G4Media.ro

Firea o ia de la capăt cu înființarea a 20 de companii…

Firea o ia de la capăt cu înființarea a 20 de companii municipale desființate prin decizii definitive în justiție:  USR anunță că va ataca proiectele în instanță dacă proiectele vor fi aprobate azi în ședița Consiliului General

UPDATE: Consiliul General al Capitalei a aprobat, în şedinţa de miercuri, cu 29 de voturi ”pentru” şi 16 ”împotrivă” (PSD și ALDE), un număr de 20 de proiecte care prevăd confirmarea înfiinţării companiilor din cadrul Holdingului Municipal.

Proiectele au fost elaborate având în vedere că, pe 22 noiembrie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale, deoarece au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri şi nu cu votul a două treimi. Ulterior, Codul administrativ a fost modificat, astfel că a devenit posibilă adoptarea unor astfel de hotărâri cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri.

Reprezentanţii USR au anunţat că vor ataca în instanţă proiectele de hotărâre adoptate miercuri.

Este vorba despre companiile municipale: Consolidări SA, Iluminat Public Bucureşti SA, Eco Igienizare Bucureşti SA, Parking Bucureşti SA, Pază şi Securitate Bucureşti SA, Turistica Bucureşti SA, Protecţie Civilă şi Voluntariat Bucureşti SA, Agrement Bucureşti SA, Imobiliara Bucureşti SA, Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA, Managementul Transportului Bucureşti SA, Managementul Traficului Bucureşti SA, Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA, Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, Medicala Bucureşti SA, Sport Pentru Toţi Bucureşti SA, Parcuri şi Grădini Bucureşti SA, Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA, Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA, Cimitire Bucureşti SA.

Știrea inițială:

Consilierii municipali se vor întruni miercuri într-o şedinţă pe a cărei ordine de zi figurează 88 de proiecte, printre care se numără: confirmarea înfiinţării a 20 de companii municipale, reabilitarea peisagistică a parcului Cişmigiu, majorarea capitalului social al STB prin aportul în natură al unui teren de circa 34.700 mp pe care se află Depoul Victoria, precum şi o rectificare bugetară, transmite Agerpres.

Consiliul General va dezbate 20 de proiecte de hotărâre privind confirmarea înfiinţării companiilor municipale, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis pe 22 noiembrie 2018 anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a societăţilor respective, deoarece au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri şi nu cu votul a două treimi.

Preşedintele USR, Roxana Wring, a apreciat într-o postare pe Facebook că primarul general, Gabriela Firea, ar încerca să „profite de modificarea Codului administrativ” pentru a „legaliza retroactiv” aceste companii.

„Nu poţi legaliza ceva care a fost desfiinţat printr-o decizie a instanţei. Aşa cum am făcut-o şi până acum, eu şi colegii mei consilieri USR vom vota împotriva acestei tentative de legalizare retroactivă. Evident, vom ataca proiectele de hotărâre în instanţă dacă vor fi adoptate pe 31 Iulie”, a anunţat ea.

