G4Media.ro

USR și PLUS au aprobat alianța politică, însă fiecare formațiune a adus…

USR și PLUS au aprobat alianța politică, însă fiecare formațiune a adus amendamente la textul protocolului

Liderii USR și PLUS au anunțat sâmbătă, cu puțin timp înainte de miezul nopții, că fiecare formațiune a ajuns la o înțelegere și că au aprobat alianța politică pentru următoarele runde de alegeri. Atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș au subliniat însă că cele două partide au adus amendamente la textul protocolului pe care și le vor prezenta reciproc. Ambii lideri au transmis mesajele pe Facebook, iar primul care a anunțat adoptarea alianței politice a fost Dacian Cioloș, liderul PLUS:

”Consiliul Național al PLUS a finalizat procedura de vot pentru Protocolul de Alianță politică cu USR. Textul a fost adoptat cu amendamente, pe care le va propune spre discuție partenerilor de alianță. PLUS și USR au obținut împreună o victorie importantă în 26 mai, tocmai pentru că au înțeles așteptările electoratului. Trebuie să continuăm să punem aceste așteptări mai presus de orgolii de partid. PLUS crede într-o relație politică solidă, bazată pe principii și pe conținut, în care să punem ceea ce avem fiecare mai bun împreună și să le dăm cetățenilor români cea mai serioasă ofertă politică a ultimilor 30 de ani”, a scris Dacian Cioloș în jurul orei 23:30.

O oră mai târziu, Dan Barna, liderul USR, a anunțat și el continuarea alianței cu PLUS:

”Comitetul Politic al Uniunii Salvați România a votat, sâmbătă, continuarea alianței cu PLUS cu obiectivul de a oferi României o alternativă politică reală. A fost adoptat protocolul alianței electorale pentru prezidențiale și protocolul alianței politice, cu o serie de amendamente ce vor fi transmise către partenerii de la PLUS. Ne respectăm promisiunea de a construi o alternativă credibilă, la partidele tradiționale. USR PLUS este alianța care va schimba un sistem ce a eșuat. Două milioane de oameni au votat această alianță pe 26 mai și au crezut în această alianță, nu putem să îi dezamăgim. Încă de la formare, alianța USR PLUS a avut un obiectiv pe termen lung. Vrem să mergem împreună la toate alegerile care urmează – prezidențiale, locale și parlamentare. Obiectivul nostru este că câștigăm alegerile și să dăm României președintele și un guvern onest și competent”, a scris liderul USR care este și candidatul alianței la alegerile prezidențiale din toamnă.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Dupa toate populismele facute, a iesit aerul din balonul USR+
  Totusi trebuie sa intre in parlament si la locale anul viitor impreuna cu PNL-ul.
  Presedinte trebuie sa ramana Iohannis.

 2. Slugile usriste dorm!
  Dormiti liniștiți, psd veghează!

 3. Lucrati si in weekwnd, carpelor ?..
  Cum e fara Dragnea, Veorika va plateste mai bine sau mai subtire ashea ?
  Sau voi sunteti vigilentii din PNL (USL) ?

 4. Adica nu au aprobat nimic. Alianta 2020, pe care am votat-o pe 26 mai si despre care liderii USR si PLUS se jurau ca exista, aflam acum ca inca nu exista.
  Oricum, intre USR si PLUS exista incompatibilitati mari si tensiuni puternice.
  In loc sa lucreze la programe, cele doua partide se ocupa de negocieri si impartiri de functii, in mijlocul unei crize care a devoalat un stat roman naruit.
  In plus, PLUS (?) trebuie sa ne explice ce este cu numerosii ofiteri MAI, pensionati anticipat cu pensii de lux, care sunt la baza multor filiale.

  • As zice ca pare plauzibil ce zici tu, cu tinerii militieni la pensie de prin filialele Plus, avand-o in vedere pe neindoielnic capabila prodigy chestor Irina ALEXE din conducerea Plus. 💡

   Totusi, trebuie niste fapte verificabile (nume si filiala), nu merge doar pe opinii.

 5. Pentru România profundă, nu e prea inteligent comunicativ să arăţi intensificarea activităţii electorale cât acolo e doliu. Cam toată opoziţia e cuprinsă de frământări interne, pe o prognoză cum că procentele PSD-ALDE scad de la sine, electoratul neavând încotro.

