G4Media.ro

USR, despre Ordonanța de Urgență privind compensarea facturilor la energie: Este o…

USR, despre Ordonanța de Urgență privind compensarea facturilor la energie: Este o sfidare la adresa tuturor, a românilor și a industriei

Guvernul a publicat proiectul Ordonanței de Urgență privind compensarea facturilor la energie. Conform prevederilor Ordonanței, IMM-urile, firmele din industria alimentară și instituțiile publice vor avea facturi plafonate pentru doar 85% din consum. În schimb, documentul legislativ dă o lovitură centralelor electrice ale Petrom și Romgaz. Reprezentanții USR consideră că propunerea Guvernului este o sfidate la adresa românilor și a industriei.

„Toată această schemă de plafonare creează haos și distruge încet dar sigur sectorul energetic și economia românească. Asta se întâmplă când un guvern incompetent intră cu bocancii în piață! Noile modificări scot din schema de plafonare sute, mii de companii care până acum au beneficiat. Consecințele vor fi dramatice: restrângerea activității, prețuri mai mari în economie și pierderi de locuri de muncă. Soluția era să dăm credit fiscal la toate companiile românești și să reducem taxele din factură pentru toți românii”, transmite Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de industrii și servicii. 

Creșterile de taxe asupra companiilor din domeniu se vor reflecta în creșteri de prețuri pe lanț și pierderi de locuri de muncă, avertizează USR:„Toată economia pierde, mai puțin PSD, care va avea acces, prin ministerul Finanțelor, la niște bani din prețul energiei neplafonat, achitat de consumatorii industriali, companii, practic de toată activitatea economică din România”.

Potrivit USR, soluțiile sunt simple și nu este prea târziu să fie aplicate, precum reducerea TVA de la 19% la 5% cum au făcut-o Spania, Germania și alte țări, eliminarea altor taxe din factură și credit fiscal pentru toate întreprinderile românești.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

15 comentarii

 1. Păi nu prea a tuturor, pentru gașca de banditi PCR-USL e OK 😂

 2. Normal ca nu e bine si nimic din ce face putera din p d v al opozitiei, nu e bine. Numai pruna, nasui drula i drughi stiu cum e bine. Binele lor, cu blablablaul respectiv. de la motorolele politiei si armatei. Vai de capul lor. Cu tva am vazut, tine 2-3 zile dupa care hopa sus pretul. Cu plafonerea, la fel, nu mai sunt bani la buget, cu greendeal la fel, toate se produc in chinezoia si au crescu preturie la tot ce e de fotovoltaice, ce dai pe electrice nu recuperezi nici in zece ani, sisteme foto si eolianoelectrie, masini electrce, la fel……toate au sarit de pret in sus.

  • Sa inteleg ca si mediul de afaceri (telecom, energie, concordia) si cam oricine critica ordonanta asta data fara o minima consutare, tot din opozitie fac parte?!? Cumva… la putere sunt doar bugetarii, asistatii si pensionarii???

  • Pai Mediul de Afaceri care-l mentionezi tu nu are nici o legatura cu cetatenii si sunt principalii castigatori din ultimile decenii. Toate pe spinarea cetatenilor.

 3. Şomaj, închidere de firme care va duce la colectare mai puţină la buget.
  Prostimea va strânge punga că vor fi obligaţi să facă economie care iarăşi va aduce mai puţin la buget.
  Apoi toate adunate la un loc îi va obliga să vă bage inflaţie să acopere găurile din buget care va duce iarăşi la măriri de preţuri şi taxe.
  .
  Efectiv sunt cu capul.
  .
  Decât să ia măsurile care le-au spus USR de la început şi care sunt singurele coerente mai bine nu le fac numai să nu le dea dreptate, despre asta e vorba la toată povestea asta şi haosul în care sunt, pur şi simplu vă omoară doar să nu le dea dreptate celor de la USR.

  • Inflatia nu e doar din tiparire de bani. Orice crestere de taxe duce la crestere de preturi, adica la inflatie.

 4. Dupa ce va termina cu totul tot la vorba celor de la USR vor ajunge.

 5. Sa vedemintai daca mai intra in parlament la urmatoarele alegeri USR-ul asta.

 6. Ţara moare de foame iar babele votează cu aceasi care îi bagă în foame.

 7. Statu în perioade de criză vă ajută să faceţi sacrificii pentru stat.

 8. Să moară de foame privatul ca să nu mai aibă bugetarul de la cine mulge.

 9. Aţi vrea voi să ştiţi ce am vrut să vă spunem.

 10. „Solutia era sa dam credit fiscal la toate companiile romanesti si sa reducem facturile pentru toti cetatentii”
  Ce dracului sa mai comentezi la o asa tampenie?
  Eu stiam demult ca fetita asta e dusa cu capul.
  Chiar nu exista un economist in usr sa-i traga peste bot acestei nulitati cand emite asemenea enormitati?

 11. UE tuturor leprelor bogate care vor să omoare cât mai mulți săraci cu putință.

 12. Prost partid acest USR. Insista ca boii pd reducerea TVA. Dacă prețul a crescut de 10 ori ce importanta mai are reducerea TVA?
  Ce cap de găină poate gândi să dea și tva-ul golanilor care, cică sunt traderi după ce că au mărit prețul de 10 ori. Adică să nici nu mai dea impozite statului. Să le rămână toți banii lor.
  USR, mergeți și va spânzurați.