G4Media.ro

BREAKING Valeriu Gheorghiță: Se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de…

BREAKING Valeriu Gheorghiță: Se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a anunțat, joi, că în România „se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă”.

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care au avut un eveniment trombotic au contraindicaţie cu vaccinul de la AstraZeneca şi continuă vaccinarea cu un produs de la o altă companie.

Președintele CNCAV a explicat la ce simptome apărute după vaccinare oamenii trebuie să meargă la medic: dificultăţi de respiraţie, dureri în piept, umflături ale mâinilor, dureri abdominale, simptome nerurologice, durere de cap care nu cedeaza la tratamentele obişnuite şi asociată cu tulburări de vedere, mici pete de sânge în afara locului de administrare.

Declarații Valeriu Gheorghiță:

EMA identifică o posibilă reacție de cauzalitate cu formarea de cheaguri de sânge.

Au fost analizate toate cazurile raportate. La nivel mondial au fost raportate aproximativ 220 de tromboze din 34 de milioane de vaccinări.

Beneficiile vaccinării depășesc eventualele riscuri.

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente, a precizat foarte clar că nu s-au identificat factori de risc legate de vârstă, sex.

Situația epidemiologică din România e îngrijorătoare. La 100 de oameni cu COVID, 2,5 persoane decedează. În ultimul timp s-a înregistrat o creștere a gravității cazurilor.

Evenimentele tromobotice post-vaccinare sunt extrem de rare.

Ca atare, având în vedere con textul epidemiologic din România e foarte important să se continue vaccinarea cu toate produsele disponibile și la parametri cât mai ridicați.

Temporizarea sau renunțarea la vaccinare ne pot aduce în fața unor forme severe de îmbolnăviri și ne îndepărtează de atingerea imunității de grup.

Toate autoritățile din domeniu și specialiștii în domeniul medical monitorizează cu atenție toate datele științifice disponibile.

În urma ședinței de lucru s-au desprins concluziile:

Se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă.

Persoanele vaccinate cu prima doză vor primi și a doua doză.

Persoanele care au avut un eveniment trombotic au contraindicaţie cu vaccinul de la AstraZeneca şi continuă vaccinarea cu un vaccin produs de o altă companie.

Vom elabora un material informativ pentru toate persoanele care doresc să se vaccineze sau care au fost vaccinate care să prezinte succint care sunt semnalele de alarmă pentru care trebuie să solicite un consult medical.

Este vorba de dificultăţi de respiraţie, dureri în piept, umflături ale mâinilor, dureri abdominale, simptome nerurologice, durere de cap care nu cedeaza la tratamentele obişnuite şi asociată cu tulburări de vedere, mici pete de sânge în afara locului de administrare. Acestea sunt semne care trebuie să conducă persoana să apeleze la sistemul medical.

Facem apel către profesioniștii din domeniul sănătății și beneficiarii vaccinării să raportăm și supraveghem toate reacțiile înregistrate.

Ne dorim elaborarea unui cadru integrat de diagnostic și tratament al tuturor evenimentelor trombotice raportate la nivel european.

Evenimentele trombotice sunt evenimente comune în practica de zi cu zi pentru care există protocoale de diagnostic și tratament.

Ne dorim să avem un sistem integrat la nivel național, poate prin implicarea spitalelor județene, pentru implementarea protocoalelor de diagnostic și tratament pentru eventuale evenimente trombotice.

În România, vaccinarea este gratuită, este voluntară, nu este condiționată și nu este obligatorie. Avem trei tipuri de vaccin aprobate.

 

în curs de actualizare

Sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Sa se vaccineze el intai…
  Aaaa, stai, ca el s-a vaccinat cu pfizer. Bine mai, gaseste alti cobai.

 2. Gheorghita are un ordin (directiva) de la Bruxelles conform caruia, banii bagati in compania AstraZeneca trebuie justificati prin continuarea vaccinarii, chiar daca vaccinul pune in pericol oamenii. Se vehiculeaza ideea propagandistica prin care se afirma ca probabilitatea de a muri de Covid este mai mare decat cea de a muri din cauza trombozelor. Face parte din esecul UE in campania de vaccinare.

  • Probabilitatea de a muri de covid este de 1 la 100 iar de vaccin de 1 la 1,000,000. S-au bagat mai multi bani in Pfizer si Moderna decat in Astra Zeneca, sunt 400, 000 la Astra Zeneca si 1,800,000 la celelalte si in al doilea rand Astra zeneca e si mai ieftin.

 3. autoritatile continua, dar cu cine?
  nu au vazut cate doze sunt pe stoc si cati doritori?

