G4Media.ro

Val de comentarii de laudă pe pagina ministrei Ligia Deca, după ce…

Foto: captură – Facebook.com

Val de comentarii de laudă pe pagina ministrei Ligia Deca, după ce România s-a clasat penultima din UE la PISA 2022. Internauții se întreabă dacă mesajele sunt generate de roboți sau de postaci

Zeci de comentarii de apreciere față de legile educației Deca-Iohannis și de laudă față de rezultatele elevilor români la testarea internațională PISA 2022 apar pe Facebook la postarea ministrei Educației, Ligia Deca, de marți la prânz, 5 decembrie, în care anunță câteva din concluziile raportului internațional. Multe dintre mesaje sunt identice și comentatorii se întreabă dacă nu sunt generate de roboți, prin conturi false, cu ajutorul inteligenței artificiale, sau de postaci, scrie Edupedu.ro.

În postarea ministrei Deca de la conferința organizată de Ministerul Educației pentru prezentarea raportului OECD realizat în urma testării PISA 2022, care arată că România este penultima din Uniunea Europeană la cele trei evaluări principale – matematică, științe și citire -, postare în care oficialul anunță că „una dintre concluziile raportului PISA 2022 este că avem un sistem de educație rezilient”, apar mai multe comentarii similare care ridică semne de întrebare pentru utilizatorii rețelei sociale.

„Raportul PISA 2022 subliniază cu optimism reziliența sistemului de educație din România în fața pandemiei, evidențiind eforturile depuse pentru limitarea impactului” este unul dintre comentariile cu cele mai multe reacții de la internauți, scris de un cont ale cărui toate postări inițiale (poză de profil, poză de copertă) sunt de pe 27 iulie, moment din care distribuie zilnic postările PNL ale fostului premier Nicolae Ciucă.

„Cu rezultatele constante la PISA 2022, România demonstrează stabilitate în performanțele educaționale, chiar în contextul unei scăderi a mediei la nivel global”, a scris un altul, de pe un cont creat tot pe 27 iulie, care urmează aceeași linie în tipul conținutului distribuit.

„Noile măsuri din legea învățământului preuniversitar arată o angajare serioasă în acest sens” este alt comentariu la postarea ministrei, succedat de un altul similar: „Raportul nu doar confirmă rezultatele bune ale elevilor români, ci și evidențiază eforturile concrete prin legea învățământului preuniversitar”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. si se pare ca romanii inca dorm , 85% voteaza PSDNLUDMR + AUR
  ce „votezi” azi , iti va „plati” maine pensia
  cum spunea Funeriu „prosti votezi, prosti ai”

  • 10 ani de ROMANICA EDUCATA in sfarsit isi arata roadele de rezilienta

  • Nu degeaba mafia PSD-PNL plateste firme de marketing si publicitate din banii nostrii pentru ca astfel de postaci sa denatureze realitatea.

 2. Oricare ar fi sursa comentariilor, e clar ca atmosfera e complet artificiala, moderarea ne aduce aminte de pagina lui Firea si aparent aceasta Deca e un individ care nu suporta critica deci nu e loc de mai bine cu aceasta persoana la conducerea ministerului. Un sincer Bravo si parintelui Romania Educata, cu aceasta ocazie .

 3. Bai oameni buni…astfe.l de boti creati pentru a gene.ra ulterior mesaje copy-pastte sunt la ordin.ea zilei pe pg lui Simion, Terhes, Sosoaca etc. Cand au gasit fermele de troli care folose.au fel si fel de cartele, pag lui Simion spre ex, a scazut in activitate cu aproape 80%. Despre ce vorbim… =)

  • Pe pagina la Simion curg comentariile copy-paste…de te plictise.ti. E de ajuns sa intri pe 20-30 de conturi, sa vedeti cum sunt create. Poze furate, conturi fara poze, conturi de maxim 2-3 luni.

 4. Cum ar fi aratat raportul daca ar fi luat in calcul doar sistemul de invatamant romanesc (adica lasand la o parte efectul meditatiilor si al parintilor care ajuta copiii la invatat)?!

  Aterizam lin si asimptotic la nivelul realizarilor lui Deca zisā si Iohannis? 🤔

 5. Aceleași conturi false comentează la una din postările de Ziua Națională (cea cu clipul).
  Rușinos.

 6. Pesedeaua a pus trolii la treabă, este evident.