G4Media.ro

Vaccinare obligatorie, condiție ce va fi impusă celor care vor să intre…

Vaccinare obligatorie, condiție ce va fi impusă celor care vor să intre în SUA. Administraţia Biden vrea să relanseze economia și turismul

Administraţia Biden se pregăteşte să ceară tuturor străinilor care vizitează Statele Unite să fie vaccinaţi complet împotriva Covid-19, în cadrul unei eventuale ridicări a restricţiilor care interzic majorităţii străinilor să intre în ţară, a declarat un oficial al Casei Albe, transmite Reuters, citat de News.ro. Casa Albă doreşte să redeschidă călătoriile, ceea ce ar stimula afacerile pentru industria aeriană şi turistică, dar nu este pregătită să ridice imediat restricţiile din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a prevalenţei variantei Delta, care este extrem de transmisibilă, a declarat oficialul.

Administraţia Biden are grupuri de lucru inter-agenţii care lucrează ”pentru a avea un nou sistem pregătit pentru momentul în care putem redeschide călătoriile”, a spus oficialul, adăugând că planul include ”o abordare pe etape care, în timp, va însemna, cu excepţii limitate, că cetăţenii străini care călătoresc la Statele Unite (din toate ţările) trebuie să fie complet vaccinaţi”.

Oficialul a adăugat că ”grupurile de lucru dezvoltă o politică şi un proces de planificare pentru a fi pregătite pentru momentul potrivit pentru trecerea la acest nou sistem”. Unele ţări, inclusiv Canada şi Regatul Unit, relaxează sau ridică restricţiile pentru ca americanii vaccinaţi să călătorească.

Casa Albă a purtat discuţii cu companiile aeriene şi alte persoane despre modul în care ar implementa o politică de a solicita vaccinarea pentru vizitatorii străini.

Administraţia trebuie, de asemenea, să răspundă la alte întrebări, inclusiv ce dovezi de vaccinare ar accepta şi dacă Statele Unite ar accepta vaccinurile pe care unele ţări le folosesc, dar care nu au fost încă autorizate de autorităţile de reglementare din SUA.

În prezent, Statele Unite interzic accesul în ţară a majorităţii cetăţenilor non-SUA care în ultimele 14 zile au fost în Regatul Unit, cele 26 de naţiuni Schengen din Europa fără controale la frontieră, Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran şi Brazilia.

sursa foto: Twitter\ Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ha ha, ce glumã proastã! Dovada ca politicienii chiar necesita un great reset.

  2. Pe vecie sau doar în 2021?
    Cum sta las vegasul cu turiștii?