G4Media.ro

USR Suceava solicită oprirea autorizării gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș, ”pentru…

Foto: Groapa de gunoi Mestecăniș - (Youtube - Mira Studio)

USR Suceava solicită oprirea autorizării gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș, ”pentru a împiedica un dezastru ecologic de amploare”

Membrii filialei USR Suceava îi solicită ministrului Mediului, Tánczos Barna, și președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, oprirea eliberării autorizației integrate de mediu pentru groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș, pentru a împiedica un dezastru ecologic de amploare, transmite USR printr-un comunicat de presă trimis vineri.

USR Suceava se alătură astfel demersului Asociației Bucovina Curată, care a lansat joi, 6 ianuarie, o petiție prin care solicită anularea organizării la Vatra Dornei a consultării publice legate de acest proiect și oprirea procedurii de emitere a autorizației integrate de mediu, până la finalizarea cercetărilor penale desfășurate de DNA în dosarele legate de depozitul de deșeuri de la Pojorâta.

 • „Groapa de gunoi de pe Mestecăniș reprezintă un dezastru ecologic și o rușine a administrației județene. Această groapă de gunoi de pe vârful muntelui înseamnă iresponsabilitate și nepăsare față de comunitatea locală direct afectată, față de ecosistemul montan, față de turismul din Bucovina și, nu în ultimul rând, față de cerințele UE cu privire la depozitele de deșeuri. E timpul ca Gheorghe Flutur să țină cont de oameni și de Suceava!”, a afirmat Gianina Ursu, președinta organizației municipale USR Suceava.
 • „Am inspectat depozitul Mestecăniș acum 3 ani, împreună cu echipa de anchetă a Parlamentului, și am constat că, dincolo de poziționarea nefericită, există probleme majore de proiectare și execuție”, a afirmat Octavian Berceanu, fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu.

Consiliul Județean Suceava a anunțat recent că intenționează să organizeze o dezbatere publică privind documentele de susținere a solicitării de emitere a autorizației integrate de mediu pentru obiectivul „Depozit ecologic de deșeuri Pojorâta”. Dezbaterea ar urma să aibă loc la Vatra Dornei, în 2 februarie 2022, la peste 20 de km de satul Valea Putnei, localitatea direct afectată de construcția gropii de gunoi.

Semnatarii petiției solicită respectarea dreptului elementar de consultare și informare a locuitorilor direct afectați de proiectul gropii de deșeuri Pojorâta, prin organizarea acestei consultări publice la Centrul Cultural Pietrele Doamnei/Căminul Cultural Valea Putnei.

Foto: Groapa de gunoi Mestecăniș – (Youtube – Mira Studio)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Mare mizerie groapa respectivă de gunoi.

  • +1

   poate doar prin venezuela sa mai vezi asa ceva. Am trecut prin zona.. efectiv in varful muntelui, intr o zona de o frumusete rara au pus acest munte de gunoi

 2. In padure ? asa ceva doar in Romanica.

  • Ce padure, pe platou turistic (Pasul Mestecaniş) in nasul oamenilor dintr-un sat (Pojorâta). Acolo e de puscarie, ilegalitati multe.

  • Pe scurt simplificat. Primarul din Pojorata a dat ilegal o bucata de pamant catre CJ SV, oamenii s-au dus cu furca sa-l omoare, primarul de frica s-a sucit a dat in judecata CJ Suceava, au castigat, se tot plimba prin instante. DNA sta cu dosatul la sertar. 😂

  • Autorizatii ilegale, autorizatia de constructie anulata de instanta.. dar coruptie mare. S-a bagat o firma de avocatura din Cluj in nume propriu, pe care o salut, a reusit o decizie istorica, apoi ei au facut o plangere la DNA, a mai fost dosar dar inchis. Sa ne zica cei de la G4Media ce face dnul Bologa cu dosarul ala. Nici n-are sens sa ma mai enervez, e din 2009 inceput rahatul asta.

 3. Se iau de ctitoria l`u Nea Flutur? 😈

  • E veche, de la Mârza PSD e inceputa, preluata si continuata de baronetele Flutur, da. Si DNA central sta pe dosar, ca la centru’ e. 😂

 4. Coruptii romaniei arata ca si-ar vinde si mama, da foc la casa pentru sume de bani. Cata minte sa ai ?!

  Eu zic sa facem urmatoarea groapa de gunoi in bucegi !

  • Dar de groapa de gunoi din statiunea de la mare stiti? Vara nu o vedeti ca va ia ochii marea, dar e la cativa pasi de cateva plaje cunoscute. Credeti ca mirosul pestilential e de la algele de pe mal, dar de gropa de gunoi si al ei iz habar nu aveti. Habar nu aveti ce aer curat respirati in concediu la mare. Apropo, sa stiti ca mormanele de gunoi pe care le-ati lasat pe plaja asta vara, pe langa corturile puse pe plaja, ori aruncate in spatele rulotei cu care ati intrat pana in buza apei, sunt tot acolo. O sa va intoarceti la vara si o sa spuneti ca sunt gunoaie, sa priviti mai bine ca s-ar putea sa va recunoasteti. Despre haznaua din varf de munte, cred ca avem fluturi molii la buzunar si nevoie de pradatori sa-i mai reduca.

 5. Dnul proc Bologa, dar stati mult cu dosarul ala la sertar? Ca e la DNA central.

 6. Pt cine n-a văzut unde e “groapa” aia , ca numai groapa nu e: Imaginați-va ca vreți sa va faceți un WC eco tip “in fundul Curții”. Dar nu-l faci in fundul Curții ci in fata Porții de intrare in curte și-l faci și fără ușa. Doar niște minți bolnave și posedata de draci ar fi avut ideea sa pună gunoaiele lângă drumul național care străbate Bucovina dintr-o parte într-alta . Ne batem joc de țara in care trăim Până când Dumnezeu ne va pedepsi . El ne da dar nu ne baga si in traista . Veniți fraților in Austria sa vedeți ce curat si frumos e !

 7. Nu am mai fost in zona dar din amintirile din copilarie cand coborai de pe Mestecanis spre Vatra Dornei era fabrica de imbuteliere apa minerala Dorna?! Ma intreb unde e zona de captare a apei? Poate stiu localnicii?

 8. e foarte important sa pastrati curatenia unor locuri pe care 99,99% din con-judeteni nu le vor vizita in viata lor!

  Nu mai suparati masteranzii. Faceti gramajoare de gunoi doar pe strazile voastre, ca in zonele mai sarace din sectorul 1.

  Sau, daca vreti sa fiti si mai radicali, urmati programul fundatiei Ilfov fara gunoi, domnii aceia externati de la Nouă care sustin ca e posibila eliminarea tuturor gropilor de gunoi din Ilfov. Planul lor e ca piperienii de Voluntari sa isi arunce gunoiul in alt judet. Eu le sugerez sa il arunce tot in S1.