G4Media.ro

USR solicită conducerii Senatului urgentarea dezbaterii iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituției…

USR solicită conducerii Senatului urgentarea dezbaterii iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituției „Fără penali în funcţii publice”

Liderul Grupului USR din Senat, Radu Mihail, a adresat, joi, Biroului Permanent al Senatului o cerere de urgentare a procesului legislativ în cazul iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei cunoscută şi sub denumirea de „Fără penali în funcţii publice”.

Conform unui comunicat al USR, grupul parlamentar al Uniunii consideră că, în contextul crizei sanitare provocate de pandemia COVID-19, este cu atât mai importantă urgentarea parcursului legislativ al acestei iniţiative, cu cât „momentul cel mai potrivit pentru organizarea referendumului” ar fi la data alegerilor parlamentare (6 decembrie 2020).

„Considerăm că stabilirea unui calendar care ţine cont de aceste considerente şi care ar evita multiplicarea evenimentelor electorale în condiţii de pandemie ar fi o dovadă de responsabilitate politică”, reiese din comunicat.

În adresa înaintată BP, Radu Mihail arată că propunerea legislativă L447/2020 „este blocată nejustificat” şi, în ciuda faptului că termenul de adoptare a raportului în Comisia de constituţionalitate şi în Comisia juridică era 29 iulie, raportul este încă neadoptat „din cauza amânărilor succesive” din cele două comisii.

„Parlamentul României are obligaţia de a respecta şi duce la îndeplinire în cel mai scurt timp voinţa cetăţenilor, exprimată prin iniţiativa de revizuire a Constituţiei. Tolerarea oricărei tergiversări în îndeplinirea acestei obligaţii nu ar putea fi interpretată altfel decât ca un refuz nejustificat de a dezbate şi supune votului o iniţiativă cetăţenească perfect legitimă de revizuire a Constituţiei”, se mai precizează în adresă.

Radu Mihail mai atrage atenţia că, în condiţiile în care această propunere legislativă „reprezintă o preocupare publică majoră a cetăţenilor români”, grupul USR din Senat solicită Biroului Permanent să pună în vedere celor două comisii raportoare să urgenteze adoptarea raportului asupra propunerii legislative L447/2020.

„Cazul Baranga a evidenţiat încă o dată, dacă mai era nevoie, necesitatea de a curăţa politica românească de infractori şi impostori. Nu putem sta nepăsători când peste un milion de români spun răspicat ‘Ajunge, nu mai vrem oameni fără morală şi fără lege în funcţii publice!’. Vocea lor trebuie să se facă auzită şi transformată în lege, o lege pentru toţi. Nu putem amâna la nesfârşit aplicarea unui minim standard de moralitate în viaţa publică, anume acela de a nu permite celor care au încălcat legea să facă sau să aplice legi”, a precizat Radu Mihail.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Fără impostori în funcții publice.
  Fără incompetenți în funcții publice.
  Fără dezaxați în funcții publice.

  • Pe scurt, fara PSDisti in functii publice.

  • E viabilă stratagema USR?

   USR recurge la o stratagemă de imagine.

   Nu e nimic rău să-ți construiești o imagine bună în ochii electoratului, însă USR o face bazându-se pe ceva care nu e tocmai eficient; sau nu cel mai eficient – ca măsură – la actuala problemă a clasei politice: măsura eliminării penalilor din funcții publice.

   A nu mai permite penali în funcții publice, este ok dar nu rezolvă nici pe departe problema.
   După cum un antreprenor, să zicem – care ar întâmpina la un moment dat probleme cu consumul de alcool în rândul angajaților săi – nu ar mai permite ca angajații să intre în birou cu sticle de băutură. ..În loc să recruteze personal care nu agreează alcoolul.
   Măsura antreprenorului în acest caz – orientată pe efecte și nu pe cauză (efectul consumului fiind alcoolicii iar cauza – predilecția, plăcerea /dependența de a bea) – nu i-ar rezolva nicidecum problema din firmă – măsură falimentară dealtfel, care s-ar traduce în încercarea de a îndepărta efectele – ignorând cauza.

