G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: Doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă…

Valeriu Gheorghiţă: Doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la 97% faţă de formele grave de boală

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la peste 97% faţă de formele grave de boală care necesită spitalizare, relatează News.ro.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, care sunt semnalele din ţările unde a fost administrată a treia doză.

“Cea mai mare experienţă o are Israelul în momentul de faţă, unde sunt circa trei milioane de doze administrate, practic 50% din populaţia eligibilă a primit deja cea de-a treia doză de vaccin. Peste 85% din cei peste 65 de ani au primit cea de-a treia doză de vaccin, iar rezultatele sunt foarte bune, în sensul în care eficienţa se restabileşte la peste 95% faţă de infecţie, faţă de a avea un test pozitiv şi la peste 97% faţă de formele gravă de boală care necesită spitalizare. Ca atare, evident că riscul să ne infectăm a scăzut de cel puţin 11 ori comparativ cu persoanele care au primit doar două doze, iar riscul de a face o formă severă a scăzut de aproximativ 20 de ori la persoanele care au primit şi a treia doză comparativ cu cei care aveau doar două doze”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că în România nu există o reticenţă în privinţa celei de-a treia doze, ci a primei scheme de vaccinare.

“Nu cred că ne lovim de o reticenţă în ceea ce priveşte doza a treia, ne lovim de o reticenţă în ceea ce priveşte numărul de persoane care se vaccinează cu prima schemă şi aici este foarte importat să înţelegem că pentru noi prioritar rămâne să creştem rata de acoperire vaccinală la nivel populaţional pentru că este singura modalitate prin care putem încetini răspândirea virusului alături de o măsură foarte importantă şi anume masca de protecţie, este măsura complementară care reduce riscul de infectare şi fiind vaccinaţi având un risc foarte mic să facem o formă gravă de boală şi să ajungem la spital”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Aproape 12.000 de persoane s-au programat deja până marţi dimineaţă pentru a treia doză de vaccin anti-COVID, cele mai multe optând pentru serul de la Pfizer.

Toate persoanele care au mai mult de şase luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 pot primi, începând de marţi, a treia doză.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Deci, nu ati stabilit periodicitatea efectuarii vacinului-semestrial, la 9 luni, anual.Fiti mai pragmatici in mesajele oficiale!

  2. DNA-ule , poate dai dovada de celeritate in speta achizitionarii vaccinurilor ,pe care si-a pus semnatura interimarul Catu !

  3. dorneanu, CARE ARE 3 SALARII, 4 SPORURI SI 4 PENSII SPECIALE CATE boostere FACE ?

  4. Dl Gheorghita a observat, probabil, ca de pe acum vorbeste ori cu oameni rezonabili care s-au vaccinat ori cu capsomani imposibil de convins de actualele institutii si autoritati. De aici stilul sec, neutru si in final neproductiv in care comunica. Problema nu e la dl Gheorghita, sunt convins ca si-a facut treaba cat s -a putut de bine ca medic si militar, caci nu ne putem plange nici de lipsa vaccinurilor nici de cea a centrelor. La fel despre Ministerul Sanatatii, despre care sunt convins ca a facut tot ce a putut, cu resursele avute. Deceniile si generatiile pierdute de romani cu comunism, lipsa cronica de incredere in autoritati si educatia din ce in ce mai proasta nu ii pot fi imputate lui. Aducand in acest context si schizofrenia de la varful piramidei de decizie, adica de la Citu si Iohannis, care simultan au decretat in vara ca pandemia s-a incheiat dar au si invitat oamenii sa se vaccineze, cocktailul letal a fost gata. Altii culeg roadele unei campanii de vaccinare de succes, noi ne uitam cum se umplu spitalele.

  5. Sa vină,să vină și doza 7 .
    Eu o cedez pe a mea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.