 6. Ce se mai bagă și pârliții ăștia in seama! INDE esti barna și nu salvezi calaracalencele ca nu ți-am auzit glasciorul.. poate de la contractele alea babane cu statul?

 7. Tara arde, si baba se piaptana.

 8. Postacilor (unii), cine va plateste sa creati dezbinare, Putin, USL ul? Pana mai ieri spuneati ca dreapta nu se uneste, acum tot voi vreti dezmembrare, criticand ba Plus, ba USR. Mai reusiti din cand in cand sa racolati cate un prost, un idiot util, cum se spune. Va straduiti degeaba, majoritatea romanilor si-au dat seama, mai ales dupa ultimele evenimente, ca toata clasa politica de pana acum a dus tara la dezastrul pe care-l constatam dupa 30 de ani.

 9. In primul rind , este nevoie de responsabilizarea salariatilor la stat , prin lege , acolo unde fiecare isi desfasoara activitatea . Trebuie introdus un sistem ,care sa asigure responsabilitatea fiecaruia, asupra componentelor fisei postului ,la toate nivelele . Obligativitatea de ati semna si de ati garanta propriul produs (indiferent ce reprezinta el )este primul pas , din care vor decurge alti pasi obligatorii . Nu este nevoie sa dam afara salariati , ci doar sa ii punem sa isi responsabilizeze actiunile(eventual sa dispunem cursuri de pregatire pentru doritori ). Cei care nu vor , sau nu pot , vor pleca singuri . Eliminam astfel si clientelismul si nepotismul ,concomitent cu obligarea celor ce nu pot (ocupanti de posturi )sa se reprofileze si sa munceasca acolo unde au aptitudini si nu acolo unde au intrat, prin diferite mijloace partial ilegale (pile , donatori de cadouri sub diverse forme , clientelism de orise natura )Este nevoie doar de o simpla lege si atit .

  Important era fara nici o urma de indoiala ,ca Alianta (nu prea se vad declaratii comune si sustinere reciproca intre cele doua componente ,dar nici macar o sustinere a membrilor pentru candidatul la prezidentiale )sa respecte decizia populara de la referendum ,ce a facilitat procentul de 20 la suta la europarlamentare . Marea majoritate a votantilor , a permis si a votat alianta ,in ideea de asi asuma formarea unui guvern , cu Ciolos prim ministru si sustinerea actualului presedinte ,la alegerile din toamna acestui an . Dorinta de marire si gresita intelegere a votului , a fost insa prea mare si au scos din jobenul vrajitorului , un pretendent la prezidentiale .A fost primul pas gresit si grabit ,totodata . Actualul prezidentiabil ,propus de alianta , are clar o problema electorala . Daca se declara total impotriva actualului presedinte (nu prea stiu cum ar putea face asta ) atunci pierde in mod evident un numar foarte mare din votantii aliantei la europarlamentare ,pe motivul mai sus exprimat. Daca isi leaga numele de partidul de guvernare (voit , sau formulat de partidul in cauza )atunci pierde in totalitate propriul electorat ce a votat cu alianta si nici macar nu stie ,daca electoratul partidului de guvernamint il va sustine . Daca accede in turul doi , este evident ca orisice atac la actualul presedinte ,elimina din start , sustinerea majoritata a electoratului ce a vrut doar ca alianta sa contribuie in mod real doar la actul de guvernare . Candidatul aliantei este pus intr-o situatie ingrata . Dar este evident ca actualul presedinte, in urma evenimentelor soldate cu presupusa , deoacamdata, actiune criminala ,ce scoate reprezentantul partidului de guvernamint din ecuatia alegerilor prezidentiale , poate cistiga alegerile din primul tur. Candidatul la prezidentiale al aliantei USR-PLUS , se va confrunta curind ,cu testul stringerii de semnaturi ,ce practic are o valoare de sondaj si se lovi in momentul solicitarii de semnaturi , de reprosul electoratului , referitor la modalitatea de intelegere a votului , deja dat la europarlamentare .Probabil in urma la toata aceasta confruntare cu adevarul ,va reconsidera intreaga actiune politica de pina acum .

