G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță: Discuția despre valul 4 nu este dacă vine, ci când…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Valeriu Gheorghiță: Discuția despre valul 4 nu este dacă vine, ci când vine și care va fi amploarea/ Fără o creștere a persoanelor vaccinate va fi greu să evităm creșterea numărului de cazuri

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă, miercuri seară, că fără a creşte rata vaccinării, numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri. ”Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui”, a afirmat Gheorghiţă.

”Este cât se poate de clar că, fără a creşte rata vaccinării, numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, în ţările cu rata mare vaccinare – Israel, Marea Britanie – deşi a crescut numărul de cazuri nu a crescut numărul deceselor şi nici al persoanelor internate.

”Decesele care s-au înregstrat, 99%, sunt la persoane nevaccinate. Aici ne aduce ca beneficii foarte mari vaccinarea, pentru că limităm consecinţele aceste pandemii – oameni care ajung în spital, oameni care fac forme grave de boală şi oameni care-şi pierd viaţa”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că, vaccinându-ne, suntem în siguranţă în faţa variantei Delta, care este mult mai contagioasă.

”Un bolnav infectat cu tulpina Delta poate îmbolnăvi alte 6-7 persoane (…) Datele arată deja că sunt multe ţări în care tulpina Delta a devenit dominantă”, a mai precizat Gheorghiţă.

”Nu am ajuns la imunizarea în masă (…) din păcate, mai ales la varianta Delta, imunitatea dobândită ca urmare a trecerii prin boală nu oferă suficientă protecţie, 20 – 50% dintre persoane au risc să se infecteze. Cu cât rata de vaccinare este mai redusă, cu atât viteza de propagare a acestei noi variante este mai mare”, a adăugat preşedintele CNCAV.

Întrebat despre valul patru, Gheorghiţă a afirmat: ”Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui. Mi-aş dori să ne înşelăm cu toţii”.

Specialiştii esmitează că, la finalul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 a anunţat miercuri două noi decese provate de tulpina Delta a noului coronavirus, bilanţul fiind astfel de trei decese. De asemenea, Comitetul precizează că varianta Delta are potenţial de a deveni tulpină majoritară la nivel global, precizând faptul că vaccinurile administrate în schemă completă îşi menţin eficienţa faţă de infecţia cu această tulpină.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

 1. Tineti-o in continuare cu guvidul ca Roubini tocmai a prognozat mama tuturor crizelor economice, sa vedem atunci daca mai da cineva 2 bani pe „ucigasul in serie” de care tremuram din incheieturi.

 2. Asta pentru ca sunteti niste nepriceputi si nu stiti ce strategii sa adoptati atunci cand este cazul. Se puteau face o gramada de lucruri, insa voi n-ati miscat un deget. Asteptati sa vina valul 4 peste noi. Ati indopat cu banii statului televiziuni conspirationiste care au dezinformat in loc sa informeze corect publicul.

 3. „La 1 iunie vom avea 5 milioane de vaccinati !”….. ooo, stai !

 4. Asta ar fi culmea, să l mai f. U. Them și pe cololonel în coure am fi cel mai libertin stat UE 🤣

 5. In lpc de valul 4 or sa vina 5 negri la masa, de la pizza sau de la posta

 6. Tinere spre că nu pleci cu grad de colonel, la pensie cu funcție de general maior

 7. Tinere spre că nu pleci cu grad de colonel, la pensie cu funcție de general maior sclavul de cotroceni a semnat contractul vreau să i sparg fățăul

 8. În memoria polițistei care s a aruncat în gol de la 36 m, eu îmi ofer sufletul acestei copile. Dumnezeu să o ierte! 47 de primăveri la fel ca ak 47. Te respectăm toți care am avut și vom avea același jurământ. 💥

 9. Respect pt haina militară!

  • Militarizații trebuie puși la muncă până la 65 de ani! Fără norme de hrană, sporuri, locuințe. SALARIU ȘI ATÂT!!!
   „Pensionarii” care au sub 65 de ani concentrați și trimiși la stuf sau în mine. DE URANIU!

 10. Acum covidul e ascuns, a fost campionatul european, s-au făcut nișt manevre, s-au făcut niște bani…acum a trecut și este normal sa vina valul 4…hai nu ne mai prostiți dl. colonelul!

 11. esti cam batrin pentru armata si functie cu asa raspundere, pensionarea, sa vina altul/alta.

 12. Farmaceuticele reprezintă cea mai extinsă și bănoasă piață de advertising din umanitate. Tot ce vedeți acum este strict promovare și suflat în propria trâmbița. Nu vă simțiți luați la țintă nenecesar. Încă puteți gândi pentru voi. Din cauza comportamentului fiecăruia avem o situație epidemiologică decentă. Vaccinul este mai puțin popular decât prognosticurile dar epidemia evoluează sub așteptări. Ce spune Gheorghiță a fost și va fi irelevant pentru oricine nu deține acțiuni la Pfizer

 13. Daca a scazut numarul de cazuri, trebuie gasit rapid un nou inamic. In cazul de fata e varianta delta. Pariez ca ne vor tine in case cu 100 cazuri pe zi, dar „multe” cazuri cu tulpina delta. Agenda trebuie sa fie urmata cu orice pret.

 14. OK, putem decreta ca va veni si valul 578 si sa ne vedem linistiti de viata? Vaccinati batranii si cei cu probleme si gata! Restul se pot vaccina daca doresc, insa cu cat trambitezi mai mult apocalipsa, cu atat mai neconvingator devii.

 15. Faceti teste și luați măsuri acum nu când suntem in plina criză.

 16. Bai Ghita tu te-ai uitat la meciul de fotbal Anglia Danemarca une zeci de mii de oameni erau in tribune fara distantare fizica,fara masca…si sigur ei au infectionisti si epidemiologi mai buni ca Arahat, si nu am auzit sa spuna nimic despre pericolul covidului…asa ca mai lasati ne in pace cu prostiile voastre…iar tu ocupate de functia pe care o ai in armata ,si nu mai tot face reclama la firmele de vaccinuri…….

 17. Vaccinarea e un succes, abureste Zombilica si prelungeste starea de alerta cu 30 de zile!!!
  Mai mare ruisnea!!!

 18. Ce faci Valerica taica,bati pasi de defilare pe loc?!?
  Acum se vede capacitatea ta organizatorica!
  Esti un mic colonel,cu pretentii de general ,ca mai toti cei din armia româna.

 19. Normal ca este sigur, ca sta în pixul lui sa îl declare

 20. Dar ce comentarii constructive! Și pertinente! Care vin, firește, de la experți în virusologie, sociologie, pandemii…
  Români verzi, de toată isprava!
  Se vede din termenii suburbani, golănești pe care îi folosiți că sunteți la genunchiul broaștei, atâta puteți, nu-i bai, dar viteji în vorbe nevoie mare!
  Dar poate vă rețin de la treburile înalte pe care le aveți, deși ceva îmi spune că ele sunt doar acelea de a sta cu ochiul pe alții, pe cei care fac ceva, și de a împroșca cu noroi…
  Keep up the good job, guys! 🤢