G4Media.ro

Varianta Delta a devenit tulpina dominantă de Covid-19 în Statele Unite

Varianta Delta a devenit tulpina dominantă de Covid-19 în Statele Unite

Varianta Delta a devenit tulpina dominantă de Covid-19 în Statele Unite, potrivit unei modelări de date efectuată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), transmite Reuters, citată de News.ro.

Estimările CDC arată că varianta Delta a devenit dominantă în ţară pe parcursul a două săptămâni încheiate pe 3 iulie, 51,7% din cazuri fiind legate de această variantă care a fost identificată pentru prima oară în India.

Proporţia cazurilor legate de varianta Alpha, identificată prima oară în Marea Britanie şi care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%.

Varianta Delta, care devine dominantă în multe ţări, se transmite mai uşor decât versiunile precedente de coronavirus şi poate provoca forme mai grave de boală, în special în rândul tinerilor. Această variantă este prezentă în toate statele americane, au spus oficialii din sectorul sănătăţii.

Marţi, preşedintele american Joe Biden i-a încurajat pe toţi americanii nevaccinaţi împotriva Covid-19 să se vaccineze, pentru a se proteja de varianta mai contagioasă.

Datele preliminare arată că vaccinurile fabricate de Pfizer şi BioNTech, AstraZeneca şi Moderna protejează în mare parte împotriva variantei Delta, concentraţia de anticorpi care neutralizează virusul fiind oarecum mai redusă.

Sursa Foto: Webmd.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. O stire foarte interesanta ar fi despre „Salivary glands are a target for SARS-CoV-2: a source for saliva contamination” https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/path.5679
    publicat intr-o rev. stiintifica in Iulie 2021. Din articol: „Even patients from our study who died from non-respiratory causes – including tumors, neurologic events, and vascular causes, presented SARS-CoV-2 infections in salivary gland cells.”
    Asta ar explica multe. In studentie am fost si peste hotare iar acolo am vazut studenti din toata lumea. Bucataria era un loc interesant de observatie. Asiaticii aveau un ritual interesant de curatare a gatului urmat de eliminarea sputei in tomberoanele din fata bucatariei. Zgomotul facut oripila pe toata lumea. Ce sa-i faci? Alta cultura. Un grup gatea frecvent impreuna, mancau toti din acelasi bol cu betisoare.
    La noi, intr-o drumetie, dintr-o sticla cu apa bea toata lumea. O fi bine sa procedam asa?
    In alta parte a lumii, mai estici, intr-o cantina vesela era adunata de la mese, trecuta printr-un cazan cu apa de catre o bucatareasa si scoasa pe banda la utilizat.

  2. Foarte interesantă descoperirea ta. Mulțumesc pentru articol!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.