G4Media.ro

”Vă ajutăm din Sibiu”. Un grup de voluntari organizat pe Facebook se…

Sursa Foto: Pexels

”Vă ajutăm din Sibiu”. Un grup de voluntari organizat pe Facebook se oferă să-i ajute la cumpărături pe cei izolați din cauza coronavirusului

La o zi după ce Guvernul României a anunțat oficial închiderea școlilor și interzicerea evenimentelor publice majore, mai mulți sibieni au început să se mobilizeze pentru a înființa un grup de sprijin – care funcționează pe bază de voluntariat, pentru cei care stau acasă și au nevoie de alimente, medicamente sau provizii de orice fel, scrie Turnul Sfatului.

Câţiva voluntari au format marţi, pe Facebook, grupul „Vă ajutăm din Sibiu”, cu scopul de a le face cumpărăturile şi a le duce alimente celor izolaţi acasă, din cauza coronavirusului.

  • „E vorba aceea, deloc nouă, ‘United we stand, divided we fall’, de care suntem mai aproape ca niciodată. Am creat această pagină ca pe un loc civic de întâlnire pe tema Coronavirus, dar şi ca pe un grup de suport pentru cei aflaţi în imposibilitatea de a se aproviziona în perioada următoare. Dacă dispuneţi de un mijloc de transport şi vreţi să fiţi voluntari în acest proiect, vă rugăm să completaţi documentul din link în secţiunea ‘Voluntari’. Iar dacă ştiţi persoane care au nevoie de acest serviciu de aprovizionare, vă rugăm să completaţi, cu acordul lor, în secţiunea ‘Beneficiari’. Multumim!”, este anunţul postat pe Facebook de Smaranda Bălan, iniţiatoarea grupului.

”Mă gândeam azi noapte, după ce am văzut anunțul de la București, că vor fi o mulțime de mame nevoite să stea acasă cu copiii, plus bătrâni, pensionari, alții poate din teama de a nu se îmbolnăvi. Și atunci, ce fac ei dacă au nevoie de niște alimente, sau medicamente? Trebuie să facem ceva pentru ei, sunt parte din comunitatea noastră, la greu e nevoie de ajutor”, spune Smaranda Bălan, una dintre cele două inițiatoare ale proiectului, citată de Turnul Sfatului.

Scopul este ca în Sibiu să ia naștere un grup de voluntari, care să-și exprime dorința de a merge fie la cumpărături, fie unde este nevoie, precum și un grup de persoane care au nevoie de ajutor. Cineva va coordona cele două grupuri prin facebook și whatsapp, astfel încât voluntarii să poată ajuta direct acolo unde este necesar.

”Ideea a venit în contextul în care școlile vor fi închise și se face apel la populație să stea mai mult în case. Ne-am gândit la cei în vârstă, la mamele cu copii mici… Vrem să formăm o rețea de voluntari pe cartiere și să mergem la cumpărături, la ce trebuie. Pentru acești voluntari nu e nevoie de mașină sau de alt mijloc de transport pentru că, daca tot mergi la magazinul de cartier sa cumperi ceva, îi poți lua și unui vecin câteva lucruri”, spune și Diana Manta, cealaltă inițiatoare a proiectului.

”Banii pot fi plătiți pe urmă online, sau într-un plic separat, se pot găsi soluții, important este să ne ajutăm unii pe alții, să trecem cu bine împreună această perioadă mai dificilă”, completează Smaranda Bălan.

Citește integral pe Turnul Sfatului

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Usor cu stirile de genul ca navalesc postacii sa ne spuna cum e o conspiratie si vine soros sa aduca mancare infectata.

  2. Vaaaai ce frumos ,mi-au dat lacrimile .
    Stiu cateva eu babe pe site.

  3. Dacă instituțiile publice ar avea programe de voluntariat lucrurile ar fi mult mai simple și mai cu cap făcute. Sunt mulți care pot da o mână de ajutor, dar puzderia de agenții/direcții/departamente publice nu pare a fi interesată. Așa că iau naștere inițiative ca aceasta… care uneori preiau din atribuțiile funcționarilor și funcționează poate în paralel cu aceștia.. Normal ar fi să mă pot duce la orice instituție publică și să zic că vreau să ajut, iar ei să poată să zică „bine ai venit, uite poți face cutare și cutare sub coordonarea noastră”.

  4. Bravo acestor Sibieni.

  5. daca ai un vecin in bloc care renoveaza… ca tot romanul… nici o sansa sa stai acasa…. pleci de nervi pe strazi.