G4Media.ro

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani a început luni…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani a început luni la Viena, fără a mai aștepta avizul Uniunii Europene / Toate programările disponibile au fost epuizate din prima zi

La Viena a început luni vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, fără a se mai aştepta avizul Uniunii Europene (UE), şi au fost epuizate primele 9.000 de programări disponibile, a informat primarul capitalei austriece, Michael Ludwig, relatează EFE, citată de Agerpres.

Această măsură „pilot” se încadrează în campania guvernului capitalei şi regiunii Viena, o coaliţie formată din social-democraţi şi neoliberali, care a optat în urmă cu câteva săptămâni pentru măsuri mai tranşante decât restul ţării pentru a frâna extinderea noului coronavirus.

Vaccinarea celor mici se va desfăşura la Centrul Austria din Viena, un complex pentru congrese din apropierea sediului Naţiunilor Unite, între anumite ore timp de şapte zile pe săptămână.

Publicitate electorală

Ludwig a promis luni, la o întâlnire cu presa, că în curând vor fi puse la dispoziţie şi alte date pentru copiii ai căror părinţi decid să-i vaccineze, fără să existe deocamdată o recomandare explicită în acest sens a autorităţilor sanitare austriece.

Iar aceasta deoarece administrarea vaccinului anti-COVID-19 la copiii sub 12 ani încă nu a fost aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), ceea ce primarul Ludwig spera să se realizeze cât mai curând.

Potrivit televiziunii publice ORF, se prevede ca în fiecare zi să fie vaccinaţi circa 200 de minori de 12 ani, un ritm destul de lent, justificat de faptul că părinţii ai căror copii urmează să fie vaccinaţi cu prima doză se vor consulta în acest sens cu medicii.

Celor mici le va fi administrată o doză redusă de vaccin de la BioNTech/Pfizer, care va fi decisă de medic în funcţie de condiţia fizică şi de greutatea minorului.

Această măsură se aplică într-un moment în care Austria raportează cel mai ridicat număr de contagieri zilnice de la izbucnirea pandemiei în martie 2020, cu o incidenţă de 850 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile.

Recrudescenţa cazurilor de coronavirus este atribuită, mai ales rate scăzute de vaccinare a populaţiei, de aproape 65% (cu schema completă), fapt ce a determinat autorităţile să impună restricţii de deplasare persoanelor nevaccinate.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Tot din 6 in 6 luni, cu boostere pana crapa copilul?

  • Copilul, sau mai degrabă mă-ta.

  • Te rog frumos sa imi spui daca ai o problema cu maica-mea.
   Voi solicita scris G4Media sa imi comunice IP-ul de pe care postezi si te identific. Ne vedem in instanta Ioane. S-ar putea sa o intalnesti pe maica-mea la unitatea de parchet, inainte.
   Te salut cu drag.

  • Vezi sa nu rupi ciberspatiul in doua.

 2. Ce proști e austrieci, o sa moare toți și o să cucerim Viena, o să o unplem numa cu Șoșoci daci liberi români verzi nevapcinați.

  • Ha ha, ti e teama de cat de prost vei fi dupa booster, ariciule! De fapt vedem si dupa doza 2!

 3. Eu observ o chestie, cu cât vaccinezi mai mult, cu atât ești mai expus, a se vedea tarile cu rata de vaccinare mare, de peste 80 % și ce probleme au acum cu infectarile și cu spitalizari le, deși presa plătită aspectul asta nu, l transpira, lor convenidule aceasta stare din care ei au de câștigat, umblând mereu după senzațional, chiar dacă nu este adevăr în multe spuse de ei

 4. Deci copiii au sanse de 0,00001 sa faca forme grave de covid si totusi ii supui riscului efectelor adverse ale vaccinului. Wow, logica buna!

  • Exact! Dar cei vaccinatzi pt a merge in concediu ii vor impinge pe ai lor copii la acelasi lucru, un fapt indubitabil! Normal ca exista o selectzie naturala, pacat ca acei copii nu pot lua propria decizie, sunt nevoiti sa accepte decizia parintilor!