G4Media.ro

USR PLUS anunță că începe procesul de alegere a noului guvernator al…

USR PLUS anunță că începe procesul de alegere a noului guvernator al Deltei Dunării / Selecția începe joi prin dezbateri publice cu asociațiile interesate

Co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a anunțat luni că procesul de alegere a noului guvernator al Rezervației biosferei Delta Dunării începe în această săptămână prin dezbateri publice cu toate asociațiile interesate din Deltă, primele discuții fiind programate pentru joi.

„De joi dăm drumul procesului de alegere a noului guvernator al Rezervației biosferei Delta Dunării prin dezbateri publice cu toate asociațiile interesate din Deltă care vor defini atât noul mandat de management al ARBDD, cât și elementele de competență pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR PLUS printr-un proces de selecție profesionist”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Liderul PLUS a spus că biosfera poate fi protejată organizațiile și asociațiile reprezentative și relevante cunosc cel mai bine Delta și nevoile ei.

„O numire politică nu înseamnă că un șef politic își numește oamenii, apropiații sau dă sinecuri de partid. O numire politică poate însemna și o numire asumată politic a unei persoane cu competență, cu un mandat clar, susținută politic pentru a face treabă pentru comunitate și nu pentru a reprezenta interese personale ale șefilor politici. Asta e viziunea USR PLUS prin care putem proteja biosfera cu responsabilitatea politică ce ne revine împreună cu organizațiile și asociațiile reprezentative și relevante care cunosc cel mai bine Delta și nevoile ei”, a precizat Cioloș.

Inițial, Alianța USR PLUS a vrut să îl coopteze pe Ivan Patzaichin în procesul de numire a noului șef administrator al Deltei Dunării.

Dacian Cioloș și Dan barna, co-președinții Alianței, l-au invitat, pe 15 ianuarie, pe Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociații și actori relevanți și cu interese diverse, iar fostul mare sportiv a acceptat.

Două zile mai târziu, Ivan Patzaichin a anunțat că renunță să mai conducă comitetul consultativ din cauza unor ”atacuri violente”.

”Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate”, a spus Patzaichin.

Numirea conducerii ARBDD a revenit Alianței USR PLUS în urma negocierilor cu PNL și UDMR, partenerii din coaliția de guvernare.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Foarte bine! Exact datorită acestui fapt v-am votat, trebuie să fiți altfel decât hoții care au căpușat această țară în ultimii 31 de ani. Pentru ca lucrurile să se schimbe este nevoie de implicare reală, de reformă amplă și dură și de asumare. Dacă veți juca dur și veți veni cu reforme serioase și cu măsuri îndrăznețe care să schimbe o abordare păguboasă care a nenorocit această țară, cu certitudine vom câștiga cu toții, voi la viitoarele alegeri, pentru că oamenii posesori de creier vor vedea acest lucru, iar noi vom începe să avem o țară pentru noi și nu destinată hoților și castelor privilegiate. Baftă maximă, rezistență la tentații și ficat tare! Doamne ajută!