), Bacău (5), Brașov (1), Brăila (1), Botoșani (1), Călărași (5), Constanța (2), Dolj (5), Ilfov (6), Iași (13), Olt (1), Teleorman (3), Timiș (2), Tulcea (1), Vrancea (1) și mun.București (12).
  Dintre cazurile din focare, pentru 11 a fost menționat istoric de călătorie în Finlanda (1), India (4), Italia (1), Nepal (1), Spania (1), Turcia (1), UK (2).
 • 32,6% (102 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menționată.
 • 19,2% (60 cazuri sporadice) au istoric de călătorie sau de ședere la lucru în alte țări, din care 21 în UK, 9 Spania, 5 Turcia, 3 Bulgaria, 3 EAU, 3 Franța/Monaco, 3 Grecia, 3 Italia, 1 Chile, 1 Egipt, 1 Germania, 1 Irlanda, 1 Olanda, 1 Rep.Moldova, 1 România, 1 Tadjikistan, 1 este angajatul unei firme de transport auto internațional, 1 este pilot pe rute internaționale.
 • 1,6% (5 cazuri) au avut contact în afara familiei cu caz confirmat COVID-19 identificat.
 • 1,9% (6 cazuri) au refuzat colaborarea cu DSP.
 • 4,8% (15 cazuri) nu au putut fi contactate de către DSP.

Au fost înregistrate 19 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta:

În total, în România au fost depistate până acum 2042 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC) din 2663 de secvențieri. Rata de confirmare a ajuns la 77%:

Alpha – fosta variantă britanică B.1.1.7 – 1695 cazuri
Beta – fosta variantă sud-africană B.1.351 – 11 cazuri
Gamma – fosta variantă braziliană P.1 – 23 cazuri
Delta – fosta variantă indiană B.1.617.2 – 313 cazuri

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Secțiunea morților nevaccinați: 32, 35, 37, 40, 56 de ani!!!!!!!!! 😞😞😞
  Secțiunea morților vaccinati: doar 1, care pare ca nu a mai făcut a doua doză, 72 de ani (peste media de viață a bărbaților in Ro)
  Deci poate înțelegeți de ce ii înjur pe șoșoci si pe liderul șoșocilor, huliganul ala de la partidul lui Putin.
  Ăștia vor sa moară tineri români, dacă se poate cu milioanele.
  Păi sa nu le spui ca sunt scursuri cand fac așa ceva?

  • Hai, siktaer!

  • Nu leprele care ne fură trebuie să ne facă recomandări medicale!!!!
   Vaccinarea nu este o decizie politică, este o decizie medicală!
   Daca vrei să-i votezi pe cei ce ne-au furat si ne-au transformat in coșul de gunoi al planetei, OK, dar nu asculta de sfaturile borfașilor in domeniul medical!!!

  • Si toti sanatosi tun!!! Da, da!! Hai zat ca pute!!

  • Te-ai uitat la coloana „Conditii medicale preexistente”? DA, DA, DA,… Un singur NU din 19 decese. Mai degraba NU STIA.

  • @petre Si daca romanii de 30,32,35,37,40,56 ani sunt usor bolnavi, grăsuți, un ficat gras, o tensiune un pic mai mare, trebuie să nu-și facă vaccinul si sa moară?
   Petre, pare ca spui ca erau bolnavi, deci este oarecum just că au murit, nu?
   Nu tu ești ăla posomorâtu’ si mâhnitu’ că-ți zice toată lumea șoșoc sputnikar?
   Pai cum vrei să-ți zica prxstalaule daca tu spui oamenilor sa nu se vaccineze ca sa moară la 30 de ani ca au tensiunea 14 in loc de 13 sau ca au 83 kilograme in loc de 70?
   Tu ești intreg la cap Petre, mai ai vreu neuron funcțional cand spui „da, au murit, dar aveau condiții preexistente” Păi „prietene” si tu ai condiții, esti bolnav psihic, deci ar fi foarte bine sa mori si tu, nu-i așa?

