G4Media.ro

Validarea Parlamentului Republicii Moldova intră în linie dreapta. Până la finele săptămânii…

Validarea Parlamentului Republicii Moldova intră în linie dreapta. Până la finele săptămânii am putea avea prima ședință a noului Legislativ

Curtea Constituțională din Republica Moldova (CC) va examina, vineri, cererea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind confirmarea alegerilor parlamentare anticipate și va valida apoi noile mandate parlamentare din această legislatură. CEC a aprobat, luni, rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

După decizia judecătorilor CC, urmează apoi ca președintele Maia Sandu să convoace în cel mai scurt timp noul Parlament în prima sa ședință plenară. Comunistul Eduard Smirnov, candidatul cu numărul 12 pe lista BeCS, va fi cel care va prezida prima ședință a Parlamentului nou-format ca decan de vârstă. Smirnov are 81 de ani și este născut pe 17 septembrie 1939.

Pe de cealată parte, Eugeniu Sinchevici este cel mai tânăr deputat al PAS și are numai 22 de ani. Parlamentarii PAS au precizat deja că noii deputați nu-și vor lua vacanță și se vor apuca cât pot de repede de muncă.

„Nu prea o să avem vacanță. Va trebui să muncim și în august. Cel puțin o parte din august o vom dedica sesiunilor speciale. Până în toamnă, trebuie să avem niște angajamente onorate”, a explicat recent Igor Grosu într-o emisiune televizată la Pro TV Chișinău.

În această legislatură, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va forma singur majoritatea, după ce a obținut 63 din cele 101 mandate parlamentare. În opoziție vor merge Blocul Comuniștilor și Socialialiștilor din Republica Moldova (BeCS) care a obținut 32 de mandate și Partidul Ilan Șor care are șase mandate.

Apoi, va fi format un Guvern de către majoritatea parlamentară a PAS, iar Natalia Gavriliță are cele mai mari șanse să devină noul premier al Republicii Moldova, în timp ce liderul interimar al PAS, Igor Grosu, ar putea prelua fotoliul de Președinte al Parlamentului unicameral de la Chișinău.

Foto: Clădirea Curții Constituționale de la Chișinău. Sursa/G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. doamne ajuta !

 2. După cum știm din Biblie, D-zeu nu face diferențe între hoți și cinstiți. Pentru El, toți sunt copiii Lui !
  Așa că, mai ușurel cu doamne-ajută.

  Adevarul e că moldovenii s-au ajutat singuri, acționând exact cum trebuie să acționeze niște oameni care au luat țeapă timp de treizeci de ani de la niște partide comunisto-bolșevice , iar acum au votat în consecință.

  Parerea de rău vine din faptul că doar moldovenii de dincolo de Prut s-au trezit, ai noștri votează în continuare haurari si pesedisti !

  • Cum să nu facă Dumnezeu diferență între hoți și oameni onești? Citește cele 10 PORUNCI DUMNEZEIEȘTI. Și mai spune Dumnezeu că cel care va încălca una din cele 10 pe toate le va încălca!!!!!
   Doamne, ajută poporul nostru și scapă-ne de hoți și de venirea altor neamuri asupra noastră!

  • @sperantoo din pacate sunt prea multi ca tine, oameni saraci si prostiti de o religie antica, in care smecherii din bor isi fac palate aurite si se plimba in mertzane.
   Cand ii vad plini de aur mi se face scarba.
   Orice vrei de la biserica dai bani, botez, cununie si cand mori trebuie sa platesti in masura in care statul le da salarii. Mama lor de hoti.