G4Media.ro

USR îi propune la CCR pe Péter Eckstein-Kovács și Cristi Dănileț

Sursa Foto: Facebook/ Eckstein-Kovács Péter

USR îi propune la CCR pe Péter Eckstein-Kovács și Cristi Dănileț

Candidații USR pentru ocuparea noilor posturi de magistrați ai Curții Constituționale sunt judecătorul Cristi Danileț și avocatul Péter Eckstein-Kovács, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

„Nicio o reformă profundă nu se va putea realiza în următorii ani cu o Curte Constituțională antireformistă și obtuză. Nici linia proeuropeană pe care și-a asumat-o cu ani în urmă România nu va putea fi păstrată cu o Curte cu viziune orientată, mai degrabă, către estul întunecat, decât către Uniunea Europeană și Occident. Avem nevoie la CCR de judecători proeuropeni, bine pregătiți profesional, care nu sunt doar oameni de paie folosiți de politicieni. Noi propunem astfel de oameni. PNL și PSD se pare că merg, în continuare, pe varianta politrucilor sau a unor indivizi copy-paste, cu probleme grave de integritate”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției.

Cristi Danileț este judecător și a fost suspendat de CSM pentru că a postat pe rețelele sociale imagini cu el executând mișcări de arte marțiale. El s-a remarcat prin promovarea reformelor în justiție.

Péter Eckstein-Kovács a fost președinte al Comisiei Juridice a Senatului și a demisionat când colegii lui n-au vrut să susțină Legea ANI. A fost consilier prezidențial al președintelui Traian Băsescu și a demisionat când șeful statului a promovat proiectul de la Roșia Montană. De asemenea, el a demisionat din UDMR în semn de protest față de sprijinul pe care partidul lui îl dădea celor de la PSD și ALDE în asaltul asupra Justiției. (Sursa Foto: Facebook/ Eckstein-Kovács Péter)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. Stelian Ion ! De unde stiu eu numele asta ? Parca este avocatelul ala din Constanta cu locuinta sociala ?

  • Da, dar ei spun ca sunt cei mai cinstiți politicieni… Nu-i doare gura.
   Dacă tot s-au inhaitat cu aur, mâine-poimâine îl propun pe putin.

  • Ce treabă are Stelian Ion cu acest articol?

  • @gogule ești doar o petarda de persoana, nimic bun sa aduci societății.ce treabă are USR cu AUR doar că au votat o moțiune de cenzura? Mintea ta se pare că e limitată, alianta au făcut-o fix PSD cu PNL când erau în „război”. Și din toate partidele USR au fost primii de au condamnat acțiunile Rusiei și primii care au trimis ajutoare așa că propaganda ta jalnică e bună doar pentru oameni care eni pot gândi singuri.

 2. @Gigi Stan
  Vedem ca nu esti de acord cu propunerea „infantila” a USR-ului. Spune tu cu ce propunere ar trebui sa vina USR. Ca sa aflam si noi ce propunere nu ar fi „infantila”.

 3. Cele mai de bun simt propuneri.

 4. Persoanele propuse,trebuie sa fie de naționalitate română,sa respecte constituția și legile României și să judece in interesul românilor. Nu ne interesează alte orientări politice sau sexuale. C.C.R. trebuie să judece conform constituției pe care au votat-o românii.

 5. Propunerile sunt bune, insa justitia este sub cizma PSD. Prin urmare nicio sansa.

 6. Neinfantil si cu probabilitate maxima de succes ar fi sa sprijine propunerea psd. Oricare, nu conteaza.
  Simplu, nu-i asa?

 7. Sa ne fereasca Dumnezeu! Atata-i de zis.