G4Media.ro

USR solicită DNA să se autosesizeze în cazul „trucării concursului de angajare”…

Sursa foto: Facebook / Alexandru Stanescu

USR solicită DNA să se autosesizeze în cazul „trucării concursului de angajare” pentru Alexandru Stănescu la șefia Agenției de dezvoltare regională Oltenia. Sunt vizați cinci șefi de Consilii Județene

USR solicită DNA să se autosesizeze în cazul „trucării concursului de angajare” pentru Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD Paul Stănescu, la șefia Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest „Oltenia, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii politice.

„USR cere Direcției Naționale Anticorupție să se sesizeze din oficiu și să ancheteze numirea lui Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD de Olt Paul Stănescu, în funcția de Director General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (ADR SVO). O solicitare în scris a fost trimisă, astăzi, DNA”, se mai arată în comunicat.

Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD Paul Stănescu, a câștigat selecția organizată pentru postul de director general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest ”Oltenia”, potrivit anunțului oficial. Stănescu nu are nici o experiență în domeniul fondurilor europene, în condițiile în care instituția pe care o conduce gestionează fonduri europene de 1,2 miliarde de euro.

USR susține că procedura de angajare a fost inițiată din dispoziția celor 5 președinți de consilii județene din Sud-Vest Oltenia, tot ei fiind cei care au stabilit și aprobat componența Comisiei de Concurs, despre care susține că ”a trucat întregul concurs, astfel încât să fie eliminat orice risc ca un alt potențial participant în afara lui Stănescu-fratele să poată fi numit în funcția de director general al ADR SVO. Aceasta rezultă atât din încălcarea prevederilor legale referitoare la organizarea unui CONCURS, cât și din desfășurarea ulterioară a evenimentelor”.

USR solicită DNA să înceapă, în temeiul art. 292 Cod de Procedură Penală (articol privind sesizarea din oficiu), urmărirea penală împotriva:

–        președinților celor 5 consilii județene care compun Consiliul de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia – Cosmin-Dorin VASILE (Dolj), Cosmin POPESCU (Gorj),  Aladin GEORGESCU (Mehedinți), Marius OPRESCU (Olt) și Constantin RĂDULESCU (Vâlcea),

–        împotriva membrilor comisiei de concurs în legătură cu Concursul organizat pentru ocuparea funcției de conducere vacantă de Director General al ADR SVO

–        împotriva lui Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD Paul Stănescu

USR cere anchetarea acestora pentru abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității și accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Faptele pe care USR le-a menționat în sesizarea trimisă DNA:

 • nu a fost stabilită și o probă scrisă și/sau practică astfel că nu a existat și vreo bibliografie anexată,
 • termenul de organizare a concursului a fost scurtat semnificativ față de cele 30 de zile lucrătoare de la publicarea anunțului și până la proba scrisă, pentru a reduce riscul unor mai multe candidaturi,
 • condițiile de participare au fost făcute astfel încât să corespundă întocmai CV-ului numitului Stănescu Alexandru (în plus, fără vreo experiență în gestionarea fondurilor europene, fără obligația de a cunoaște legislație specifică, sau vreo limbă străină, prin comparație cu cerințele minime obligatorii pentru oricare alt post scos la concurs)
 • anunțul de participare a fost scos de pe site-ul ADR, deși era obligatorie menținerea acestuia pînă la finalizarea concursului
 • inclusiv durata contractului a fost stabilită astfel încât să corespundă cu vârsta numitului (61 de ani) și a perspectivelor acestuia de pensionare (vârsta standard de pensionare la bărbați este de 65 de ani cu posibilitatea prelungirii până la 68 de ani) pe o perioadă determinată de 4 ani (deși postul a fost vacantat pentru o perioadă nedeterminată și nu există vreun motiv/constrângere pentru această durată), cu posibilitatea de a fi prelungit încă 3 ani.
 • rezultatul interviului este neverosimil prin prisma punctajelor obținute de către cei 2 candidați, numitul Stănescu Alexandru obținând peste 90 de puncte, iar contracandidatul, o persoană cu experiență și vechime chiar în ADR SVO, nu a fost punctat nici măcar cu minimul de 70 de puncte. Raportat la prevederile art. 24 din HG 286/2011 care reglementează desfășurarea interviului, ori întrebările n-au avut legătură cu domeniul gestionării fondurilor europene, ori au fost formulate de asemenea manieră și furnizate numitului Stănescu Alexandru înainte de concurs, ori interviul n-a avut loc în prezența ambilor candidați astfel că notarea n-a avut legătură cu realitatea. Doar așa se poate explica rezultatul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. CE SEAMANA ASTA CU GHEORGHE DINICA…

 2. Ne luarăm posturi pă persoană fizică…

 3. Conducerea ANRE care este in vacanta de cand a preluat postul ati uitat, si este la nivel national, nu la o agentie regionala

 4. Intr-o lume normala domnul acesta ar fi un respectabil vanzator de gogonele in piata centrala din Caracal. In lumea „normala” din Romania pastoreste niste miliarde de lei.

 5. De ce nu sesizează usr dna? Dacă au dovezi că s-a produs o ilegalitate normal este să depună plângere. Altfel rămâne doar un bla bla propagandistic. Asumați-vă bă usr!