G4Media.ro

VIDEO Vaccinul anti-Covid provoacă sterilitate? Doctor Anca Panaitescu: „Am foarte multe paciente…

VIDEO Vaccinul anti-Covid provoacă sterilitate? Doctor Anca Panaitescu: „Am foarte multe paciente care au rămas gravide după vaccin, cu sarcini care merg foarte bine. Infecția cu Covid crește riscul de moarte fetală intrauterină, nu vaccinul”

De la începutul pandemiei au fost lansate în spațiul public o sumedenie de teorii ale conspirației nesusținute știinfic. În ultima perioadă se remarcă din ce în ce mai mult teoria care vizează presupusa sterilitate provocată de vaccinul anti-Covid.

Persoane obișnuite deja cu zvonistica susțin, de obicei la televiziuni sau pe paginile personale de Facebook unde au sute de mii de urmăritori, că femeile și bărbații nu vor mai putea face copii dacă se vaccinează împotriva coronavirusului. Lucruri ușor demontabile de o persoană educată din punct de vedere științific.

Am stat de vorbă cu doctorul Anca Panaitescu, medic specialist în obstetrică și ginecologie la Spitalul Clinic Filantropia din București.

Doctorul Panaitescu susține că nu există nicio bază științifică pentru aceste afirmații. În plus, mai multe studii internaționale s-au concentrat și asupra fertilității și fecundității persoanelor vaccinate. Potrivit medicului, datele sunt certe: vaccinul nu afectează în niciun fel posibilitatea de a face copii. Mai mult, doctorița afirmă că gravidele care nu se vaccinează, riscă să facă o formă severă de boală, iar în acest caz crește riscul decesului copilului nenăscut.

„Această teorie despre vaccinul care ar provoca infertilitate nu are o bază științifică solidă(…) Pentru a testa un medicament, avem un lot de oameni, pe care îl împărțim în două. E vorba de foarte mulți, zeci de mii. Un lot va primi substanța activă, al doilea lot va primi placebo, substanța neactivă. Diferența o poate spune o a treia entitate, care știe ce produs a fost administrat. La finalul studiului observatorul spune cât de eficient a fost vaccinul față de produsul similar placebo.

Din aceste studii randomizate, controlate, la persoane care au primit vaccinul anti-Covid față de persoanele care au primit placebo, s-a dovedit că nu există nicio modificare a fertilității sau fecundității. Atât persoanele vaccinate, cât și cele care au primit placebo au obținut același număr de sarcini, cu aceeași rată de natalitate.

Sunt date care s-au strâns într-un an și jumătate, avem aceste date. Pandemia și boala pot afecta fertilitatea și natalitatea pentru că omoară oameni, oameni tineri, boala fără vaccin lasă sechele care nu sunt doar pulmonare, ci asupra tuturor organelor, sistemelelor, asupra creierului și probabil asupra funcției reproductive.”

Ca un exemplu concret, doctorul Panaitescu spune că: „Am nenumărate paciente care s-au vaccinat înainte să rămână gravide și au sarcini care merg foarte bine.”

În schimb, completează medicul, „am paciente care nu s-au vaccinat, au făcut infecția cu Covid, au suferit consecințe severe și ele, dar și feții lor. Infecția cu Covid în sarcină crește riscul de moarte fetală intrauterină.

Teoria cu afectarea fertilității s-a rostogolit ca un bolovan în spațiul public. Și cu ajutorul televiziunilor care, în goana după audiență, invită fel și fel de persoane fără pregătire medicală, le oferă spațiu în prime-time, iar apoi acestea își exprimă convingerile în fața a milioane de români. Așa se face că senatoarea Diana Șoșoacă sau Gigi Becali ajung să lea sfaturi despre vaccin oamenilor.

Cei doi au un discurs asemănător în ultima vreme. Șoșoacă obișnuiește să facă circ pe unde ajunge, remarcându-se prin tonul ridicat și printr-o gestică amețitoare. Ea spune că prin vaccinare „se modifică genomul uman, ceea ce înseamnă că se modifică structura voastră. Vă scurtează viața. Nu mai vorbim că la acest moment sunt cercetători care spun că dau sterilitate pe trei generații.

Dacă ar fi așa, dacă de la prima generație ar fi toți sterili, cum s-ar ajunge la a doua și la a treia?

