G4Media.ro

Ursula von der Leyen: ”România a oferit un exemplu înduioșător de omenie,…

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Ursula von der Leyen: ”România a oferit un exemplu înduioșător de omenie, sunteți o inspirație pentru noi/ Nu este nicio îndoială că Moldova și Ucraina pot face parte din familia europeană, dar acum ne axăm eforturile pe război”

Președintele Klaus Iohannis a primit-o joi pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre criza din Ucraina, înființarea unui hub (centru) umanitar care va colecta și distribui ajutoarele pentru refugiați și ucrainenii din zone de război, dar și despre sprijinul României pentru refugiați.

Ursula von der Leyen a felicitat solidaritatea și empatia de care a dat dovadă populația și a vorbit în termeni laudativi despre implicarea oamenilor simpli în criza refugiaților.

Președinta Comisiei Europene a vorbit și despre aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, spunând că mecanismul a fost pus în mișcare după depunerea cererii de către Volodimir Zelenski, dar toate eforturile sunt concentrate acum pe război.

Principalele declarații:

 •  Vă mulțumesc foarte mult, permiteți-mi să transmit condoleanțe familiilor ofițerilor răpuși în accidentul de aseară.
 • Îi felicit pe românii care i-au primit pe refugiații care au fugit din calea războiului.
 • Sute de mii de persoane fug din calea lui Putin, uneori pleacă împreună cu copiii pentru a găsi un loc sigur în UE.
 • Cel puțin 1 milion de ucraineni au plecat în ultimele zile, iar România a oferit adăpost și alimente pentru 55.000 de persoane, a oferit un exemplu înduioșător de omenie, și-au deschis ușile propriilor case. Românii sunt pregătiți să primească refugiații și ajută și Republica Moldova.
 • UE este alături de oamenii care fug, vrem să ne asigurăm că le oferim protecție rapidă și eficientă. Oferim sprijin umanitar pentru a face față consecințelor războiului.
 • 500 de milioane de euro au fost alocați în bugetul UE pentru a face față consecințelor devastatoare, am constituit un centru care să ne ajute să direcționăm toate ajutoarele venite pentru refugiați.
 • Foarte mulți ucraineni caută un loc sigur în România, toate statele membre sunt alături de ei, mai ales România, ne vom aminti întotdeauna ajutorul, hotărârea și solidaritatea, sunteți o inspirație pentru noi.
 • Vom institui sancțiuni foarte dure pentru Rusia, am instituit deja sancțiuni fără precedent care vor fi aplicate inclusiv de aliații noștri din lume.
 • Suntem pregătiți să facem față dacă situația se înrăutățește, încercăm să diversificăm resursele energetice. Hotărârea noastră este mai solidă ca oricând.
 • Nu este nicio îndoială că aceste state pot face parte din familia europeană. Mecanismul pentru Ucraina a fost pus în mișcare după ce președintele Zelenski a depus cererea de aderare, dar ne axăm eforturile pe acest război, încercăm să conectăm Ucraina la rețeaua de energie a UE și vom fi toți alături de Ucraina în acest proces, cu solidaritate și unitate.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Moldova e plina de pro rusi :)) despre ce vorbiti ?

  • Si in Ucraina la fel dar s-a dovedit ca pro-rusii nu sunt si pro-Putin. De fapt, e simplu, oamenii vor bunastare, civilizatie, sa calatoreasca, sa se exprime liber, sa nu fie abuzati. Inclusiv pro-rusii, Ma refer la oamenii simpli, lasati cozile de topor, ca asa si la noi sunt pro-rusi dintr-astia de fapt pro- iliberalism, pro-autocratie, pro- dictatura/

 2. Să vină, să vină în UE cât mai mulți, că avem o scădere dramatică a natalității și mai bine cu ei, decât cu unii din Asia.
  Cam asta a e viziunea UE. Beneficii pe termen lung.

 3. Mai degrabă Romania oferă un exemplu înduioșător de mafie si corupție endemica. In Ucraina traiesc 400 000 de romani si marea lor majoritate aleg Polonia, nu Romania.

 4. si postacii!

 5. Doamna urSULA isi face griji ca a ramas pe stoc cu cateva sute de milioane de doze de vax iar razboiul asta i-a cam dat planurile peste cap…atat ei cat si slugilor stapanilor Europei …