   Care, cauză în cazul măsurii USR, este CORUPȚIA iar „penalii” în acest caz fiind efectul corupției; prin măsura luată, partidul dorește de fapt, să „stârpească” ceea ce deja este oarecum „stârpit” – penalii – USR fiind conștient, că o luptă împotriva cauzei ar atrage după sine „tulburarea” întregii clase Politice: ar face practic, să le sară întregul Sistem în cap(!) – Sistemul funcționând de fapt, pe piloni adânc înfipți în ..Corupție (care ea, corupția „a produs penali”).

   Astfel că USR a ales „calea mai scurtă dar și mai ușoară”. Și ce-i mai important – fără prea multe costuri – alegând să trateze doar cu penalii dar fără să declare oficial vreo luptă deschisă și împotriva CORUPȚIEI, a „Sistemului”.
   Se pare deci că ei, USR, au învățat din „lecția” 6 Iulie 2012 (suspendarea președintelui) – că Sistemul nu stă cu mâinile în sân dacă nu-i „convine” ceva și că mai devreme sau mai târziu, va face tot ce e cu putință nu doar ca să suspende ditamai Președintele ci să neutralizeze (sau să ignore!) pe oricine îi va sta „împotrivă”!..

   Astfel că în urma „lecției date de către Sistem” în 6 Iulie 2012, afară de prudența adoptată de USR avem un demers al partidului – „cu dublu avantaj”: un demers mai comod în măsuri dar și unul prin care formațiunea își poate construi „bine-mersi” o imagine – fără prea multe costuri (sau bătaie de cap)..

  • Stratagema? Sau calcul… (?)
   Foarte frumos ai prezentat ideea!
   Părerea mea este că avem de-a face cu o altfel de prosteala a electoratului.

 2. Culmea nesimtirii, USR-ul care fraudeaza alegerile vorbeste de penali in functii publice. Pai USR-ul ar trebui desfiintat in cazul asta. Ce pretentii sa ai de la un partid care si-a fraudat propriile alegeri, apoi a fraudat si alegerile locale din cele mai importante orase cun ar fi Bucuresti, Brasov si Timisoara. Ce partid infect!

  • Cat primesti de la centru postacule?

  • Propaganda Aneta 3 functioneaza!

  • Se vede de la o posta ca esti parte din mafia PSD.

  • @Eugen
   Vrei să-ți desenez, poate așa ințelegi motivele pentru care Tudorache, dar și madame Găletușă fac tam-tamul pe care-l fac pe această temă?
   PS. Îți ofer un indiciu: desenul pe care zic să ți-l fac conține siluete de polițiști locali, cărând cu cârca saci plini cu voturi false, dar și procese verbale „in alb”…

  • Ce trol infect!

  • zii tu cum au fraudat? ce au mesterit de au reusit sa fraudeze

 3. tot odata solicitam desfiintarea conclavului mafiot, numit pompos CCR si functia de Avocat al Poporului, in fapt avocata mafiei psd alde udmr https://newsweek.ro/justitie/dorneanu-incaseaza-12500-leiluna-din-4-sporuri-de-oboseala-confidentialitate-praf-si-doctor

 4. Vrem doar 300 de parlamentari!Sunteti prea multi 600 cu tot cu camarila din jurul vostru!

 5. Deasemenea averile, bunurile, etc detinute peste 100.000 euro sa fie justificate cu acte, de catre toti cetatenii Romaniei!

 6. Vezi să nu, vreți să decimați cele două hoarde de bandiți care jefuiesc țara de 30 de ani? La câți pârnăiași au PNL-ul și PSDul, rămân fără grosul de partid! Se vor sprijini bandiții să întârzie cât pot inițiativa, nu este înspre folosul lor adoptarea sa, ba dimpotrivă, dacă era ceva ce-i avantaja pe ei, fiți siguri, promovarea sa s-ar fi făcut de o groază de vreme. Se sprijină între ei bandiții și jegurile, la greu își dau mâna, la furăciuni, nu mai vorbesc!

 7. Date fiind 6,6% obtinut la alegerile judetene, juramantul de credinta ca partid-breloc al PNL si disparitia PSD din guvern de peste un an, useristii vor repeta fazele Kubler Ross in varianta proprie, stil Cainele: acum latra platitudini, in noiembrie vor urla aceleasi platitudini, in decembrie vor schelalalai.

  Adio PPDD.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.