G4Media.ro

USR solicită o anchetă la Garda Forestieră Suceava după ce un activist…

USR solicită o anchetă la Garda Forestieră Suceava după ce un activist de mediu a fost atacat

Senatorul USR Mihai Goțiu a solicitat luni ministrului Mediului, Costel Alexe, o anchetă a Corpului de Control la Garda Forestieră Suceava după ce Tiberiu Boșutar, președintele Asociației Moldovița, a acuzat că a fost atacat cu topoare de către Mugurel Nacu, consilier al Gărzii Forestiere Suceava, și de fiul acestuia, Ionel Nacu.

Goțiu a subliniat că atacul asupra lui Tiberiu Boșutar, petrecut duminică, în pădurile din Suceava, arată necesitatea adoptării legii USR “DNA-ul pădurilor” cât mai curând și în Senat, după votul favorabil de pe 13 mai în Camera Deputaților.

“Mafia Lemnului a prins curaj, la doar câteva zile după ce membrii Guvernului din Camera Deputaților s-au abținut de la votarea legii de înființare a DNA-ului Pădurilor, iar Guvernul a anunțat că nu o susține. Până la producerea unei noi tragedii e doar o chestiune de timp. Păi cum să nu aibă curaj Mafia Pădurilor când atât ministrul Mediului, Costel Alexe, cât și cel al Justiției, Cătălin Predoiu, n-au votat (cu doar câteva zile înainte), în Camera Deputaților, legea de înființare a DNA-ului Pădurilor (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu)? Cum să nu se simtă încurajați infractorii, hoți și tâlhari deopotrivă, când membrii Guvernului, în calitate de deputați, ”se abțin” de la înființarea unei structuri specializate care să-i trimită la pușcărie?”, a transmis Mihai Goțiu.

Senatorul USR i-a solicitat Ministrului Mediului:

 1. Să dispună o anchetă a Corpului de Control la Garda Forestieră Suceava, pentru stabilirea cu exactitate a implicării lui Mugurel Nacu în atacul asupra activiștilor de mediu, evaluarea activității profesionale a acestuia  și legăturile lui cu firmele cu afaceri în domeniul lemnului, și să transmită raportul și concluziile nachetei.
 2. Să dispună suspendarea din funcție, până la finalizarea anchetei, a lui Mugurel Nacu.
 3. Să lanseze în dezbatere publică și să transmită un calendar cu măsurile legate de evaluarea competențelor și a integrității angajaților Gărzilor Forestiere.
 4. Să transmită măsurile pe care Ministrul Mediului le va lua pentru depolitizarea Gărzii Forestiere Naționale.

Citește și: VIDEO Un cunoscut activist de mediu susține că a fost atacat cu topoarele de un consilier al Gărzii Forestiere Suceava și de fiul acestuia / Senatorul USR, Mihai Goțiu: Să nu  ne mirăm că hoții și tâlharii prind curaj

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Dovada ca Garda Forestiera si mafia lemnului sunt mana in mana.
  Data viitoare vor ameninta activistii chiar cu pustile pe care le-au legiferat parlamentarii in decembrie anul trecut.

  • Dar usr+ ne pute, nu au experiență și îs cu LGBT și cu Satana, bașca vor sa taie și pensiile speciale!

  • Gicule, las’ ca astia de lapsd+pnl+udemr au legaturi afective puternice cu padurea si natura in general. Nici satana nu poate sa-i smulga de la sanul codrului.

  • perfect punctat Gicu, decat cu „gheii” in familia traditionala in Romanica (PSDraknea) Normala (PNLIohanis) mai bine cu padurile taiate, ca doar alegatorilor de la PSD / PNL le pasa de banu’ de acum, nu de viitorul copiilor/nepotilor .. ei au luptat deja odata sa poata fura, sa mai lupte si ei cand vor creste

 2. Suceava loveste din nou ?!? Fieful PNL e cu tupeu? FLUTUR? IOHANIS? ORBAN? cineva? Binenteles la hotii de lemne nu conteaza ca e PNL/PSD/UDMR/ALDE TOTI SUNT PARTASI

  politia de pe acolo face ceva?

  cineva minte, si sunt niste acuzatii grave la mijloc. EXTREM DE GRAVE!!

 3. Ancheta o vor face alți lupi…și nu va duce nicăieri, ca orice anchetă. Mafia pădurilor funcționează în toate structurile statului.

 4. Să depună plângere împotriva celor învinuiți, să aducă dovezi și instituțiile statului să facă dreptate!
  Dar știați că orice persoană fie fizica sau juridică nu are voie in fondul forestier fără permisiunea administratorului?…
  Care e adevărul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.