Gigi Becali afirma recent în mai multe intervenții televizate că: „Eu sunt om, nu mă fac «trans-om». Să bag o substanță care să mă modifice genetic?! Eu cred cercetătorii care zic că vaccinul nu e bun. Să vedem ce va fi peste 2-3 ani. Eu nu mă vaccinez. Le-am zis jucătorilor: «Dacă nu vreți să faceți copii, vaccinați-vă». Dacă vin cu pistolul la capul meu și îmi zic să mă vaccinez, tot nu mă vaccinez.”

Exemplele pot continua, dar nu au nici o bază reală. Sunt idei conspiraționiste preluate fără minime cunoștințe în medicină.

Această teorie provine dintr-o speculație legată de o proteină numită soncitina-1-implicată în formarea și atașarea placentei – care a fost greșit asociată cu proteina Spike. Sunt structuri proteice diferite. Vaccinul pe bază de ARN-mesager nu are nicio legătură, nu influențează fertilitatea feminină și masculină.

Revenind, doctorița Anca Panaitescu îndeamnă ferm românii să se vaccineze, inclusiv femeile aflate în timpul sarcinii.

„Forurile internaționale de profil, autoritățile din specialitatea noastră, din obstetrică ginecologie, dar nu numai, s-au pus de acord că vaccinarea este recomandată în sarcină, este sigură și protejează femeia de forme severe de infecție în sarcină.

S-au adunat date semnificative care arată că infecția cu Covid la femeia gravidă poate fi foarte severă, riscurile sunt de 4-5 ori mai mari la complicații decât la femeile negravide gravide de aceeași vârstă. Este mai mare și riscul de moarte fetală și afectare fetală. Sunt date certe, clare, care s-au adunat fără tăgadă. Având informații despre siguranța vaccinului, se recomandă vaccinarea femeilor gravide.

Cazurile particulare sunt impresionante la nivel personal, dar pentru a lua decizii medicale și a avea o imagine de ansamblu, trebuie să ne folosim date statistice pe cazuri multiple. Cazurile individuale ar trebui adunate și la noi în țară (…) în alte țări se fac registre, datele sunt publice, există registre ale cazurilor de fatalitate cu sarcină sau în lăuzie(…)

Cele mai multe femei trec cu bine prin boală, dar existând o metodă de prevenție, cu potențialul de a salva viața unor persoane care ar avea, altfel, mulți ani de trăit în față, multe veri de prins și crăciunuri de sărbătorit, nu se justifică să nu folosim metoda care e corectă pentru profilaxie, și anume vaccinul. Boala, trecerea prin boală poate omorî fătul, nu vaccinul.

Nu s-a raportat nici un caz despre așa ceva. Am avut paciente mai sceptice, dar noi ne bazăm pe date, pe evidențe medicale de cel mai înalt nivel.(…) Încerc de fiecare dată să demontez aceste mituri, dar depinde de persoana respectivă, însă evidențele științifice sunt grăitoare.”

Beneficiile vaccinului la femeile însărcinate

„Datele de siguranță pentru sarcină există. Dacă vaccinarea se face în luna a șaptea, de exemplu, mama are timp să producă anticorpi care traversează și placenta, ajung la copil, care la naștere deja are imunitate moștenită de la mamă împotriva virusului. În cateva luni această imunitate scade, dar dacă femeia continuă să alăpteze, prin laptele matern se transmit în continuare anticorpi către copil și rămâne în continuare protejat.

Lucrul acesta este văzut, e primit bine de gravidele mele, care au deja copii în comunitate, sunt la al doilea sau al treilea, mai au copii care merg la grădiniță sau la școală. Își doresc să se vaccineze fiindcă se protejează și pe ele, dar și pe nou-născut. Înainte de sarcină, în timpul sarcinii și după este recomandată vaccinarea, în mod sigur„, mai afirmă medicul.

Studii autorizate la cel mai înalt nivel

Câteva dintre cele mai importate foruri internațioanale recomandă vaccinul și susțin faptul că vaccinul nu afectează în nici un fel fertilitatea la femei și bărbați.

