G4Media.ro

Ursula von der Leyen: Croația poate fi mândră de intrarea ei în…

Sursa foto: European Council

Ursula von der Leyen: Croația poate fi mândră de intrarea ei în zona euro şi în spaţiul Schengen pentru că acest lucru va atrage investiţii şi va contribui la crearea de locuri de muncă și dezvoltare

Croaţia poate fi mândră de intrarea ei în zona euro şi în spaţiul Schengen pentru că acest lucru va atrage investiţii şi va contribui la crearea de locuri de muncă şi dezvoltare, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat agenţiei de presă croate HINA, difuzat sâmbătă.

Von der Leyen va vizita Croaţia de Anul Nou, când punctele de trecere şi controalele la graniţa cu Slovenia şi Ungaria – state ale UE – vor fi eliminate şi va fi introdusă oficial moneda euro.

Preşedinta CE a subliniat în interviu, în răspunsurile sale la întrebările HINA, că oamenii din Croaţia au muncit foarte mult pentru ca această zi să fie posibilă.

Prin acest pas, Croaţia duce la bun sfârşit integrarea sa europeană şi se va bucura de unele din cele mai mari beneficii pe care le poate furniza UE, a spus Leyen.

Întrebată în legătură cu perspectivele pe termen scurt şi mediu pentru Croaţia de a atinge media europeană în termeni de nivel de trai, preşedinta CE a menţionat că această ţară a redus în mod constant decalajul faţă de media UE în acest sens de la aderarea, acum 10 ani.

„Economia voastră şi-a demonstrat rezilienţa după criza COVID. Aţi fost loviţi din greu, dar v-aţi revenit rapid şi în forţă. Aşadar, potenţialul există. Acum, mai trebuie utilizat pe deplin şi economia voastră să devină mai productivă”, a adăugat Von der Leyen, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

 1. Bineînțeles.
  Bravo Croația pentru efortul depus 👏🏻👏🏻👏🏻

 2. ne 2xpi pe ursula si pe discursul ei

 3. Mamaie lasă ipocrizia care te caracterizează și cara-te pana nu te dam noi jos. Jigodii europene!

  • Nu dai jos pe nimani, nu ai cum. Nu e aleasa. Invata unde traiesti 😉

 4. “Croaţia poate fi mândră de intrarea ei în zona euro şi în spaţiul Schengen pentru că acest lucru va atrage investiţii şi va contribui la crearea de locuri de muncă şi dezvoltare”

  ….Spre deosebire de România.

 5. Romania trebuia sa intre in Schengen de 11 ani in mod automat la indeplinirea conditiilor de aderare, insa a fost vaduvita de dreptul sau prin permiterea de catre UE a filtrului ilegal si neavenit al voturilor, astfel ca Romania a fost vaduvita si de acele investitii la care face referire vulpea blonda in cazul Croatiei. Investitiile pierdute plus celelalte costuri pe care Romania le-a avut actionand ca o tara Schengen insa fara avantajele unei tari Schengen trebuie cuantificate si solicitate ca despagubiri de la UE, pentru ca UE a permis acele nedreptati. La multi ani!

 6. Tara si popor serios. Simplu.

 7. daca nu am sarit cu mita ca si qatarezii..asta e.

 8. Ursula sti ce a zis mama? sa-i s….gi p..la.

 9. Ursula van der Pfizer sefa mafiei politice de la EU lauda Croatia pentru șpaga dată să intre in Schengen

 10. Schengen, zona euro, USA Visa Waiver Program si semifinale la CM din Qatar. Felicitari Croatiei pentru realizari dar nu se compara cu realizarile Romaniei din 2022. Unii prost informati ar putea crede ca ne a intrecut Croatia. Habar n-au ei. Croatia ne a intrecut de mult. La multi ani.