G4Media.ro

UPDATE Un incendiu puternic a izbucnit la un centru de colectare și…

sursa foto: Facebook/ Ministerul Mediului

UPDATE Un incendiu puternic a izbucnit la un centru de colectare și reciclare de deșeuri din Chitila/ Ministerul Mediului: Ard 35-40 de tone de echipamente electrice și electronice/ A fost remis mesaj RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum/ Suprafața afectată este de 1000 de mp (foto, video)

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la un centru de colectare și reciclare din Chitila. Sunt degajări mari de fum. Intervin opt autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, o autoscară și un echipaj de descarcerare.

UPDATE 14:02 Comisarul-șef al Gărzii de Mediu, prezent la fața locului, a făcut declarații, vineri la prânz. Acesta a anunțat că vor face verificări, iar operatorul deține autorizație de Mediu, activitatea fiind reglementată.

UPDATE 12:35 Deșeurile colectate în vederea reciclării sunt din cauciuc, mase plastice, fier, conform autorităților. Pentru realizarea accesului la focar este utilizat și un utilaj al operatorului economic, care îndepărtează materialele afectate de flacară, mai transmit acestea.

UPDATE 12:24 Ministerul Mediului a transmis un mesaj pe Facebook, referitor la incendiul izbucnit vineri:

  • ”Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit, în această după-amiază, la un centru de colectare a deșeurilor (Remat Chitila), în proximitatea municipiului București. Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la fața locului, pentru a evalua situația din punct de vedere al protecției mediului. Din primele informații, în momentul de față ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare. Situația este monitorizata în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse. Conform informațiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15 km/h, din sector predominant estic, nord-estic, astfel încât evoluția norului de fum va fi de dispersie și de deplasare lentă către vest, sud-vest. Agenția pentru Protecția Mediului București monitorizează evoluția calității aerului din zonă prin intermediul celor două stații de monitorizare amplasate în proximitate: B9 – Bucureștii Noi și B10 – Chiajna”, a transmis Ministerul Mediului, pe Facebook.

UPDATE 12:04 Stivele cu deșeuri au 10 metri înălțime. Au fost alertate 9 autospeciale de stingere și 6 cisterne. Se acționează pentru stingere și pentru limitarea propagării.

UPDATE 12:00 A fost remis mesaj RO-Alert în zonă:

UPDATE 11:46 Arde un depozit de deșeuri și mase plastice, care se manifestă cu flacără deschisă și degajări de fum pe o suprafață de aproximativ 200 mp, cu posibilități de propagare.

UPDATE 11:40 La intervenție sunt folosite patru cisterne de mare capacitate. Suprafața afectată este de 1000 mp.

știre în curs de actualizare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Bravo uite asa se face reciclare in Romania, ne omorati cu zile.

  2. Ce mai ard „legal” depozite in ultima vreme. Ce atata ilegalitate cu ars in camp? Frumos mai origanizat. Nu inteleg de ce se mai streseaza pompierii…a, sa stinga mai repede ptr baietii care au nevoie fer.

  3. “A fost remis mesaj RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum.” Asa si? De ce nu se fac controale regulate, dar mai ales inopinante la toate centrele de colectare si reciclare din toata tara? O sa ne spuneti ca, fie sunt prea putini angajati, fie ca nu stiati. Serios? Voi astia pe care noi va platim cu salarii mari, unde traiti? Cumva in tarile vestice? “Comisarul-șef al Gărzii de Mediu, prezent la fața locului, a făcut declarații, vineri la prânz. Acesta a anunțat că vor face verificări, iar operatorul deține autorizație de Mediu, activitatea fiind reglementată”. Auzi la asta cu ce usurinta si nesimtire declara asta🙈 Iarasi vom face si vom drege? Pana acum de ce nu ati facut? ….sau sunteti la mana lor? Pai daca detine autorizatie de Mediu, cine i-a dat autorizatia?…de ce nu a fost verificat pana acuma? Va platim degeaba. RUSINE!!!!!!!👎