G4Media.ro

Reprezentantul USR PLUS susține că voturile dintr-o secție de votare din Iași…

Reprezentantul USR PLUS susține că voturile dintr-o secție de votare din Iași trebuie anulate din cauza că președintele secției de votare pune ștampila de control pe prima pagina, nu pe ultima. BEC: Nu e motiv de invalidare

UPDATE: Marian Muhuleț, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, a anunțat că aplicarea ștampilei de control pe prima pagină a buletinelor de vot nu este motiv de nulitate. ”Aplicarea ștampilei de control în orice altă poziție decât pe ultima pagină nu este motiv de nulitate. Nu vor fi anulate la numărarea voturilor”, a mai spus Muhuleț.

Articolul inițial: Reprezentantul Alianței USR PLUS susține că voturile dintr-o secție de votare din Iași trebuie anulate din cauza că președintele secției de votare pune ștampila de control pe prima pagina, nu pe ultima. Filip Havărneanu scrie pe Facebook că a sunat de 2 ori la Biroul Electoral Județean și că, deși i s-a transmis că au anunțat din nou președintele secției să anuleze buletinele și să pregăteasca altele noi, acesta refuză să țină cont de avertismentele BEJ și ale celor din comisie.

 • UPDATE Reprezentantul USR PLUS a declarat pentru G4Media.ro că a primit semnale din foarte multe secții de votare din toată țara că ștampilele de control (care indică faptul că sunt valide buletinele de vot) sunt puse pe prima pagină, și nu pe ulltima așa cum prevede lege. Filip Havărneanu susține că la ora 10.40 reprezentanții BEJ au sosit la secția de votare și au dispus anularea buletinelor de vot ștampilate greșit cu ștampila de control. Reprezentantul USR mai susține că la momentul inventarierii buletinelor de vot, s-a constatat că erau mai multe buletine de vot decât au fost trecute inițial în procesul verbal.

Redăm mai jos postarea integral

”În mai multe secții de votare ștampila de control a fost pusă pe prima pagină și nu pe ultima cum este stipulat în lege, iar acele voturi vor fi anulate!

Exemplu din Iași:

Președintele de secție minte cu nerușinare pentru a duce la bun sfârșit acest lucru.

Delegatul USR a atenționat președintele de secție, dar acesta a zis că e în regulă așa.

Delegatul USR sunat la Biroul Electoral Județean explicând situația, iar aceștia au spus că toate voturile trebuie anulate.

Președintele de secție vorbește cu cei de la BEJ, ii se comunică faptul că trebuie anulate toate buletinele de vot, dar el comunică celor din comisie că totul e în regulă și că se va continua așa.
Am sunat de 2 ori la BEJ, mi-au spus că au anunțat din nou președintele secției să anuleze buletinele și să pregăteasca altele noi, dar el continuă fără să țină cont de cei de la BEJ sau de cei din comisie.

Sa fiți foarte atenți să vedeți dacă ștampila de control este pusă pe ultima pagină, iar dacă nu, sunați la BEJ!

Haideți să ieșim în număr cât mai mare să nu poată frauda votul!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Poate ar fi o idee sa obtineti un punct de vedere a BEC pe aceasta tema. Nu este singura sectie in care s-a intamplat asta.

 2. Când ești un comunist analfabet, nici nu înțelegi regulile

  • Nu ti s-a raspuns niciodata, in viata de zi cu zi, cu „vezi-ti de treaba ta!” Sau „hai, da-i mai departe” sau doar o intoarcere a spatelui? Eu chiar si azi am primit un asemenea raspuns de la un concetatean care astepta la semafor pe banda de facut la dreapta. Asta nu e comunism si/sau analfabetism, e…romanism. dar, deh, cand ai pretentii de mare civilizat si democrat, tot ce e rau e comunist….ca si vba aia: cand ai un ciocan, vezi numa’ cuie…sau, cap ai, minte ce-ti mai tre’be?

 3. In Iasi la secția 42 tot pe prima pagina e pusa stampila. Am votat în urma cu câteva minute.

 4. Deci daca nu pot fura, invalidează intenționat voturile că sa nu iasă referendumul!

 5. E o stratagema mizerabila, dar amuzant e ca 1. ii va inversuna si mai tare pe oameni; 2. nu va functiona oricum, referendumul pare sa treaca fluierand (n-as fi crezut) la prezenta si, probabil putin mai greu la 25% pt DA (din cauza manevrelor de genul asta). dar va trece.

 6. La Tecuci la fel, se pune pe prima pagina secția 185

 7. La sectia de votare am fost intrebat daca votez si pentru referendum. Le-am spus ca nu au voie sa faca acest lucru si ca datoria lor este sa dea alegatorului toate buletinele de vot, iar acesta hotaraste daca pune sau nu stampila facandu-le valide sau nu. Mi s-a raspuns ca prefectul i-a instruit asa.

 8. Daca oamenii voteaza „NU” la referendum inseamna ca iese referendumul ???

 9. Nu conteaza ori pe fata ori pe verso este OK -= au facut anunt official cei de la BEC deci nu mai duceti lumea in eroare