G4Media.ro

USR Sector 5 i-a denunțat la DNA pe Daniel Florea şi Gabriela…

USR Sector 5 i-a denunțat la DNA pe Daniel Florea şi Gabriela Firea/ Cei doi primari PSD sunt acuzați de abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale după ce ultimele ieșiri publice ale lui Nicușor Dan au fost bruiate

USR Sector 5 a formulat un denunţ penal la DNA împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, şi a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

„USR Sector 5 a înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie un denunţ penal împotriva lui Daniel Florea şi a Gabrielei Firea pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale. Deoarece comportamentul mizerabil este deja marcă înregistrată PSD, Daniel Florea a orchestrat perturbarea prin zgomot (claxoane, motoare ambalate) şi duşuri cu dezinfectant a participanţilor la conferinţa de presă susţinută de Nicuşor Dan”, anunţă USR Bucureşti, într-o postare pe Facebook.

USR Sector 5 menţionează că Nicuşor Dan intenţiona să prezinte, în cadrul conferinţei de presă, proiectul unui metrou de suprafaţă în zonă.

„În zona în care Nicuşor susţinea conferinţa de presă au fost parcate autoutilitarele inscripţionate cu însemnele primarului (#DF, #Fapte) pentru a obtura vederea spre zona pentru care Nicuşor propune metrou uşor pe infrastructura existentă de cale ferată, în vreme ce #DF o desfiinţează. Evenimentul acesta vine după episodul când PSD şi-a trimis reprezentantul ‘de seamă’, Aurelian Bădulescu, să boicoteze o altă conferinţă de presă, vorbind peste Nicuşor Dan şi nepermiţându-i acestuia să îşi expună punctul de vedere”, se mai arată în postare.

Joi, conferinţa de presă susţinută de deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la intersecţia dintre strada Progresului cu strada Doctor Constantin Istrati, a fost perturbată în mod repetat de claxoanele maşinilor de salubritate ale Sectorului 5. Nicuşor Dan s-a adresat la un moment dat unui poliţist local, întrebându-l de ce nu a luat măsuri pentru a asigura liniştea publică, însă poliţistul i-a cerut să revină pe trotuar.

Într-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 5 a precizat că Societatea Salubrizare Fapte 5 SA, deţinută de Consiliul Local, avea programată o acţiune în zona străzii Progresului, pentru neutralizarea unor depozite necontrolate de deşeuri.

„Atât schimbul I, cât şi schimbul II din 17.06.2020 şi schimbul I din 18.06.2020, aferente programului de salubrizare pentru ridicarea deşeurilor din depozite necontrolate, au acţionat în zona străzii Progresului. Acţiunea aflată în desfăşurare a fost întreruptă de un grup de cetăţeni, care au organizat o adunare spontană în zona în care acţionau utilajele de salubrizare. Această acţiune a perturbat operaţiunea de salubrizare şi a creat ambuteiaje în trafic între orele 9,00 şi 11,00. Din această cauză, Poliţia Locală a Sectorului 5 a fost nevoită să intervină pentru a fluidiza traficul, dar şi pentru a restabili ordinea publică, în contextul în care blocajele din trafic riscau să se amplifice”, a precizat primăria.

Pe 5 iunie, o altă conferinţă de presă susţinută de Nicuşor Dan pe Prelungirea Ghencea despre proiectele administraţiei conduse de Gabriela Firea a fost întreruptă de viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Procurorul nu face decat ce-i spune seful lui.
  Cu alte cuvinte tot o sluga
  (mai sunt si unii pe care chiar nu-i duce capul)

 2. Pariez de-acum ca procurorii se vor lălăi si apoi vor inchide Dosarul!
  Adios, Justitie!!!
  Si pentru asta isi vor lua bine mersi Salariile uriase si pensiile nesimtite!

 3. Cu plangere de genul asta USR risca sa fie mai peonibil chiar decat PSD.
  Nu pot fi incalcate drepturile electorale in momentul in care nu exista inca o campanie electorala.
  In toamna asta pare ca vom vedea o competitie intre penibili.

 4. USR practica diversiuni de acoperire la DNA a actelor teroriste de distrugere ale experților afiliati PNL-PSD ce falsifica expertizele MLPAT privind consolidările, construcțiile, cu mafia ISC.

