G4Media.ro

USR, despre greva generală din educație: „Ligia Deca și Guvernul PNL-PSD au…

sursa foto: Captură video

USR, despre greva generală din educație: „Ligia Deca și Guvernul PNL-PSD au jucat alba-neagra cu salariile mărite ale profesorilor. E jenant!”

USR cere într-un comunicat de presă ministrului Educației, Ligia Deca, să pună capăt tentativelor ”de a demola definitiv învățământul românesc”.

În ziua în care în Comisia pentru învățământ din Senat a început dezbaterile asupra noilor legi ale Educației, 70% dintre profesori au votat pentru grevă generală, ceea ce demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că modificările propuse de triada Iohannis-Cîmpeanu-Deca nu au nimic de a face nici cu România Educată și nici cu sistemul de învățământ din România, arată USR.

Senatorul USR Irineu Darău, membru al Comisiei pentru învățământ din Senat, spune că, în timp ce USR a propus amendamente prin care salariile profesorilor să crească, în așa fel încât catedra să redevină atractivă pentru proaspeții absolvenți, coaliția de guvernare nu numai că le-a respins, dar, pentru a evita discuția despre salarizarea profesorilor, un reprezentant al Ministerului Educației a afirmat, cu subiect și predicat, că Ministerul s-a înțeles cu sindicatele privind noile grile de salarizare pentru profesori.

Irineu Darău: „Noi, USR, am cerut documentele oficiale și noile grile de salarizare. Între timp, am vorbit și cu sindicatele și nu pare să se confirme nicio înțelegere. Faptul că profesorii intră în grevă demonstrează exact contrariul: fie că ministerul nu a vorbit cu sindicatele care trebuie, fie cineva minte.”

La rândul său, senatorul USR Ștefan Pălărie consideră că profesorii au fost desconsiderați de la cap la coadă în aceste luni, în care se stabilește viitorul educației, iar așa-zisele reforme i-au dat la o parte exact pe profesori.

Ștefan Pălărie: „Ligia Deca și Guvernul PNL-PSD au jucat alba-neagra cu salariile mărite. Practic, profesorii au fost mințiți pe față. Actuala putere le spune profesorilor: ori plecați, ori stați pe salarii mizere, ori faceți meditații. E jenant ca asta să fie viziunea despre educație.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Din 2017 numai de salarii și pensii se ocupa… Ce se intampla cu legea salarizării unitare?