  In primul rind , este nevoie de responsabilizarea salariatilor la stat , prin lege , acolo unde fiecare isi desfasoara activitatea . Trebuie introdus un sistem ,care sa asigure responsabilitatea fiecaruia, asupra componentelor fisei postului ,la toate nivelele . Obligativitatea de ati semna si de ati garanta propriul produs (indiferent ce reprezinta el )este primul pas , din care vor decurge alti pasi obligatorii . Nu este nevoie sa dam afara salariati , ci doar sa ii punem sa isi responsabilizeze actiunile(eventual sa dispunem cursuri de pregatire pentru doritori ). Cei care nu vor , sau nu pot , vor pleca singuri . Eliminam astfel si clientelismul si nepotismul ,concomitent cu obligarea celor ce nu pot (ocupanti de posturi )sa se reprofileze si sa munceasca acolo unde au aptitudini si nu acolo unde au intrat, prin diferite mijloace partial ilegale (pile , donatori de cadouri sub diverse forme , clientelism de orise natura )Este nevoie doar de o simpla lege si atit .

  Important era fara nici o urma de indoiala ,ca Alianta (nu prea se vad declaratii comune si sustinere reciproca intre cele doua componente ,dar nici macar o sustinere a membrilor pentru candidatul la prezidentiale )sa respecte decizia populara de la referendum ,ce a facilitat procentul de 20 la suta la europarlamentare . Marea majoritate a votantilor , a permis si a votat alianta ,in ideea de asi asuma formarea unui guvern , cu Ciolos prim ministru si sustinerea actualului presedinte ,la alegerile din toamna acestui an . Dorinta de marire si gresita intelegere a votului , a fost insa prea mare si au scos din jobenul vrajitorului , un pretendent la prezidentiale .A fost primul pas gresit si grabit ,totodata . Actualul prezidentiabil ,propus de alianta , are clar o problema electorala . Daca se declara total impotriva actualului presedinte (nu prea stiu cum ar putea face asta ) atunci pierde in mod evident un numar foarte mare din votantii aliantei la europarlamentare ,pe motivul mai sus exprimat. Daca isi leaga numele de partidul de guvernare (voit , sau formulat de partidul in cauza )atunci pierde in totalitate propriul electorat ce a votat cu alianta si nici macar nu stie ,daca electoratul partidului de guvernamint il va sustine . Daca accede in turul doi , este evident ca orisice atac la actualul presedinte ,elimina din start , sustinerea majoritata a electoratului ce a vrut doar ca alianta sa contribuie in mod real doar la actul de guvernare . Candidatul aliantei este pus intr-o situatie ingrata . Dar este evident ca actualul presedinte, in urma evenimentelor soldate cu presupusa , deoacamdata, actiune criminala ,ce scoate reprezentantul partidului de guvernamint din ecuatia alegerilor prezidentiale , poate cistiga alegerile din primul tur. Candidatul la prezidentiale al aliantei USR-PLUS , se va confrunta curind ,cu testul stringerii de semnaturi ,ce practic are o valoare de sondaj si se lovi in momentul solicitarii de semnaturi , de reprosul electoratului , referitor la modalitatea de intelegere a votului , deja dat la europarlamentare .Probabil in urma la toata aceasta confruntare cu adevarul ,va reconsidera intreaga actiune politica de pina acum .

  Important era fara nici o urma de indoiala ,ca Alianta (nu prea se vad declaratii comune si sustinere reciproca intre cele doua componente ,dar nici macar o sustinere a membrilor pentru candidatul la prezidentiale )sa respecte decizia populara de la referendum ,ce a facilitat procentul de 20 la suta la europarlamentare . Marea majoritate a votantilor , a permis si a votat alianta ,in ideea de asi asuma formarea unui guvern , cu Ciolos prim ministru si sustinerea actualului presedinte ,la alegerile din toamna acestui an . Dorinta de marire si gresita intelegere a votului , a fost insa prea mare si au scos din jobenul vrajitorului , un pretendent la prezidentiale .A fost primul pas gresit si grabit ,totodata . Actualul prezidentiabil ,propus de alianta , are clar o problema electorala . Daca se declara total impotriva actualului presedinte (nu prea stiu cum ar putea face asta ) atunci pierde in mod evident un numar foarte mare din votantii aliantei la europarlamentare ,pe motivul mai sus exprimat. Daca isi leaga numele de partidul de guvernare (voit , sau formulat de partidul in cauza )atunci pierde in totalitate propriul electorat ce a votat cu alianta si nici macar nu stie ,daca electoratul partidului de guvernamint il va sustine . Daca accede in turul doi , este evident ca orisice atac la actualul presedinte ,elimina din start , sustinerea majoritata a electoratului ce a vrut doar ca alianta sa contribuie in mod real doar la actul de guvernare . Candidatul aliantei este pus intr-o situatie ingrata . Dar este evident ca actualul presedinte, in urma evenimentelor soldate cu presupusa , deoacamdata, actiune criminala ,ce scoate reprezentantul partidului de guvernamint din ecuatia alegerilor prezidentiale , poate cistiga alegerile din primul tur. Candidatul la prezidentiale al aliantei USR-PLUS , se va confrunta curind ,cu testul stringerii de semnaturi ,ce practic are o valoare de sondaj si se lovi in momentul solicitarii de semnaturi , de reprosul electoratului , referitor la modalitatea de intelegere a votului , deja dat la europarlamentare .Probabil in urma la toata aceasta confruntare cu adevarul ,va reconsidera intreaga actiune politica de pina acum .

