G4Media.ro

USR a lansat candidatura lui Lucian Judele la Primăria Sectorului 3 împotriva…

Sursa foto: USR

USR a lansat candidatura lui Lucian Judele la Primăria Sectorului 3 împotriva lui Robert Negoiță / Vlad Voiculescu: Corupția din Sectorul 3 se vede din avion / Nicușor Dan: Îl cunosc de la acțiunile legate de parcul IOR. Nu poate fi comparat cu un om care plantează palmieri

Actualul viceprimar al Sectorului 3, Lucian Judele, a fost ales de Uniunea Salvaţi România (USR) pentru a candida în București la funcţia de primar al Sectorului 3 împotriva lui Robert Negoiță, aflat la al treilea mandat în sector. La evenimentul de lansare, organizat duminică, 21 ianuarie, au participat trei dintre primarii Bucureștiului: Nicușor Dan (independent) și edilii USR Radu Mihaiu (Sectorul 2) și Clotilde Armand (Sectorul 1), dar și preşedintele USR, Cătălin Drulă, preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, parlamentari, precum şi Eugen Tomac, preşedinte PMP.

Primarul general Nicușor Dan a afirmat, la evenimentul USR, că situația Parcului IOR este problema principală a Sectorului 3, iar Robert Negoiță și Gabriela Firea au acționat împotriva interesului public. El spune că îl știe pe Judele, despre care spune că este un ”om serios”, care nu poate fi comparat cu ”un om care plantează palmieri prin București”.

Sursa foto: G4Media

”Îl cunosc pe Lucian Judele, l-am cunoscut mult în acțiunile care erau legate de parcul IOR, iar cel mai important lucru este că e un om serios. Mi se pare ireală comparația între un om ca Lucian Judele și un om care plantează palmieri prin București”, a declarat edilul Capitalei, Nicușor Dan, care și-a declarat convingerea că ”dreapta trebuie să prezinte candidați care să câștige în București”.

”Pe chestiunea Parcului IOR, care este cumva problema principală a sectorului, am văzut din partea Primăriei Sectorului 3 numai acțiuni la alibi, câteva acțiuni în instanță în 2013 în care în momentul în care s-a pus în discuție să se dovedească că acel teren era parc nici primarul Sectorului 3, care era în litigiu, nici primarul Bucureștiului, care era în litigiu, nu s-au gândit să facă o chestiune elementară să cheme ca martori unul, doi, 10, 100 de oameni din zonă care să spună că acolo era parc.

Și din cauza asta Curtea de Apel și apoi Înalta Curte au spus că acolo nu e parc, oamenii aceștia, Robert Negoiță și Gabriela Firea, au acționat împotriva interesului public. Și acum situația noastră e mai dificilă, am dat acea amendă de 35 de milioane de euro pe care sper ca instanța să o confirme și cu banii primiți să răscumpărăm terenul”, a explicat primarul general.

În concluzie, primarul Nicușor Dan spune că este alianța USR-PMP-Forța Dreptei, poate face „acele mișcări necesare pentru a veni cu candidați care să câștige în București”. ”Sunt bucuros că s-a format această alianță cu PMP și Forța Dreptei și nu pot decât să vă urez să avem succes!”, a completat el.

La rândul său, liderul USR București Vlad Voiculescu a afirmat că la Sectorul 3 nedreptatea și furăciunile se văd din avion. „Corupția din Sectorul 3 se vede din avion, și nu este o figură de stil, se vede la propriu. Avem Hala Laminor și toată zona de acolo, unde s-au investite 145 mil euro din bani publici, lângă terenuri de peste 100 ha ale familiei Negoiță. În momentul acesta vrea să construiască un pod care să ducă de la complexul său de locuințe către oraș, să aibă o conexiune mai bună, acum construiesc un pod din bani publici.”, a acuzat Vlad Voiculescu, care a amintit de amenințările cu moartea primite de viceprimarul USR Lucian Judele din partea unor angajați ai primăriei Sectorului 3 care lucrau pentru familia Negoiță.

Cătălin Drulă, liderul USR, a acuzat că în administrația Sectorului 3 se perpetuează scheme de ciordeală, de furt „un exemplu prim al pesedismului”, iar din experiența lui cu Robert Negoiță, „cu zâmbetul de panglicar”, este un om legat direct de anturajul lui Marcel Ciolacu. „Domnul Negoită este PSD-ist de pur sânge, de origine, din vechea gardă de panglicari veseli, care ne fură cu un zâmbet pe buze și cu un pic de circ asociat, în timp ce mâna este în buzunarul nostru”, a afirmat Drulă. „Să fim onești cu noi, este o luptă grea la sectorul 3, o luptă cu un monstru cu o față de circar simpatic care pompează bani publici în PR și va fi o luptă grea, dar nu imposibilă, vom fi lângă tine Lucian”, a spus Drulă.

În discursul de candidat, Lucian Judele, l-a acuzat pe Robert Negoiță că „a măcelărit” 10% din spațiul verde din Parcul IOR. „Știti cât spațiu verde a macelarit în 3 mandate, doar în cartierul Titan mai mult de 10% din suprafața spațiului verde. Raportați această cifră la nivelul sectorului și o să vedeți câte parcuri IOR acest primar a măcelărit. Imaginaţi-vă că în Sectorul 3 s-ar fi construit un spital de cardiologie, unul de interne şi, de ce nu?, poate şi o clinică de dezintoxicare. Banii pe 3 spitale, pe care primarul Negoiţă a considerat că e mai bine să-i îngroape în Hala Laminor, unde, ca prin minune, vă apărea un nou mare complex imobiliar marca Negoiţă. Haideţi să scoatem Sectorul 3 de la stăpân şi să-l dăm pe mâna managerilor care vor însănătoşi Sectorul 3’’, afirmă Lucian Judele, candidat USR la Primăria Sectorului 3.

Lucian Judele candidat USR
Sursa foto: G4Media

”Este timpul să spunem stop paveliadei și distrugerii spațiului verde, adică distrugerii sănătății și vieții noastre. Este timpul să nu mai contribuim la îmbogățirea familiei Negoiță. Este timpul să transformăm Sectorul 3 într-un sector al oamenilor pe care să-i implicăm direct în procesul de decizie al administrației publice”, a mai spus Lucian Judele.

USR va continua să-și lanseze, rând pe rând, candidații la alegerile locale din 2024, ce vor avea loc în septembrie, pe măsură ce vor fi scrutinuri interne ale formațiunii. În București, actualul primar general Nicușor Dan este susținut de o alianță a dreptei Alianţei Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, o „alternativă la PSD și PNL”. Liderul interimar al PNL București, Sebastian Burduja, a anunțat că e dispus să-și asume candidatura la Primăria Capitalei din partea liberalilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...