G4Media.ro

USR dezminte ”fake news-ul” PSD despre presupusul plan de incitare la incidente…

USR dezminte ”fake news-ul” PSD despre presupusul plan de incitare la incidente electorale: ”Liviu Dragnea nu acceptă faptul că minciunile din ultima vreme și dezastrul în care au împins țara îi costă puncte electorale importante și încearcă să îi mai păcălească o dată pe români”

Președintele USR, Dan Barna, a dezmințit luni afirmațiile făcute de deputatul PSD Nicoșor Halici, care susținuse că USR intenţionează să creeze incidente electorale şi să le raporteze ca fiind comise de partidele oponente.

„Este o invenție acest text, el nu a existat și nu există în realitate. Este o invenție marca PSD, așa cum ne-a obișnuit. Aceeași poză și aceleași acuzații false au fost distribuite dinspre PSD și la referendumul pentru familie. Folosesc aceleași tactici, fiind în criză de idei și disperați. PSD și Liviu Dragnea nu acceptă faptul că minciunile din ultima vreme și dezastrul în care au împins țara îi costă puncte electorale importante și încearcă să îi mai păcălească o dată pe români cu astfel de falsuri grosolane”, a precizat Dan Barna într-un comunicat de presă.

Reacția liderului USR vine după ce luni dimineață deputatul PSD Nicuşor Halici, coordonatorul campaniei electorale pentru alegeri europarlamentare în Vrancea, a susținut că USR intenţionează să creeze incidente electorale în ziua votului pe care să le raporteze ca fiind comise de alte partidele electorale, în special de PSD şi ALDE.

„De frica obţinerii unui scor ruşinos şi pentru a descuraja o prezenţă la vot, USR intenţionează să creeze incidente electorale pe care apoi să le raporteze ca fiind comise de partidele oponente, în special PSD şi ALDE. Astfel de acţiuni le-au practicat încă din decembrie 2016 şi sunt continue”, a spus Halici.

Deputatul a făcut referire la un mesaj care ar fi preluat de pe platforma internă a USR Iaşi, prin care membrii USR sunt îndemnaţi să creeze incidente în ziua votului.

„Pentru toţi delegaţii. Dacă nu aţi raportat niciun incident la vot până la ora 10,00, trebuie să creaţi local unul. Dacă daţi interviuri, spuneţi că au fost persoane care au încercat să voteze fără documente, că oricum nu se poate verifica. Discreditaţi la maxim, fiindcă aceştia vin la vot. Nu daţi mesajele mai departe, le trimitem noi”, ar fi mesajul intern pentru membrii USR, a mai spus Halici.

Nicuşor Halici a a respins acuzaţiile USR potrivit cărora UNPR Vrancea a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Vrancea prin care a reclamat nerespectarea prevederilor legale într-o serie de documente ale alianţei, la îndemnul PSD.

„Reprezentanţii USR spun că PSD îşi doreşte să scoată reprezentanţii alianţei din secţiile de vot. Noi nu am depus nicio contestaţie şi nu putem să le cerem oricăror competitori electoral, indiferent de statutul lor, să aibă vreun soi de atitudine sau de activitate”, a spus Halici.

Halici a făcut apel public la membrii Alianţei 2020 să aibă un comportament politic civilizat, să nu mai manipuleze şi să nu mai pună presiune pe reprezentanţii instituţiilor statului.

USR a acuzat PSD că a distribuit același mesaj contrafăcut și în îniantea referendumului pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei drept căsătoria exclusivă dintre un bărbat și o femeie (detalii aici).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. PSD incearca sa-si acopere dezastrele cu minciuni, dar oare cati romani ii mai cred pe psihopatii astia? Aflam in ziua votului, pe 26 mai.

  2. Trebuia sa scrieti mesajul exact asa cum a fost el trimis, cu acel „creiati”. Care da de banuit de la inceput (mai probabil un membru PSD sa fie agramat)

    • Nu e numai „creiaţi”. E şi „findcă” (cuvântul corect are doi „i”). Ar mai fi şi niște virgule puse aiurea,…ar mai fi…dar oricum, e destul.

  3. Nici voi stati prea rau cata vreme aveti pe Ciolos un mincinos admirabil.

    • Troll platit de psd.

  4. Sunt membru USR la Iași, fac parte dintr-o comisie de votare în mediul rural, și NU am primit un astfel de mesaj. Bine, pesediștii oricum nu o să mă creadă, dar am postat pentru buna informare a celor care citesc articolul.