ACOG (Colegiul American al Obstetricienilor și Ginecologilor) din Statele Unite Ale Americii, FDA (Food and Drug Administration), agenția responsabilă de sănătatea publică din SUA sau RCOG (Royal College of Obstetricians and Gynaecologists), din Marea Britanie susțin, în urma mai multor programe dedicate că:

 • vaccinurile anti SARS COV 2 pot fi făcute atât femeilor cât și bărbaților care își doresc să conceapă copii – atât prin metode naturale cât și prin metode de reproducere umană asistată
 • vaccinurile anti SARS COV 2 pot fi făcute de gravidele care îndeplinesc criteriile de vaccinare pe baza grupurilor prioritare
 • același tip de vaccin poate fi efectuat și femeilor cară alăptează – ARNm se metabolizează în organismul mamei, nu trece în lapte;

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

58 comentarii

 1. …asta fiind o stire de interes public? Lumea nu mai stie sa citeasca „prospectul”?
  Interes public ar fi sa stim cum e cu bugetele, cu obiectivele, cu evaluarile periodice.
  Te si intrebi… munceste cineva la stat _temeinic_ pentru salariul incasat? Ca daca șefi nu avem arunci nici muncitori nu avem…

  • Nu vom știi prea curînd ce se va întîmpla cu copii ce se nasc din părinți injectați, injectați și ei la rîndul lor.

  • Doar cine nu a luat un algocalmin cand îi era rău nu stie ce spune. Pentru ca nu e „cercetator” avizat

  • Distinsa doamna, cate congrese și sindrofii profesionale vau sponsorizat aceste companii farmaceutice și de vaccin

  • Maximus: „nu vom stii”, 0I0: „vau sponsorizat”

   Analfabetismul in actiune… Au opinii foarte ferme, dar se chinuie sa lege trei cuvinte in romana…

  • @minimus poti sa afirmi atunci foarte bine si „Nu vom știi prea curînd ce se va întîmpla cu copii ce se nasc din părinți” infectati cu sars-cov-2. deci …. csf, ncsf

 2. Gestapo si Comintern-ul au facut fuziune pt. sectia ‘Comentarii’.

  • Te offtici? UDMR vrea sa creasca natalitatea probabil nu are informatiile complete – cei cu copii îsi doresc sa plece.
   Nu are rost sa muncesti daca nu ai pentru cine – reperul fiind clasa politică (majoritatea aflata la „putere”)

 3. Culmea, aberatii ca cea de mai sus merg postate … Pertinenta ‘se trimite prea repede, incetineste’ , chiar daca-i primul comentariu pe ziua de azi(vorbesc de articolul cu Dorsey, am lasat ceva gustos acolo).

 4. Pentru oamenii care cred in stiinta, genul asta de snoave nu are nicio valoare. Ne intereseaza doar datele din studii, cu cifre despre vaccinati si cifre despre nevaccinati, puse unele langa altele.

  Pentru oameni care cred ca vaccinul e lucratura diavolului, ce a spus duamna nu are nicio valoare. Ei nu cred ca vaccinul sterilizeaza pentru ca, vezi doamne, nu a venit o doamna desteapta in cap sa le spuna ca a vazut niste gravide. Mai precis, oamenii care se feresc de vaccin detesta chiar personajele de genul, care se pozeaza in halat in timp ce depileaza laser.

  Rog plutitorii sa nu se mai frece de vaccin pentru a-si lustrui reclama clinicii private.

  • Doamne ce prost esti 🙂

  • Te-ai facut de râs cu „depileaza” ala.
   Si tu si Gâdea. Dar nu aveti cum sa realizati asta

  • in ce tara din lume ai mai vazut asa ceva? cum traiesc medicii britanici, francezi sau germani fara sa iasa ca plutitorii la suprafata? in ce tara din lume, "testimonialul" vine de la vanzator, in loc sa vina de la un client multumit?

 5. ” *tiinta inca n-a avut timpul necesar. D’asta inca se fac mii de *tudii in toate directiile. E *iurea sa tragem *oncluzii devreme asupra. Inca m*r 10% din cei *a*cinati, e un nr. maricel. *o*orbiditati sau nu, nici macar nu conteaza. 10% e un nr. imens.

