G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță: Frecvența evenimentelor trombotice după vaccinul AstraZeneca este „extrem de rară”,…

Valeriu Gheorghiță: Frecvența evenimentelor trombotice după vaccinul AstraZeneca este „extrem de rară”, vorbim de circa 0,6 cazuri la peste 100.000 de persoane vaccinate / În România nu avem cazuri raportate, din aproape 400.000 de doze administrate

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că reacțiile de tromboză în urma administrării vaccinului AstraZeneca par a avea un substrat imunologic și, dacă există un risc de apariție, ar trebui să se instaleze de la prima doză, precizând că în România nu au fost raportate evenimente trombotice.

Valeriu Gheorghiță a spus că din cele aproape 400.000 de persoane care au fost vaccinate cu prima doză de la AstraZeneca, peste 60% sunt femei, o situație care corespunde cu ce se întâmplă la nivel european.

„Nu putem spune că femeile au un risc mai crescut comparativ cu bărbații”, a spus Valeriu Gheorghiță, într-o intervenție la Digi 24.

Medicul a spus că în România nu au fost raportate evenimente trombotice după prima doză, în condițiile în care acestea „par a avea un substrat imunologic și, dacă există acel risc de apariție, ar trebui să se instaleze de la prima doză”.

Valeriu Gheorghiță a spus că, după administrarea celei de-a doua doze, la nivel european nu au mai fost raportate cazuri de tromboze.

„Frecvența (evenimentelor trombotice, n.r.) este extrem de rară, vorbim de o frecvență estimată la acest moment de circa 0,6 cazuri la peste 100.000 de persoane vaccinate, în condițiile în care zilnic, de pildă. în România avem peste 150 de persoane care mor din cauza COVID-19 și una dintre cauzele de deces este legată chiar de complicațiile trombotice în cadrul maladiei COVID-19”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a insistat că beneficiile depășesc cu mult riscurile și a explicat de ce nu s-a luat o decizie comună privind impunerea unei limitări de vârstă pentru administrarea vaccinului AstraZeneca.

„Este, evident, frustrant că se întâmplă acest lucru la nivel european și că nu s-a găsit o cale comună de a decide, însă în grupul de experți nu s-a considerat justificată impunerea unei limitări de vârstă, dat fiind faptul că, la nivel european, în majoritatea țărilor, știm bine, vaccinul de la compania AstraZeneca a fost folosit în general la persoane tinere, până la 55 de ani sau chiar până la 65 de ani. Practic, expunerea acestor persoane a fost extrem ridicată la vaccinarea cu vaccinul de la compania AstraZeneca, așa încât este posibil ca această aparentă tendință de evenimente trombotice la populația tânără să fie doar întâmplătoare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a anunțat, joi, că în România „se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă”.

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care au avut un eveniment trombotic au contraindicaţie cu vaccinul de la AstraZeneca şi continuă vaccinarea cu un produs de la o altă companie.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Minti amice cu nerusinare, am un vecin care a murit dupa prima doza de vaccin Astra Zeneca de tromboza si omul nu avea nicio comorbiditate. Intr-adevar, avea 62 de ani, dar era sanatos. Dumnezeu sa-l odihneasca!

 2. Rudele au declarat cazul autorităților medicale? Dacă da, intr adevar minte cu nerusinare…

  • Au venit 2 ambulante ca sa incerce sa-l resusciteze, pana la urmă l-au declarat mort. Presupun ca au declarat cazul dar probabil ca trebuie sa

 3. Nu rudele ii fac autopsia si nu rudele au legitimitatea sa constate cauza mortii. Iti dai seama ca trebuie sa te judeci cu statul ca sa poti dovedi faptul ca tromboza a survenit datorita sau din cauza vaccinului. Iti este aproape imposibil sa dovedesti acest lucru, si cine sta sa-si bata capul cu procese prin instanta? Vecinii mei cu siguranta nu au aceasta posibilitate si nici nu cred ca ii mai incalzeste cu ceva acest lucru.

  • Lasa vrajelile ,erau vecinii tai cu contract pe viata de la antene. De doua luni se roaga aia de la A3 sa moara unu’ de la AZ sa aiba si ei breaking news.

 4. ESTE PROVOCATA!

 5. gheorghitza a omorat 1 milf,
  hmmmmmmmmmmmm

 6. MINCINOSILOR !!!!

 7. 0 (pfizer) < 0.06 (az)

 8. O fi mă Gheorghiță dar și când se întâmplă….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.