 • Conform unui alt punct de pe ordinea de zi, spaţiul public situat la intersecţia dintre Piaţa George Enescu/Calea Victoriei, strada Episcopiei şi strada B. Franklin ar putea fi denumit Esplanada Simona Halep. Iniţiativa aparţine primarului general, Gabriela Firea.
 • Potrivit unei alte iniţiative, CGMB ar putea aproba darea în administrare către Muzeul Municipiului Bucureşti a imobilului situat pe strada Lipscani nr. 18-20, în vederea realizării unei Pinacoteci. În referatul de aprobare, semnat de Tomniţa Florescu, viceprimar al Capitalei, şi câţiva consilieri generali, se aminteşte că, în conformitate cu hotărârea CGMB nr. 134 din 30 august 2012, a fost demarat Programul Multianual „Pinacoteca Municipiului Bucureşti”. În şedinţele anterioare, Consiliul General a respins de mai multe ori proiectul privind darea în administrarea Institutului „Elie Wiesel” a imobilului de pe strada Lipscani nr. 18-20 în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.
 • Consiliul General ar putea decide în şedinţa de miercuri să majoreze capitalul social al Societăţii de Transport Bucureşti prin aportul în natură al unui teren de circa 34.700 mp, unde se află Depoul Victoria. „Se acordă mandat special reprezentanţilor Municipiului Bucureşti în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii Societatea de Transport Bucureşti STB SA să aprobe majorarea capitalului social în condiţiile stipulate în art. 215 din Legea 31/1990 în vederea obţinerii de către STB SA de venituri proprii, să aprobe relocarea activităţii Depoului Victoria pe amplasamentul actualului Depou Titan, precum şi să aprobe actualizarea Actului Constitutiv al Societăţii de Transport Bucureşti STB SA”, prevede proiectul de hotărâre.
 • Consilierii municipali vor dezbate şi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea peisagistică a parcului istoric Grădina Cişmigiu. Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 46,8 milioane lei, dintre care lucrările de construcţii şi montaj reprezintă 40 de milioane de lei. Durata de realizare este estimată la trei ani.
 • Un alt proiect vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea Centrului Cultural Lumina, din bulevardul Regina Elisabeta, nr. 32. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este estimată la 22,7 milioane lei, iar durata de execuţie la 12 luni.
 • În baza altei propuneri, un pod pietonal de traversare a lacului Herăstrău în zona căii ferate urmează să fie realizat în termen de aproximativ opt luni. Finanţarea va fi din bugetul propriu al Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement. Valoarea totală (inclusiv TVA) este estimată la 2,2 milioane lei, dintre care lucrările de construcţii-montaj reprezintă 1,8 milioane lei. Pentru studiul de fezabilitate sunt prevăzuţi 143.000 lei. Conform indicatorilor tehnico-economici, este vorba despre un pod pietonal metalic mobil.
 • Pe ordinea de zi figurează şi un proiect de rectificare bugetară, în baza căruia se diminuează 18,5 milioane lei din lista obiectivelor de investiţii şi a altor cheltuieli de investiţii ale RADET. Bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti urmează să fie suplimentat cu 13,1 milioane lei, pentru activitatea proprie şi a 13 spitale aflate în subordine. În cazul Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, alocaţiile de la bugetul local urmează să fie suplimentate cu 5 milioane lei. De asemenea, se vor majora bugetele pentru Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (cu 7,5 milioane lei, în special pentru capitolul bunuri şi servicii) şi pentru Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (cu 5 milioane lei, tot pentru bunuri şi servicii).
 • Consiliile locale ale sectoarelor 4 şi 5 ar putea fi împuternicite să hotărască în ce priveşte asocierea sau cooperarea cu Societatea de Transport Bucureşti, în vederea finanţării şi realizării în comun a unor lucrări pentru înierbarea porţiunii dintre liniile de tramvai, în vederea creşterii suprafeţei de spaţii verzi. Potrivit proiectelor, activităţile nu vor afecta programul de circulaţie a tramvaielor. Primăriile de sector vor identifica spaţiile propuse spre înierbare, vor elabora proiectele tehnice şi vor suporta cheltuielile.
 • Un alt proiect de hotărâre prevede aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru un ansamblu rezidenţial şi supraetajare restaurant pe str. Jandarmeriei nr. 14A şi 14B. Zona se află în intravilanul Municipiului Bucureşti, fiind delimitată la nord şi vest de Pădurea Băneasa, la est de Pădurea Băneasa şi proprietăţi private, iar la sud de str. Jandarmeriei. Conform certificatelor de urbanism, amplasamentul se încadrează în Unitatea Teritorială de Referinţă A4 /- sere, cu o înălţime maximă admisibilă a clădirilor de 9 metri. Proiectul propus vizează pentru str. Jandarmeriei nr. 14A supraînălţarea complexului de restaurante S+P+2E (15 metri), iar pentru str. Jandarmeriei nr. 14B o construcţie 2S+P+5E retras (23 metri).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. tot nu se lasa cu depoul RATB. Firea cred ca vrea la puscarie, l-o fi invidiind pe dragnea….