  • Scuze pentru repetitie , am avut o problema pe care nu am sezizat-o la timp e

  • Quovadis, stimabile, majoritatea votantilor Aliantei 2020 nu-ti impartasesc parerea privind alegerile prezidentiale. O dupa masa placuta.

  • Posibil sa ai dreptate ,posibil sa nu ai dreptate . Viitorul ne spune insa sigur ce si cum . Dar asi fi curios daca imi poti spune care este perceptia ta , referitor la un viitor presedinte . Ion Iliescu a avut o aura de anti -ceausist convins si pentru acele vremuri a reprezentat o majoritate . Emil Constantinescu ,avea aura de presedinte ,profesor universitar ,educat si anti comunist ,ceea ce a reprezentat electoratul . Traian Basescu a avut aura omului puternic ,capitan de vas (ce poate fi mai greu decit asta ).Klaus Iohannis a avut aura de etnic german – ,om asezat- , ce isi calculeaza fiecare miscare . Si acum daca poti ,continua tu. Sunt foarte curios ce o sa spui ?

  • SINCER .Trebuie sa intelegi ,ca atunci cind citesti un text ,acesta(spusele ce le contine ) nu reprezinta neaparat , convingerea absoluta celui ce scrie. Un text are o valoare de prezentare, a unor ipoteze ,ce pot genera discutii . Nu exprimarea unei convingeri proprii este aducatoare de intelegere ,ci discutiile ce apar in urma lecturarii textului . Ca exemplu eu am votat USR la europarlamentare ,dar asta nu inseamna automat sa nu poti aduce in discutie posibile situatii , ce pot aparea in viitor . De obicei atunci cind contesti un text ,nu pe cel ce scrie , trebuie musai sa aduci in cotrapartida , idei proprii ce incearca sa demanteleze cele scrise . Nu este suficient doar sa spui o fraza ce in imaginatia ta are nuanta de adevar .

 10. Barna nu face parte din clasa politica veche, manjita de compromisuri, aranjamente, uselisme. Din pacate Iohannis, asa german cum este, n-a avut de ales, s-a sprijinit pe PNL, un partid deja compromis in urma combinatiilor cu psd. Lui Iohannis ii reprosez lipsa de reactie la marsaviile psd. Cu siguranta, Barna va fi un presedinte activ, implicat, nu se va lasa calcat in picioare. Barna are curaj si o oarecare doza de siretenie, ceea ce-i lipseste total conventionalului Iohannis. Ar fi si altele de spus, dar ma opresc aici.

  • Bla bla bla, mos craciun cu Barney

  • Toni, te-ai simtit obligat sa-ti dai cu parerea ? Ce s-ar fi intamplat daca taceai ?

  • Din pacate Barna e doar un subaltern. Misiunea lui e sa deschida calea sefului, Ciolos. Care si el e un subaltern, dar seful lui e mai spre vest si, din pacate, plin de idei ciuce: Europa cu n-spe viteze, armata europeana (ca sa nu ne mai deranjeze americanii), prietenie cu Putin (ca-i baiat bun) si egalitate, da’ nu pentru catei.

 11. Iti respect opinia ,ma asteptam doar sa te integrezi in modul meu de exprimare referitoare la aura de presedinte . A fi siret , poate este sau poate nu o calitate . viitorul ne arata sigur cine va fi urmatorul presedinte , poate altcineva ?

 12. Ăștia, atotcunoscatorii de net, anti orice, îmi puteți spune un email o adresa ceva, unde ma pot înscrie ca postac deala de care spuneți voi, sa plătească Putin, psd, etc, sa iau și un ban sa nu îmi mai bat capul degeaba, gratis, cu toți spălării pe creier…?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.