G4Media.ro

USR a cerut ca proiectul privind publicarea tezelor de doctorat să fie…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

USR a cerut ca proiectul privind publicarea tezelor de doctorat să fie pus pe ordinea de zi în Camera Deputaților: ”PNL, PSD şi UDMR s-au opus/ Îl doare foarte tare pe premierul Nicolae Ciucă”

USR a solicitat punerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor a proiectului privind publicarea tezelor de doctorat pe pagina Ministerului Educaţiei şi la Biblioteca Naţională, însă, în şedinţa Biroului permanent, PNL, PSD şi UDMR s-au opus, a afirmat liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, adăugând că reprezentanţii partidelor din coaliţie „preferă să nu se discute acest subiect în Parlament” pentru că „îl doare foarte tare” pe premierul Nicolae Ciucă.

„USR a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului 150/2022. Este un proiect al USR prin care cerem un lucru simplu: publicarea tezelor de doctorat pe pagina Ministerului Educaţiei şi publicarea la Biblioteca Naţională a României pentru a pune capăt discuţiilor despre plagiate, mai ales despre plagiatele politicienilor. Pentru că vedem că de luni de zile toată lumea caută doctoratul domnului Ciucă, doctoratul domnului Bode, lucrarea domnului Grindeanu şi ele au dispărut. Asta ar ajuta pe toată lumea, ar reda încrederea în mediul academic românesc, simplu fapt al publicării pe site-ul Ministerului Educaţiei şi publicarea la Biblioteca Naţională, unde ar putea fi consultat oricând de către oricine”, a spus Moşteanu, luni, la Parlament.

El a adăugat că PNL, PSD şi UDMR s-au opus introducerii pe ordinea de zi, cu toate că termenul de dezbatere expiră în 15 septembrie. Moşteanu a susţinut că partidele din coaliţie urmăresc ca proiectul să fie adoptat tacit de Cameră şi să fie „îngropat în sertarele comisiilor” la Senat.

„Deşi termenul de adoptare tacită expiră în câteva zile, ei preferă să nu se discute în Parlament despre acest subiect, pentru că ei ştiu că îl doare foarte tare pe domnul Ciucă. O să cerem din nou la plen astăzi, o să cerem introducerea pe ordinea de zi şi vom cere votul parlamentarilor. Credem cu tărie noi, la USR, că acesta este un lucru bun care, repet, va pune mai multă lumină şi va ajuta tot mediul academic românesc. (…) Termenul de adoptare tacită este 15 (septembrie – n.r.). În acest caz o să meargă la Senat şi acolo PSD şi PNL vor îngropa acest proiect în sertarele comisiilor de raport şi, probabil, va rămâne acel proiect acolo până când tot cineva de la PNL sau PSD se va supăra pe domnul Ciucă şi îi va arăta pisica. Nu vrem ca aceste lucruri să fie folosite pentru bătăliile interne din coaliţia PNL-PSD. Vrem un lucru foarte simplu: publicarea acestor teze de doctorat pe site şi la Biblioteca Naţională”, a subliniat Moşteanu.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. hai PSDPNLUDMR-ei sariti si cantati prohodul USR, ca nu mai intra in parlament, sa fim cu totii „fericiti” condusi „generali de 5 stele plagiate = pensii speciale”

  • Dacă se va face ce vrea usr, vom asista la aceeași vânătoare de vrăjitoare, de data asta la ei. Ce legi ne trebuie? Tezele de doctorat trebuie verificate în momentul susținerii. E plagiat, atunci nu ii primești teza. E simplu.

 2. Nu-l doare nimic! Obrazul gros…

 3. Asta era prima grija a romanilor.

  • In felul asta mistocar, poti sa nu faci absolut nimic. Ca nu e asta urgenta. Urgenta e tot timpul alta.

   In fapt, stim mai bine cum e cu treaba asta. Daca s-ar face publice lucrarile de doctorat, vreo 2-3000 de indivizi din casta conducatoare (da, casta, am zis bine) ar fi loviti bine la ficat, in general oameni din serviii si din armata, oameni politici, indivizi din administratia publica. S-ar vedea ca au copiat fara rusine asa zisa lucrare de doctorat. In frunte cu primul ministru si cu ministrul educatiei, ca ambii au deja lucrarile de doctorat „la secret”, de cat de mandri sunt de munca or de ani de zile.

  • Hai sa ne facem ca lucram. Daca le iei pe bune 90% din tezele de doctorat din Romania sunt plagiate.
   Deocamdata in Romania nu prea stim ce ar trebui sa fie o lucrare de doctorat. Dezvoltarea unei idei originale.

  • Da. Ar trebui sa fie una din primele griji ale romanilor. Se implementeaza foarte usor si fara batai de cap. Nu vorbim de constructia unei autostrazi. Sa vada si ei ce impostori ii conduc, platiti degeaba pe lucrari plagiate. Sau poate pe romani nu-i intereseaza asta, ca la noi e pe smecherie nu pe carte.

  • Gabriel,
   Doar analfabeții dau un procent atât de exact.

 4. Se trezesc useristii ca vin alegerile! Hai USR!

 5. Atunci faceti-ii anestezie si discutati-le.

 6. De acord cu publicarea tuturor tezelor de doctorat pe site-ul Ministerului Educatiei. Dacă partidele politice nu sunt de acord, atunci guvernul sa elimine din bugetul tuturor instituțiilor indemnizațiile pentru titlul de doctor. Pana la publicarea tezelor. Chestia interesanta este ca vor fi ulterior verificate tezele anumitor persoane, nu ale tuturor. Și, cum spunea cineva aici, cam 80-90% din tezelor sunt suspecte de plagiat.