G4Media.ro

USR critică susținerea lui Valeriu Zgonea la șefia ANCOM: PSD vrea să…

Sursa foto: Pixabay

USR critică susținerea lui Valeriu Zgonea la șefia ANCOM: PSD vrea să controleze instituția încă șase ani / Politrucul Zgonea, impus în secret

USR acuză PSD că după ce a controlat sectorul comunicațiilor în ultimii ani prin Sorin Grindeanu și printr-un apropiat al lui Victor Ponta, vrea să dea ANCOM pe mâna lui Valeriu Zgonea, fost deputat PSD timp de patru mandate.

Acuzațiile au venit după ce Valeriu Zgonea și-a depus luni candidatura pentru șefia ANCOM, instituția care arbitrează piața telecomunicațiilor. Până la acest moment, PSD nu a anunțat oficial că îl susține pe Zgonea.

ANCOM, instituția care reglementează sectorul comunicațiilor în România și care ar trebui să vegheze asupra unei piețe de zeci de miliarde de lei, rămâne sub controlul PSD pentru încă șase ani, după ce PSD și PNL s-au înțeles cum să-și împartă conducerile ANRE și ANCOM, susține USR într-un comunicat.

Reprezentanții partidului de opoziție arată că la ANCOM urmează să fie numit Valeriu Zgonea, ”un pesedist cu ștate vechi”.

”În goana lor ca să-și împartă România ca pe o pradă, PSD și PNL nici măcar nu respectă procedura prevăzută de lege pentru numirea președintelui ANCOM. Comisiile reunite de IT&C, care ar trebui să audieze candidații, au fost convocate cu încălcarea Regulamentului Parlamentului: convocarea s-a făcut duminică seara pentru luni, ora 15.00. În plus, dosarele candidaților au ajuns la membrii comisiilor parlamentare cu doar câteva ore înainte de ședință și a fost ignorată solicitarea deputatului USR Radu Miruță ca persoanele propuse să vină în comisii pentru audieri”, arată USR.

„În loc să se vindece de ciumă, PSD se îmbolnăvește mai rău: refuză să îi fie audiat candidatul pentru presedinția ANCOM, sperând ca, astfel, incompetența să fie ținută sub preș. ANCOM, o autoritate cu rang de minister și cu responsabilități critice în zona de comunicații și digitalizare, este dată pe mâna unui politruc care nu are absolut nicio legatură cu domeniul pe care va trebui să îl reglementeze”, a declarat deputatul USR Radu Miruță.

USR mai cere coaliției PSD-PNL ”să înceteze bătaia de joc la adresa românilor și să nu mai dea instituții cheie pe mâna unor personaje incompetente și controversate, a căror calitate unică este fidelitatea față de șeful de partid”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. USR nu mai poate critica atât timp cât a votat ALĂTURI de AUR și PSD REVENIREA LA PUTERE A PESEDEULUI !

  2. nimic din scursurile si putregaiurile PSDNLUDMR nu se pierd, totul se recicleaza .. un pic de rabdare sa intervina CCR sa albeasca infractorii si sunt ca nou-nouti