G4Media.ro

USR solicită Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională ordonanța taxelor

USR solicită Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională ordonanța taxelor

Uniunea Salvaţi România solicită Avocatului Poporului să conteste de urgenţă „ordonanţa lăcomiei PSD“ la Curtea Constituţională pentru a proteja viitorul românilor care riscă să rămână pe drumuri din cauza concedierilor şi a ratelor la bănci care vor exploda din cauza inconştienţei PSD-ALDE.

„USR avertizează că ordonanţa lăcomiei, adoptată de Guvernul PSD-ALDE, va declanşa o criza uriaşă care va săraci toţi oamenii din România – nu doar pe cei din privat, ci şi pe bugetari. Guvernul PSD-ALDE este în incapacitate de plată, deja nu mai sunt bani pentru pensii şi salarii, iar Teorodovici şi Dăncilă trebuie să stoarcă şi mai mulţi bani de la români, pentru a putea acoperi cheltuielile iresponsabile de anul viitor”, se arată într-un comunicat al USR.

USR subliniază că ordonanţa Guvernului, în loc să ajute în reglarea anumitor disfuncţii în piaţa financiară, cum ar fi gradul prea mic de creditare către IMM-uri, va crea efecte în lanţ care ne vor arunca în recesiune şi tăieri bugetare uriaşe anul viitor.

„Un prim efect va fi creşterea preţului la energie şi telecomunicaţii, crescând inflaţia şi sărăcind populaţia. Pe cale de consecinţă consumul şi investiţiile vor scădea drastic, cauzând o reducere a economiei şi o adâncire a găurii bugetare. În această situaţie, cel mai probabil sistemul financiar nu va mai putea finanţa deficitele şi guvernul va fi forţat să apeleze la Fondul Monetar Internaţional – pentru că nu va mai avea bani pentru plata salariilor şi pensiilor“, avertizează USR.

USR menționează că, în loc să elimine pensiile speciale şi cumulul pensie-salariu la stat, Guvernul PSD-ALDE preferă să lovească în milioanele de oameni care lucrează pe salarii mici şi sunt cinstiţi.

„Viorica Dăncilă minte cu cinism românii atunci când susţine că acest OUG va îmbunătăţi nivelul de trai din ţara noastră şi va atrage investitorii. În condiţiile actuale de impredictibilitate şi taxare, investitorii vor ocoli România, orice companie serioasă nu poate rezista într-o ţară în care de pe o zi pe alta se modifică zeci de legi în domeniul fiscal prin ordonanţă de urgenţă şi derogare de la Codul Fiscal“, a precizat preşedintele USR, Dan Barna.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Repede au gasit la cine sa apeleze.

  2. Daca nu fac luni un LIVE de la el din birou s-a dus momentul.
    Cred ca putem sa-i dam cazuri adevarate Avocatului Poporului: de ex. Taxa de pod de la Cernavoda si nu SF.uri din astea cu Corporatii
    Oricum ciorbea e cu gandul la pensie… in 2 luni adio mandatul

  3. HA HA HA HA ! PAI ARE TIMP ? ABIA POATE SA-SI NUMERE PENSIILE SI SALARIILE UNEI LUNI.

  4. PROPUN ,CU MARE RESPONSABILITATE MINTALA , CA ACEST INDIVID CARE ESTE „””AVOCAT AL POPORULUI „”” DAR ; CARE ESTE DE FAFT AVOCAT AL HOTILOR DIN PSD – ALDE +UDMR DUPA CE VA ,INCHEIA MANDATUL SA FIE JUDECAT SI CONDAMNAT LA MOARTE PRIN EXECUTARE LA ARCUL DE TRIUMF ,PENTRU ”NELEGIUIRII SI NEDREPTATI , POPORULUI ROMAN .A SUSTINUT SI PAZIT HOTI SI CRIMINALI DIN ROMANIA .

  5. Hai ca-i tare. Am ajuns sa rugam vulpea sa păzească cotețul găinilor. Ha, ha, ha………..

  6. De Craciun, Dan Barna se spovedeste la Coldea si se impartaseste la Basescu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.