  • 😅😅😅 Tantalaule alea enumerate de tine , nu sunt trecute ca comorbiditati!!!
   Afectiunile grave ca cancer, insuficienta renala diabet, tumori , boli autoimune….. si multe altele !!! Baga la cap!!!

  • @ciubi
   Esti de-o prostie înmărmuritoare.
   Hipertensiunea arteriala este trecuta la comorbiditate prostălăule!
   Obezitatea este comorbiditate prostălăule!
   Da, si cancerul este, dar idiotule, sunt multi care mor doar cu hipertensiune si tineri!
   Cretinule ,sunt multi care mor obezi si tineri!
   Si toți ăștia dacă se vaccinau trăiau!
   Isi intretineau familiile!
   Sunt copiii care mai aveau părinți!
   Prost nemernic ce ești!

  • Aia cu 10 kg peste nu este obezitate tantalaule, aia care la 170cm au 100 si peste este obezitate la care se mai adauga diabet si probleme cu ceasu si hipertensiune, e normal la o asa greutate!! Esti tantalau rau!!!

  • Nume*, văd că arunci cu înjurături ca ultimul ghiolban. O tot țineți langa cu comorbiditatile, că dacă nu avea covid, ar mai fi trăit.
   Păi de unde știți voi, mă?? Că ordinul MS dat anul trecut pe 13 martie, cel care interzice autopsiile și care spune, foarte clar, că „diagnosticul de deces cu infecție cu noul coronavirus (SARS-CoV2) pot fi declarate cazuri medico-legale strict în conformitate cu art. 185 CPP numai în moartea violentă sau suspectă de a fi violentă ori atunci când există o suspiciune rezonabilă că decesul a fost cauzat direct sau indirect printr-o infracțiune ori în legătură cu comiterea unei infracțiuni”.
   De unde știți, mă??

  • Sunt ultimul ghiolban cu lichelele ca voi care vor sa omoare români!

 2. Ciobi nesimțitule, ce le spui familiilor celor de 32, 35, 37 de ani morti? Le zici hai zât si copiilor lor?
  Gavroche siktir si copiilor care-și plâng parintii?
  De-asta sfătuiți românii sa nu se vaccineze jigodiilor? Sa le ziceți zât cand mor?

  • Le spun, condoleante!!! Nu este vina nimanui, ca bolile de care sufereau, intr un final i au rapus!!!
   Asa ca nu mai bate campii aiurea!!

  • Vezi mai bine statisticile oficiale din Marea Britanie, Israel, Islanda țări cu populație majoritar vaccinată cu ambele doze!
   Explozie de cazuri, între 70-90 la sută dintre cazurile grave sunt ale celor vaccinați cu ambele doze, decesele la fel. Israelul se gândește să intre în lockdown.
   Care e problema cu vaccinurile?
   Israelul susține la nivel oficial că eficacitatea lor, e sub 40%!
   Și mai e una, nimeni nu știe care pot fi efectele secundare în timp!
   Din cauza asta orice medicament nu poate fi aprobat, până nu trece prin tot felul de testări!
   Din cauza asta și au, autorizație temporară de funcționare!
   Nu există medicament fără contraindicații!
   Unii sunt alergici și la aspirină!
   Și atunci trebuie căutate alte soluții.

  • Un văr a murit la 50 ani, acum 6 ani. Diagnosticul( fără autopsie) a fost: obezitate morbidă. Daca apucă pandemia și se vaccina, nu mai murea. Daca murea la începutul pandemiei,murea de covid. Daca murea după vaccin,murea de obezitate

 3. Inca mai sunt discutii? Nu s-a hotarat lumea ce sa faca? Hmmmm ….

 4. Buun, deci avem 26% vaccinati, un deces, 74% nevaccinati, 18 decese. 1/26 vs 18/74. Deci de peste 6 ori mai mare probabilitatea de deces la nevaccinati, conform acestor date. Adica eficacitate peste 84% in prevenirea deceselor COVID Delta.

  Cifrele sunt inca mici, si statisticile pot avea incertitudine mare in aceasta situatie, vom vedea mai incolo care este eficacitatea exacta. Dar oricum, lucrurile sunt clar in favoarea vaccinului, daca se mai indoia cineva.