  Si *onspiratia se refera la barbati, de *acientii masculini aveti vreun cuvant de spus ? Le-ati *estat *permatogeneza celor *a*cinati de mai bine de 6 luni ? *vident ca nu. ”

  Unde-i falsitatea *riminala, „Extremista” ? Chiar nu stiu ce sa mai *enzurez, sa **r. :))

  • era să fac o postare nouă, când am văzut-o pe a ta. De la o societate ginocentrică și de la o femeie medic ob-gin nu prea poți să aștepți altceva, e un unghi mort pentru ele. Ovulele sunt prețioase, cei mici și cu codiță mulți și ieftini. Băi, dar dacă ies sclerozați din povestea asta, nici ovulele nu vor mai fi „împlinite”! Nu spun că ies sau nu, e o ipoteză cu sau fără fundament, dar remarc ipocrizia (în sensul ginocentrismului) celor care atacă ipoteza.

  • @exact dar la „ipoteza” „dar dacă ies sclerozați” daca mama a fost infectata cu sc2, te-ai gandit? si inca ceva, dupa mintea ta lipsa, ce iaseamna „sclerozati”? folosesti termeni pe care nu-i intelegi si fluturi ipoteze fara ca macar sa intelegi la ce se refera si daca ar putea avea o minima sansa de realizare. esti batut in cap.

 6. Doamne, cate cuvine puteti cenzura. Macar spuneti-ne, fratilor, omeneste : N-ai voie ‘aia, aia, aia, aia…’, ca sa stim o treaba, si sa nu ne mai chinuim ca *rostii(pe asta l-am descoperit primul desi unora le merge…or avea ‘Premium, nu stiu…).

 7. Dragi consumatori de G4Media, tineti cont ca tot ce are „*” e cenzurat. E strigator la cer, ma chinui ca un caine si pt. ce ? Pt. a completa goluri evidente si de bun simt ?

 8. Cunosc cazuri de copii conceputi la 2 saptamani dupa vaccin, persoane infertile de ani de zile.
  Se pare ca exista un stimul, in nici un caz sterilitate 3 generatii.
  Cei multi da pr0sti vor ramane la fel de sterili mental.

 9. Un vaccin ‘anti-prostie’ ar fi cel mai periculos …

 10. Un vaccin ‘anti-pr*stie’ ar fi cel mai periculos …

 11. @Spark Da, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie o persoana. (din n-motive am JS disabled si nu pot da ‘reply’ pe ‘thread’) Si este motivul principal pt. care in educatie ar trebui sa se investeasca maxim, in special in domeniile ‘reale’. Nu se doreste pt. ca cunoasterea(n-am cum sa evit ‘mer mer-ul’) balanseaza puterea. E tautologie.

  • Iar folosirea impersonalului „se“ denotă faptul că autorul habar nu are despre cine sau ce se vorbește.

   Nivel de ăia de la grădiniță:
   – ce s-a întâmplat cu vaza cu flori?
   – „s-a“ spart…

  • Mare paranoia daca ai dezactivat si JS-ul.

  • Eu mi-am publicat si CNP-ul aici pe G4.
   Cand nu ai nimic de ascuns esti cu adevarat Liber!

 12. @Darwin „Mi-am trait traiul, mi-am mancat malaiul.” Nu-mi duce grija. :))

 13. In fapt, faptul ca bantui p’aici e dovada ca esti in aceeasi oala cu mine. Dar sa revenim la fertilitate … Focalizeaza-te pe ea ca poate-i ce trebuie …

  In fapt, sunt aici pt. ca-mi pregatesc terenul pt. o viata mai buna a darwinianului meu … Binele comun este si binele meu, „ego-altru walkthrough” @Sapolsky, te descurci tu.

 14. In fapt, faptul ca bantui p’aici e dovada ca esti in aceeasi oala cu mine. Dar sa revenim la f*rtilitate … Focalizeaza-te pe ea ca poate-i ce trebuie …

  In fapt, sunt aici pt. ca-mi pregatesc terenul pt. o viata mai buna a darwinianului meu … Binele comun este si binele meu, „ego-altru walkthrough” @Sapolsky, te descurci tu.

 15. Aveti o problema serioasa. Fara atacuri complet irelevante la persoana nu puteti exista. Vreti sa investesc eu ? O fac. D’asta va dau carti, articole si cuvinte grele de 2 ani jumate’.

