G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: Scăderea anticorpilor este un fenomen natural, însă acest lucru nu…

Valeriu Gheorghiţă: Scăderea anticorpilor este un fenomen natural, însă acest lucru nu înseamnă neapărat scăderea protecţiei

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva SARS CoV-2, a declarat că, deşi numărul anticorpilor scade după o perioadă de la vaccinare, acest lucru nu înseamnă şi scăderea protecţiei în faţa virusului, relatează News.ro.

„Scăderea anticorpilor este un fenomen natural pe care îl întâlnim după orice tip de vaccin, după orice tip de răspuns imun, indiferent că vorbim de un răspuns imun după boală sau după vaccinare, însă acest lucru nu înseamnă neapărat scăderea protecţiei, pentru că pe de o parte, noi când facem aceste analize obişnuite de laborator, determinăm anticorpii totali împotriva proteinei spike şi nu acei anticorpi neutralizanţi care sunt de fapt importanţi oentru protecţie, pentru neutralizarea virusului. Avem răspuns imun de tip celular şi mai avem răspuns imun de memorie. Practic, la reîntâlnirea cu agentul, cu microorganismul, în speţă cu virsului SARS CoV-2, organismul nostru produce într-un timp foarte scurt anticorpi”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Acesta a adăugat că protecţia vaccinurilor, înclusiv în faţa variantei Delta, este de peste 90 la sută.

„Persoanele vulnerabile, persoanele vârstnice pot să dezvolte forme simptomatice şi unii pot să dezvolte, sunt situaţii rare, dar sunt cazuri în care poţi să dezvolţi o formă destul de serioas se îmbolnăvire, dar datele actuale, inclusiv pentru varianta Delta, arată o protecţie de peste 90 la sută faţă de riscul de internare şi de deces, indiferent de tipurile de vaccin de care vorbim”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. SA TRAITI ! VOUA VA DA udmr VAUCHERE PENTRU VANATOARE ?

 2. Deci sa inteleg esti protejat de vaccin daca iti scad anticorpii, dar daca ai trecut prin boala, nu.

 3. Gheorghiță ne crezi tâmpiți? Ce spui nu are logică în general, medical cu atât mai mult. Faceți vaccinul trei așa cum procedează unguri și nu mai exportați dozele.

  • oricum nu o sa intelegi nimic nici cu schema, nu te mai obosi, ia cu apa, ai scapat momentan de cipul 5G si de infertilitate desi in cazul tau era de dorit.

  • Are logica prxstalaule! Ca sa intelegi, vxta prxsta ce esti, ca iti dai cu parerea desi esti prxst, trebuie sa stii ca sistemul imun prima oara cand intra virusul in corp, nu reacționează cu anticorpi pentru ca nu a mai întâlnit virusul. Așa că îl analizează, il taie pe virus in bucățele ca să stie ce fel de anticorpi trimite la lupta. Procesul asta durează 3 săptămâni-1 lună, timp in care virusul isi face de cap in corp fara nici o opreliște. De obicei in acest interval fie mor oamenii fie ajung într-o stare atat de proastă de sănătate ca mor ulterior, chiar daca corpul incepe sa produca anticorpi. Odată ce ai vaccinul făcut si nivel zero de anticorpi pentru ca ti-a scăzut nivelul pentru ca a trecut mult timp de cand ai făcut vaccinul si virusul intra in corp, in secunda 2 sistemul imun recunoaște virusul si ridică la cer nivelul de anticorpi. De aceea se tot spune, nu contează nivelul anticorpilor, conteaza sa fie antrenat sistemul imun prin vaccinare. Oricum, încă o data, trebuie sa iti spun ca esti uimitor de prost.

 4. Anticorpii scad pt ca sunt prea puține doze. 120 de milioane sunt insuficiente.Dacă romanii ar înțelege și s_ar vaccina în fiecare lună cu siguranță că și anticorpii se vor inmulți.

 5. Se vede în Israel cit de buna este protecția oferita de vaccin…

  Nu exista useristi cu chipiu sa înlocuiască generalul rujat?

  • Se vede, ca au puțini morți și 90% din infectati sunt nevaccinați.

  • Cum omite tovarasul cap-ist de mai sus sa precizeze un lucrul esential. Din total decedati pe luna iulie, 75% erau vaccinati. Tic Tac….

 6. Se vede ca toti comentatorii anteriori fie rastalmaciti in mod rau-intentionat, fie nu intelegeti ce cititi. Spune clar ca la reintalnirea cu virusul se produc noi, datorita anticorpilor de memorie. Ce testam noi la analize sunt anticorpii celulari, rezulta ca nu are nicio relevanta cati ti-au ramas dupa boala, fiindca se vor produce altii noi la fiecare reimbolnavire.

 7. Doamne cit poate fi omul asta de deștept! Este extraterestru. De aia nu cunoaște realitatea terestra.

 8. Vaccinul nu te protejează de virus. Te protejează de proteina Spike. Asta este serul numit vaccin. O amestecatura de secventa genomica responsabila de proteina asta smechera și înglobat în ceva grăsime, mai bine zis colesterol. Asa generalist vorbind. Mai este și faptul ca toate aceste proteine care se injectează sunt modificate genetic. Nu ca virusul ar fi altceva. Tot modificat genetic este și asta. Așadar, trecerea prin boala te protejează de virus, vaccinarea te protejează de proteina injectata. Dar experții nu vor sa spună clar lucrul asta.