 4. Baiatul asta e cam singurul in pandemia asta care vorbeste coerent si la obiect.
  Sper sa nu-l strice partidele politice.

 5. Ma intreb care sunt tarile care mai continua vaccinarea cu acest vaccin? Cred ca singura care mai utilizeaza vaccinul este Romania, din cate vad.

 6. Ma intreb care sunt tarile care mai continua vaccinarea cu acest vaccin? Cred ca singura care mai utilizeaza vaccinul este Romania, din cate vad.

 7. vrea AZ sa ne convinga de „binele general” ( sau orice vaccin) si riscul se merita sau UE, sau oricine, atunci sa despagubeasca cu cate 1.000.000 euro fiecare astfel de caz aparut acum sau pe viitor, si atunci, riscul e de ambele parti si binele general, binenteles nu cu avocati si procese, am fost intepat automat despagubire pentru familiein caz de deces provocat asa din senin

 8. scapa cine poate.

 9. Populația trebuie informată corect și din timp. Doctorul militar dă dovadă, că vorbește doar la ordin. A primit ordinul să fie și acest vaccin în țară, doar trebuie să-și recupereze firmele banii.
  Țările care apără poporul, au luat alte masuri. La noi, merge și așa!
  Am făcut vacinul Astrazeneca, prima doză, rapelul nu îl mai fac.
  Reactiile de tromboză trebuiau aflate de populație, înainte de a fi vaccinate. Aceste informări au fost cunoscute din martie, de autorități și ținute sub preș.
  Rușine! Cred că haina militară, nu trebuie să o acopere pe cea de doctor.

 10. Toate tarile,cu exceptia Norvegiei si Danemarcei continua vaccinarea cu AZ,dar au impus limita de varsta,unii peste 60,altii peste 55,in Anglia peste 30. Sigur ca nu va mai fi cerere la fel de mare,dar se va vaccina in continuare,vaccinul e eficient dupa cum s-a vazut in Anglia dupa cate o doza,iar in privinta sigurantei la 30 de decese din 34 de milioane de vaccinari,speri ca nu esti tocmai tu ala.Si de la fumat se moare dar totusi sunt milioane de fumatori care isi asuma riscul.

 11. Numai pui de Batman pe aici….
  Daca zici ceva de bine de decizia lui Gheorghita automat esti ori in armata ori platit pt postari ori neam cu el.
  Din pacate NU va obliga nimeni sa va vaccinati asa ca terminati cu eterna voastra vaicareala.
  Daca aveti mai mult de 2 neuroni va puteti alege si vaccinul dorit de altetele dvs.
  Este tipic romanului sa faca mofturi la un lucru moka.Cand veti fi obligati sa va vaccinati atunci veti avea tot dreptul sa va spuneti nemultumirile ,pana atunci lasati „cobaii” ca mine si ca multi altii sa se vaccineze ca sa putem iesi TOTI din casa (retineti accentul pe TOTI)

 12. :))) nehotărâtă comisia europeană. Pe zi ce trece cresc dubiile in privința vaccinului

 13. Inteleg că cele mai multe tromboze, deși rare, sunt la femei din grupa 20-55 ani, inclusiv morți.
  Poate totusi domnu’colonel ar trebui să ia în considerare niste limite de varsta, altfel compromite definitiv vaccinarea cu AZ.
  Dacă merge tot inainte fără să ia în considerare celelalte recomandări, oamenii tot citesc că țara X si Y a introdus limite, si Romania nu, neîncrederea va fi si mai mare, deși trombozele sunt totusi rare.
  Colonelul , prin această atitudine, pune cruce vaccinarii cu AZ.
  Si, da, unde demnitarii cei curajoși si familiile lor să dea exemple prin vaccinarea cu AZ?
  Ups, ei, în afară de Boc si Fritz, s-au vaccinat/vaccineaza cu toții cu Pfizer si Moderna.
  De ce centrul nelistat special de la Parlament are Pfizer si nu Astra Zeneca?
  De ce analfabeta de Elena Băsescu să se vaccineze cu Pfizer fără zăcut pe Liste de Asteptare si noi, cei care-i plătim salariul nesimțit, nu?

 14. Mai Gigel, nu m-a intrebat nimeni daca vreau pfizer pe bani sau AZ moka. Mi-au zis ca eu nu pot pfizer ca n-am 55 de ani. Sa imi ceara bani si fac pfizer, rapel cu AZ o sa fac in momentul in care o sa-mi asigure acces la investigatii saptamanal. Nu cu texte de genul “saptamana asta nu avem locuri ca sund fonduri”.
  Asa ca lasa povestile cu neuronii, daca tu est limitat, nu sunt toti ca tine.