G4Media.ro

Ursoaica și puii ei descoperiți într-un bârlog în apropierea Izvoru Mureșului au…

Ursoaica și puii ei descoperiți într-un bârlog în apropierea Izvoru Mureșului au fost relocați

Ursoaica şi cei doi pui ai săi, pe care i-a fătat într-un bârlog făcut sub un teren de fotbal din staţiunea Izvoru Mureşului, au fost relocaţi, operaţiunea fiind catalogată de ministrul Mediului, Tanczos Barna, ca fiind una de succes, dar extrem de dificilă şi complicată.

Animalele au fost tranchilizate şi au fost relocate pe un fond de vânătoare care nu a fost făcut public şi unde asociaţia de vânătoare din zonă va găsi cel mai bun loc pentru ca acestea să trăiască în libertate.

„Astăzi am coordonat o activitate extrem de complicată şi încheiată cu succes. Este una dintre cele mai de succes operaţiuni de relocare, datorită faptului că a fost una dificilă din cauza locaţiei: ursoaica şi puii au fost în zonă locuită, în zona unui teren de fotbal, practic, sub un teren de fotbal, cu bârlogul. Am avut nevoie de sprijinul Jandarmeriei, de sprijinul ANSVSA şi DSV judeţean, asociaţiei de vânătoare şi al Gărzii de Mediu din judeţul Harghita. Le mulţumesc colegilor şi îi felicit pentru operativitate. În mai puţin de 24 de ore am reuşit să emitem ordinul de relocare, am găsit soluţia ideală de tranchilizare, familia a fost mutată într-o zonă unde asociaţia de vânătoare care şi-a dat acordul să primească pe fondul acela ursoaica va găsi cea mai bună locaţie şi unde ursoaica alături de pui poate să trăiască în libertate. Asemenea intervenţii sunt necesare şi, deşi sunt extrem de complicate procedurile, putem să fim eficienţi”, a declarat Tanczos Barna pentru Agerpres.

Acesta a susţinut că este nevoie de o procedură mult mai clară în astfel de situaţii, pentru a scădea timpul de intervenţie, drept pentru care va convoca o şedinţă pe această temă în cursul săptămânii viitoare.

„Săptămâna viitoare voi convoca o şedinţă prin care vom analiza aceste proceduri, pentru că sunt extrem de multe instituţii implicate, sunt în continuare sarcini care nu sunt clare, nu sunt foarte clar stabilite instituţiile care răspund de anumite proceduri şi sunt convins că, din păcate, în următoarea perioadă o să avem şi mai multe cazuri de genul acesta şi pentru a eficientiza şi pentru a scădea timpul de intervenţie este nevoie de o procedură mult mai clară”, a precizat Tanczos Barna.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. nu prea inteleg cum stateau ursii aia sub terenul de fotbal… adica intrau pe sub gazon sau cum? :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.