G4Media.ro

UPDATE: Alianța USR PLUS trage un semnal de alarmă în legătură cu…

UPDATE: Alianța USR PLUS trage un semnal de alarmă în legătură cu ștampila de control aplicată greșit pe buletinele de vot. BEC spune că nu e motiv de invalidare

UPDATE: Marian Muhuleț, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, a anunțat că aplicarea ștampilei de control pe prima pagină a buletinelor de vot nu este motiv de nulitate. ”Aplicarea ștampilei de control în orice altă poziție decât pe ultima pagină nu este motiv de nulitate. Nu vor fi anulate la numărarea voturilor”, a mai spus Muhuleț.

Articolul inițial: Alianța USR PLUS a solicitat duminică Biroului Electoral Central (BEC) să dispună măsuri pentru corectarea situațiilor unde ștampila de control a fost aplicată greșit pe buletinele de vot și pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate.

Comunicatul USR PLUS: 

În secțiile de votare din mai multe județe din țară și din municipiul București buletinelor de vot pentru referendum li s-a aplicat ștampila de control pe prima pagină, față de prevederile legale, care dispun să fie pe ultima pagină. Semnalăm că acest lucru poate duce la invalidarea unui număr semnificativ de buletine pentru referendum.

Considerăm că eroarea aparține birourilor electorale județene, sau de sector, ori a președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot. Delegații Alianței 2020 USR PLUS au sesizat deja birourile secțiilor de vot și birourile electorale județene, respectiv, BEC.

Cerem cu fermitate Biroului Electoral Central să dispună măsuri pentru corectarea acestor situații și pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate!

În lipsa unei decizii a BEC pentru corectarea situațiilor semnalate și a dispunerii unei interpretări unitare este probabilă anularea unui număr semnificativ de buletine de vot, care poate duce la invalidarea referendumului.

Citește și: Incident la Iași. Reprezentantul USR susține că voturile dintr-o secție de votare din Iași trebuie anulate din cauza că președintele secției de votare pune ștampila de control pe prima pagina, nu pe ultima/ Situații similare semnalate în mai multe secții din țară

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Guvernul e la cota de atenție!

  România a așteptat cu relativă răbdare alegerile europarlamentare și Referendumul pentru Justiție, pentru a ieși pașnic din situația în care se află.

  Obstrucționarea sau fraudarea procesului electoral poate duce chiar la Revoluție, iar poporul român are încrederea că armata va urma ordinele Comandantului ei Suprem în acel caz.

  • Ma nebunule, ce Revolutie ? Stai naibii in banca ta ca nu asa ajuti ! Asa le dai apa la moara pesedacilor !

   PS. Macar ai votat ?

  • Sorineee, ai stat in soare la coada sa votezi? Ca se cam vad efectele. Daca ai mai si votat cu usere, atunci e clar, te-ai fiert la circumvolutiuni!

 2. Oamenii ăștia inca nu au ajuns în sec 21…se vede că e mare disperarea, ce urmează să faceți în 2020 stimabililor?

 3. Or fi stampilate intentionat pentru cei care nu trag linie la referendumul.

 4. La fel este si la sectia 76 din Sibiu.
  Buletinul cu prima intrebare are stampila de control pe prima pagina.

 5. Mama a avut sampila de control pusa pe fata buletinelor pentru referendum (incorect) si pe spatele buletinului pentru europaralmentare (corect). A si intrebat daca e normal, crezand initial ca lipseste stampila de pe cel pentru europarlamentare.Raspunsul comisiei a fost: nu conteaza unde e stampila de control. Votul nu poate fi invalidat din astfel de motive! Se poate demonstra probabila complicitate a organizatorilor prin numararea voturilor anulate pentru referendum, pe acest motiv, in comparatie cu numarul celor anulate pentru europarlamentare, din acelasi motiv.

 6. La sectia de vot unde am votat, in inima Bucurestiului, sector 1, a fost la fel: stampilele de control erau aplicate pe prima pagina pe buletinele de vot pentru referendum. Si mie mi-au spus ca nu conteaza, cei de acolo.

  Va rog sa spuneti daca nu e este OK, sa aflam in timp util. Ce putem face?
  G4Media, cereti info la BEC!

 7. `Marian Muhulet, vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP) si purtatorul de cuvant al BEC, a declarat ca buletinele de vot care au stampila de control aplicata pe prima pagina nu vor fi considerate nule. Declaratia vine in contextul in care Alianta 2020 USR PLUS a atras atentia ca in mai multe judete din tara, dar si in municipiul Bucuresti stampila de control este aplicata gresit pe buletinele de vot pentru referendum.`
  „Aplicarea stampilei de control pe buletinele de vot, in special pentru cele aferente referendumului, pe prima pagina, nu reprezinta motiv de nulitate. BEC a raspuns mai multor solicitari in acest sens, indicand articolul 49, lit. f, din Legea 33, pe baza careia organizam acest scrutin. Motive de nulitate ar fi neaplicarea stampilei, existenta unor buletine de alt model, buletinele care nu au stampila ‘votat’ sau au stampila pe mai multe patrulatere.

 8. Arătați-mi buletinele de vot și arătați- mi unde pun stampila să fie valabilă

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.