  (dar tocmai am descoperit c-am avut onoarea de-a-mi contacta Academicianul…nu-i ‘ad hominem’, stii la ce ma refer, babe, tu chiar esti platit sa studiezi oameni ca mine, Onorat! va dam o paine)

 16. Românii sunt buni la două lucruri: religie și fūtut.

 17. „infecția cu Covid la femeia gravidă poate fi foarte severă, riscurile sunt de 4-5 ori mai mari la complicații decât la femeile negravide gravide de aceeași vârstă”

  Ce-or fi alea negravide gravide, doar G4 stie…

  Din cate stiu, studiul compara riscurile Covid la femeile gravide vs cele negravide. Ori este evident ca orice infectie la o gravida are riscuri mult mai mari decat la una care nu e gravida… Nu e cu nimic special Covidul.

  Pe de alta parte, ca si gravida n-ai voie sa iei aproape nici un fel de medicamente. Dar ai voie si chiar se recomanda calduros sa iti faci un vaccin experimental care are efecte adverse cat toate vaccinurile facute in ultimii 30 de ani… Noaptea mintii.

 18. Vreau si eu studiile pe termen lung,pe 5 ani,pe 10 ani,sa vad daca sunt reactii adverse la tratamentul asta experimental! Cum a fost si cu scandalul Thalidomidei de s-au prins dupa ani de zile.

 19. Vreau si eu studiile pe termen lung,pe 5 ani,pe 10 ani,sa vad daca sunt reactii adverse la tratamentul asta experimental! Cum a fost si cu scandalul Thalidomidei de s-au prins dupa ani de zile.

 20. Frumos la srl-ul sefului.
  Dar mai bine puneați poze din maternitatea filantropia

  • intr-adevar nativia e pentru barosani, dar si la filantropia sunt conditii super bune, pot sa iti zic asta din experienta, sotia mea a fost la ambele si a ales filantropia.

 21. Un lucru e cert : in niciun caz nu te imunizează :))))))

  • Dar gravidele de obicei se vaxineaza ? Nu anti covrig, in general vorbind.

  • Sunt șanse mult mai mari să te imunizeze pentru maxim 6 luni decât să nu te imunizeze. Ce-i cu zâmbăricii ăia mulți? Doar Susufle0r se mai semna așa, acum nu, probabil l-a răpus Covid-ul!

  • Imunizare înseamnă că nu te mai îmbolnăvești deloc și nici nu mori . Dar ce oferă acum vaccinul e un fel de protecție limitata . Te poți îmbolnăvi, poti transmite mai departe , ba chiar poți muri . Or fi ele șansele mai mici dar exista . Imunizarea e atunci când stai langa unul bolnav de covrig și nu te îmbolnăvești .

  • @Mirela de la sculărie
   – „Imunizare înseamnă că nu te mai îmbolnăvești deloc și nici nu mori . Dar ce oferă acum vaccinul e un fel de protecție limitata” esti tuta, niciun vaccin nu te „imunizeaza” dupa definitia ta. nu asta inseamna imunizare in termeni medicali. niciun tratament existent pentru orice boala nu garanteaza ca nu te imbolnavesti si mori. absolut niciunul, intelegi cap sec?
   dupa mintea ta, atunci nu mai folosim medicina, pentru ca medicina actuala nu „garanteaza” ca nu te imbolnavesti si mori. pai … esti libera sa faci ce vrei dar fac pariu ca esti doar o ipocrita batuta in cap, ai folosit, folosesti si o sa apelezi in continuare la medicina

  • Sa mori tu Don. Dar vaccinurile copilăriei cum erau ? Multi idioți obsedați de vaccinare . Daca vrei sa te vaccinezi, fa asta . Și oricine vrea, sa o facă. Eu nu mă vaccinez cu ceva care nu îmi garantează nimic . Așa că bãjeți , mergeți și vaccinați-vã. Sunteți vulnerabili ? Mergeți și vă vaccinați !!!!

  • @Mirela de la sculărie care „vaccin din copilarie” previne 100% infectarea? hai sa te vad! iti spun eu – NICIUNUL!
   – „Eu nu mă vaccinez cu ceva care nu îmi garantează nimic” arata-mi un singur medicament care „iti garanteaza ceva”. iti spun iar eu – nu exista asa ceva! atunci de ce folosesti medicamente? nu ti se pare ca esti cam ipocrita? bine, batuta in cap esti sigur ….

 22. Gata, nu mai intru pe aici să vă fac 5.000 de vizualizări pe lună. Prea multă cenzură fără rost!

 23. Am 7 saptamani de sarcina,pot sa ma vaccinez?