G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță: În această săptămână vom lua decizia privind grupa de vârstă…

Valeriu Gheorghiță: În această săptămână vom lua decizia privind grupa de vârstă pentru care va fi administrat vaccinul AstraZeneca. Majoritatea datelor din studiile clinice sunt până la 55 de ani / Din 15 februarie vor fi 180 de centre noi pentru acest vaccin

Președintele Comitetului național pentru campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că în această săptămână va fi luată decizia privind grupa de vârstă pentru care va fi administrat vaccinul AstraZeneca în România și a precizat că din 15 februarie vor fi 180 de centre noi pentru acest vaccin.

„Este al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului și care urmează să intre în portofoliul ficecărui stat membru pentru a fi utilizat în campania de vaccinare. Recomandarea pentru utilizarea acestui tip de vaccin, conform rezumatului caracteristicilor produsului este după vârsta de 18 ani. După cum știm, eficacitatea este de circa 60% și se poate administra persoanelor de peste 18 ani, în două doze, la un interval cuprins între 4 și 12 săptămâni. În studiile clinice care au stat la baza autorizării acestui tip de vaccin, majoritatea datelor sunt disponibile pentru grupa de vârstă până la 55 de ani”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Rămâne să luăm în cursul acestei săptămâni o decizie, după ce vom primi un punct de vedere de la comisiile de specialitate din ministerul Sănătății și de la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, care va fi intervalul de vârstă pentru care vom folosi vaccinul de la AstraZeneca în România, ținând cont de datele care se regăsesc în caractericile produsului. După cum știm, celelalte țări europene, din ce am regăsit în spațiul public, sunt țări precum Italia, care a limitat grupa de vârstă până la 55 de ani și alte țări, precum Germania, Austria, până la 65 de ani”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că a cerut un punct de vedere oficial inclusiv de la compania AstraZeneca, în care au fost prezentate toate datele de eficacitate.

Gheorghiță a anunțat că, „începând cu 15 februarie, este prevăzută deschiderea a 180 de centre de vaccinare noi în care va fi distribuit vaccinul de la AstraZeneca și se vor deschide sloturi de programare în aceste centre”.

Potrivit secretarului de stat Andrei Baciu, România are alocate pentru lunile februarie și martie 1,3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Citește și

Agenția italiană a medicamentelor recomandă folosirea vaccinului AstraZeneca la persoanele de până în 55 de ani

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Pai sa faca si o Tombola, zic: care vrea la AstraZeneca care la Pfizer care la Moderna

    • Daca nu te lasă să alegi, or sa afecteze toată campania de vaccinare. Nimeni nu vrea AstraZeneca. E piramidon, aspirina.

  2. Vesti bune! Prestigioasa revista The Lancet tocmai a confirmat ca Sputnik V are eficienta 91,6%. Devine inevitabila aprobarea in UE.

    Toti liderii USR-PLUS trebuie sa se vaccineze cu vaccinul rusesc pentru a combate scepticismul romanilor pro-occidentali.

  3. De ce am vrea un vaccin care are eficacitate 60%? De ce nu am posibilitatea de a alege ce vaccin vreau?

  4. Au dat-o in fasole, pe romaneste .Astia chiar ne cred iobagi, badante, cetateni de mana a 2 din UE!Pai peste 60 % are antigripalul normal, iti ofera o imunitate mai buna in fata covid.Voi credeti ca tineretul sub 50 o sa vaccineze cu porcariile voastre englezesti!Eu uul o sa-l refuz…mai bine astept macar Modena!

  5. AstraZeneca e inutil. sunt bani aruncati. de multi ani cercetatorii britanici au cazut in derizoriu. vaccinul AstraZeneca, e la fel ca al rusilor , fals, inutil. din pacate asta va duce la refuzul vaccinarii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.