 5. Ce treabă are DNAul cu povestea??? Penibil USRul, plângeri, plângeri…
  Faceți politică, penibililor!

  • Eventual sa se certe cu tembelul de Badulescu. Daca se sesizeaza nu e bine, daca nu face nimic sunt prea slabi, bai cat de experti sunteti voi!

  • Are chiar multa legatura. E ilegal cu au facut primarii. Salubritatea si politia ofera servicii cetatenilor, nu serveste mofturilor politice ale unor neghiobi.

 6. 16.06.2016. Sorin Grindeanu este la Interviul Digi24.ro, transmis live pe site și pe pagina de Facebook Digi24.
  Fostul prim-ministru al PSD, actual președinte ANCOM, spune ce intenții are în legătură cu reîntoarcerea sa în partid și candidatura pentru conducerea social-democraților.
  Principalele declarații ale lui Sorin Grindeanu:
  1. Despre prelungirea stării de alertă și strategia PSD:
  -Cred că în acest moment specialiștii trebuie să vorbească dincolo de bătălia politică. Totodată, lumea nu mai ține cont de ce a fost în martie, aprilie, mai, când s-au respectat măsurile. Acum e greu să oprești oamenii.
  -Singura modalitate este să se continue să se respecte regulile: distanțare, igienă. Altfel, suntem într-o stare normală. Lumea a revenit la normal.
  -Nu am înțeles poziția PSD pe acest subiect. Nu știu ce s-a întâmpla până vineri. Votează, nu votează.
  -E o capcană în care a căzut PSD. Aici nu e loc de joc politic. Nu faci politică pe starea de sănătate a oamenilor. Cred că s-a greșit la început când PSD a vrut să fie actor. Aici trebuiau să vorbească specialiștii. Cred că asta este abordarea corectă. De ce trebuia să fie Parlamentul jucător?”

  2. Cum s-a descurcat Guvernul Orban în pandemie:
  -Guvernul trebuie să facă anumite lucruri. Este clar că trebuie repornită economia. Dar trebuie să existe un dialog între putere și opoziție.
  -Foarte multe decizii care s-au luat în această perioadă au fost necesare. Cred că aș fi făcut mai mult dialog cu toți, dacă eram în locul lui Orban. Tot timpul când explici e mai bine decât să te izolezi și să dai decizii fără să discuți. Dincolo de jocul politic ar fi nevoie de un dialog deschis.
  -Cred că e bine că această perioadă ne-a prins cu un alt guvern, nu cu Guvernul Dăncilă.”

  • securistu’ tot securist! da’ surprizantor e ca cineva pierde timpul sa vada ce zice neica nimeni! jocu’ politic? asta e chiar pentru prosti!!!

 7. Ce, nu le mai place useristilor cu scandal de Maidan? Cand faceau scandalul, era #bine, era #rezist.

  • Pentru mioritici ca voi nimic nu conteaza, totul e inutil, #baniisuntlaei

   LEGE nr. 78 din 8 mai 2000
   pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție:
   Articolul 1
   (1) Prezenta lege instituie măsuri de prevenire, descoperire și sancționare a faptelor de corupție și se aplică următoarelor persoane:
   a) care exercită o funcție publică, indiferent de modul în care au fost investite, în cadrul autorităților publice sau instituțiilor publice;

   Articolul 2
   Persoanele prevăzute la art. 1 sunt obligate să îndeplinească îndatoririle ce le revin din exercitarea funcțiilor, atribuțiilor sau însărcinărilor încredințate, cu respectarea strictă a legilor și a normelor de conduită profesională, și să asigure ocrotirea și realizarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor, fără să se folosească de funcțiile, atribuțiile ori însărcinările primite, pentru dobândirea pentru ele sau pentru alte persoane de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

 8. „Acţiunea aflată în desfăşurare a fost întreruptă de un grup de cetăţeni, care au organizat o adunare spontană în zona în care acţionau utilajele de salubrizare. Această acţiune a perturbat operaţiunea de salubrizare şi a creat ambuteiaje în trafic între orele 9,00 şi 11,00.”

  Deci, „grupul de cetateni” de pe trotuar, care faceau „o adunare spontana” (a se citi „neautorizata”, mama lor de sorosisti!), au blocat „utilajele de salubrizare” si au creat „ambuteiaje in trafic”…

  Ce limba de lemn de brad! Comunismul la putere!

 9. Corect , la scandalagiii pe banii nostri , trebuiesc gasite solutii de a le opri faradelegile.

 10. @Cloudfare:
  Si la clapsugel, sexofon si clarinet !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.