G4Media.ro

USR a depus un proiect privind amplasarea jocurilor de noroc la minim…

Sursa foto: Pixabay

USR a depus un proiect privind amplasarea jocurilor de noroc la minim 300 de metri faţă de şcoli / ”Ne-am gândit că este un domeniu despre care se vorbeşte mult, dar din păcate nimeni nu acţionează”

Deputaţii USR Diana Stoica şi Filip Havârneanu au anunţat, miercuri, că au depus o iniţiativă legislativă de modificare a Ordonanţei nr. 77/2009, prin care se doreşte ca spaţiile în care sunt jocuri de noroc să fie amplasate la o distanţă de minimum 300 de metri de unităţile de învăţământ, lăcaşuri de cult, aşezăminte de cultură, sănătate, anunță Agerpres.

„Am depus astăzi o iniţiativă legislativă pentru a reglementa acest domeniu al jocurilor de noroc. Ne-am gândit că este un domeniu despre care se vorbeşte mult, dar din păcate nimeni nu acţionează. De aceea am văzut în acest fenomen o mare problemă, fiind în jurul şcolilor foarte multe aşa-numitele păcănele. Toate aceste locuri în care se practică jocurile de noroc sunt un exemplu negativ pentru toţi elevii care ies de la şcoală. (…) Noi vrem să eliminăm aceste păcănele din jurul şcolilor”, a declarat Filip Havârneanu, la Parlament.

Diana Stoica a argumentat România se confruntă cu un fenomen foarte nociv al jocurilor de noroc.

„Proiectul este un prim proiect dintr-un plan mai amplu de protejare a populaţiei pe care îl pregătim de această patimă a jocurilor de noroc şi sperăm să-şi găsească susţinerea în rândul tuturor colegilor, pentru că sperăm că vrem cu toţii să protejăm copiii acestei ţări de această patimă”, a declarat deputata USR.

Potrivit proiectului, „pentru obţinerea autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, operatorii economici trebuie să facă dovada că: spaţiul propus nu este situat în incinta sau în proximitatea de 300 de metri a unui aşezământ de învăţământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, unor locuri de joacă pentru copii, unor aşezăminte de cultură, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi altele asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora; se interzice desfăşurarea de jocuri de noroc în spaţii care, datorită amplasării, ar conduce la obstrucţionarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locaţii (intrări în imobile, pasaje pietonale, staţii ale mijloacelor de transport în comun, etc); în mod excepţional se admite organizarea de jocuri de noroc în cinematografe, săli de sport, case de cultură şi altele de acest fel, cu condiţia să fie asigurate cumulativ următoarele condiţii: acces separat pentru jucători, să nu fie deranjate în vreun fel celelalte activităţi şi să poată fi restricţionat total accesul minorilor”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. USR vine cu legi bune. PSDNL vine cu hoții uriașe.

  • Păcat că nu te-a omorât covidul. Ești o povară națională.

  • Saracu’ usrist, imediat pune botu’, astia sunt maestrii lucrurilor inutile, pai si cu alea de la fiecare cvartal de blocuri ce faceti? Sau in blocurile alea nu-s copii, dupa mintea lor…

  • Băgaţi la cap:: nu există absolut nicio unitate de pariuri sau jocuri de noroc, care să nu aibă ȋn imediata apropiere cel puţin o unitate de amanet! Hienele de la amanet şi jocuri de noroc ştiu bine ce fac:: băiatul joacă, pierde la păcănele, rămâne dator la hiene, după care intră la amanet şi lasă pe nimica toată telefonul lu’ tac-su, ca să-şi plătească datoria.

   Iar antivacciniştii Gogu, Zinin şi Parere latră aici ȋmpotriva proiectului de lege USR.

 2. La 350m va rog! 300 e funia care-i tine pe elevi la scoala. Astia n-au auzit de pacanele pe telefon. :))

 3. PSDNL va contraataca, propunand instalarea de pacanele in toate scolile, ca parte a programului lui Iohannis „Romania needucata”! 😛

 4. parca la jocurile de noroc inclusiv loto trebuie sa ai minim 18 ani, deci copiii oricum nu pot sa stie ce este in spatele unor usi si ferestre opace.

  • Tu chiar crezi ca sunt doar majori printre jucatori? Inseamna ca esti mai naiv decat credeam, in plus clasele de a 11-a si a 12-a sunt majoritatea peste 18 ani. Am impresia ca unii din voi, nu ai iesit niciodata din casa sa vada realitatea din tara.