  • „Firea o ia de la capăt”

   firea sa ia bucurestenii de capat, ce sa zic?!
   Asa este cand ai iq deficitar si esti in haznaua coruptiei. Fara absolut nici o aluzie de misoginism, fiindca prostia si coruptia n-au preferinta ptr barbati sau femei.

 2. Doar cacaturi pe care nimeni nu le-a cerut, tipic Firea. A bagat niste gunoaie de lista, ca sa poata strecura iar mizeria aia cu companiile ei municipale. Cica nu prea mai are pandele ce fura și i-a cerut nevesti-sii sa ia masuri, ca nu mai merge.
  Sictir bai oligofrenilor, nu ii pasa nimanui de prostiile voastre, sunteți cei mai ratati primari, Firea intrecand de departe orice predecesor, in prostie si ticalosie. Cretina inca mai încearcă sa se asocieze cu Halep. Jenant…

 3. in timp ce noua ne sunt ucisi copiii partidul face ce stie mai bine. sa-si umple buzunarele.
  companii unde sa-si umple nomenklatura cardurile, tunuri imobiliare…

 4. Findca nu a putut participa la a doua prezentare a Simonei Halep, din motive „tehnice”, doamna Primar General (sau General Primar?) va aloca fonduri pentru o statuie a Simonei Halep, unde va veni noaptea, cand nu e nimeni prin preajma, ca sa-si faca selfie cu vedeta.

 5. Mama mia ce investitii curajoase pod pietonal. Un podet ce ar cere si sfintire cu un sobor de barbosi cu fusta

 6. Ce ne arata dna Firea cu manusitele dumneaei?
  Eu cred ca ne arata cam cat trebuie sa fie si nu e.

 7. Daca avem un coleg comentator jurist ce ne ar putea spune in ce conditii se poate sesiza Curtea De Conturi pentru cele 400 milioane euro cheltuite de DUamna Gabi ar fi o chestiune ce o poate apropia de pushcarie pe Voluntareasa

 8. „un proiect de rectificare bugetară, în baza căruia se diminuează 18,5 milioane lei din lista obiectivelor de investiţii şi a altor cheltuieli de investiţii ale RADET”

  Excelent! Ce nevoie e de investitii? Ce nevoie e de RADET? Acum e cald, nu ne trebuie caldura! Iar la iarna, duamna se va putea lamenta ca e primar de DOAR TREI ANI, cu tricoaiele ei albastre, precum situatia…
  Sa bagam banii in concerte! Si-n buzunarele proprii!

 9. Femeia a facut promisiuni, a garantat venituri si acum sa nu livreze ca a zis justitia nu stiu ce? Inadmisibil. Si trebuie sa le faca repede ca mai are, probabil, doar ceva mai mult de sase luni de stat la primarie.

 10. Asta e ca Joiana.
  O pocnesti intai cu nuiaua, nimic. Incerci, mai tare, cu biciul, nici asa nu merge. O pocnesti cu parul in frunte -abia, abia, da semne ca te-a remarcat. Pana nu o bagi in spatele unui gard solid de metal nu se linisteste.

 11. Mvaaii, chéri Fifi, vulpile ar muri de ciudă daca ar trebui sa intre în competiție cu tine! I-ai lăsat pe coledzii mătăluță să se lupte cu balaurul caracalean, în timp ce tu ai mers târâș, pe burtică, și ți-ai vazut de interese. Problema e că partidu’ stă să crape și asta nu te ajută deloc pt termen lung 🙂

 12. J.a.v.r.a asta fata desteapta, face ce a invatat la haznaua 3 si la partid, noi, bucurestenii suntem prosti ca acceptam aseemenea damblagita la primarie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.