G4Media.ro

USR București, după votul privind înființarea companiilor municipale: Reprezentanții PSD, ALDE și…

USR București, după votul privind înființarea companiilor municipale: Reprezentanții PSD, ALDE și PMP din Consiliul General al Capitalei au votat astăzi în interesul Gabrielei Firea

USR București critică, într-un comunicat, votul de miercuri din Consiliul General al Municipiului București prin care au fost reînființate 20 de companii municipale și acuză faptul că aceste companii au primit de la buget ”sume imense de bani pe care le-au risipit pe salarii, pe sedii și pe mașini.”

Companiile au fost desființate în instanță prin decizii definitive, din cauză că n-au fost legal constituite. La vremea respectivă era nevoie de o majoritate calificată din votul consilierilor, or companiile fuseseră înființate prin adoptarea unor hotărâri cu majoritate simplă.

Guvernul Dăncilă a modificat recent Codul Administrativ prin OUG. Modificările permit, între altele, ca proiectele de hotărâre referitoare la administrarea patrimoniului pot fi adoptate doar cu votul a jumătate plus unu din consilieri. PSD și ALDE nu dispuneau de  majoritatea calificată de două treimi în Consiliul General pentru a reînființa aceste companii fără modificarea regulilor din Codul Administrativ.

Consiliul General al Capitalei a aprobat, în şedinţa de miercuri, cu 29 de voturi ”pentru” şi 16 ”împotrivă” (PSD și ALDE), un număr de 20 de proiecte care prevăd confirmarea înfiinţării companiilor din cadrul Holdingului Municipal.

Redăm mai jos integral comunicatul USR București

”Reprezentanții PSD, ALDE și PMP din Consiliul General al Capitalei au votat astăzi în interesul Gabrielei Firea, nu în interesul bucureștenilor. Hotărârea de legalizare retroactivă a companiilor municipale nu are nicio legătură cu problemele orașului. Are legătură însă cu problema primarului general care a forțat înființarea ilegală a acestora. Companiile au primit de la Primărie sume imense de bani pe care le-au risipit pe salarii, pe sedii și pe mașini.

În prezent, companiile municipale sunt în faliment nedeclarat, trăiesc doar cu banii pompați de la bugetul local, nu au profit, iar încasările sunt cu mult sub nivelul promis. Companiile înființate de Gabriela Firea sunt complet nefuncționale și folosesc doar ca paravan pentru camarila politică a PSD.

Consilierii municipali USR au votat împotriva legalizării retroactive a companiilor. Există o decizie definitivă a instanței potrivit căreia acestea au fost înființate ilegal, iar singura soluție legală și morală este desființarea lor prin Hotărâre de Consiliu General.

Mai mult, așa cum reiese foarte clar din motivarea deciziei Curții de Apel București, problema acestor companii nu este doar votul prin care au fost înființate. La fel de gravă este și participarea SC CICLOP SERVICE SA în acționariatul lor. Judecătorii consideră că avem de-a face cu o asociere mincinoasă, de fațadă, nu cu una reală. Practic, Municipalitatea s-a asociat cu ea însăși pentru înființarea societăților, ceea ce este ilegal.

Prin urmare, dincolo de prevederile Nodului Cod Administrativ pe care Gabriela Firea le interpretează în folos propriu, dar greșit, există alte acte normative plus o decizie judecătorească ce fac imposibilă funcționarea legală a companiilor municipale. USR București va face toate demersurile pentru a o obliga pe Gabriela Firea să rezolve în mod legal problema companiilor și mai ales a banilor cheltuiți de acestea.”

Citește și

Firea o ia de la capăt cu înființarea a 20 de companii municipale desființate prin decizii definitive în justiție: USR anunță că va ataca proiectele în instanță dacă proiectele vor fi aprobate azi în ședița Consiliului General

SURSE Guvernul urmează să-l înlocuiască pe actualul prefect al Bucureștiului, care a contestat mai multe proiecte ale Primăriei Capitalei, cu un apropiat al Gabrielei Firea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Așa se face! Și Românașul patriot de Dâmbovița aleargă pe fenta caracaleana…

 2. Ex mâncătoarea de (..) de la latrinle securistului Voiculescu a învins! Mafia PZD din Voluntitr a câștigat lupta cu miticii capitalei.

 3. Dar la Viena si Paris ,precum si in alte orase din tara , companiile primariilor se dovedesc a fi benefice pentru comunitatiile respective , dar numai la Bucuresti se pare ca nu trebuie sa existe asemenea companii .

  • La Viena si Paris, companiile lucreaza pentru cetateni.

   La Bucuresti, companiile lucreaza sa stoarca cat mai multi bani de la cetateni pentru slugile PSD din acele companii.

   Sunt doua lucruri diferite. Dar A310 este acelasi postac PSD.

 4. Firea e primar pentru ca PSD si PNL au cazut de acord. PNL nu o putea sustine public, dar l-au propus pe Marian Munteanu si in urma scandalului general, l-au schimbat pe final cu Predoiu si i-au terminat cariera politica. Non-combat.
  PSD si PNL sunt aceeasi mizerie si exista nenumarate dovezi ale parteneriatului public (USL) sau tacit (relatiile de afaceri) intre cele 2 partide.
  Cine mai voteaza PNL crezand ca schimba ceva se inseala amarnic …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.