G4Media.ro

UPDATE Proteste uriașe în Israel: 80.000 de persoane manifestează în fața Knesset-ului,…

Sursa foto: captură video

UPDATE Proteste uriașe în Israel: 80.000 de persoane manifestează în fața Knesset-ului, estimează poliția / Un contra-protest în favoarea revizuirii judiciare ia amploare

Proteste uriașe cu zeci de mii de oameni au loc în fața Knesset-ului din Ierusalim și în centrul capitalei Tel Aviv, pe măsură ce manifestațiile împotriva revizuirii sistemului judiciar nu dau semne de diminuare.

UPDATE Premierul Benjamin Netanyahu va susține o declarație în mai puțin de o oră, la ora locală 20.05 (1705 GMT).

UPDATE Protestatarii blochează principala intrare în Ierusalim; trei manifestanți au fost arestați în capitală

Poliția a anunțat că trei persoane au fost arestate până acum în timpul demonstrațiilor anti-revizuire din Ierusalim, pentru că ar fi atacat ofițeri, transmite Times of Israel.

Pe lângă numeroasele drumuri din apropierea Knesset-ului care au fost blocate de poliție, protestatarii au blocat acum intersecția Chord Bridge, principala intrare în capitală.

Polițiștii încearcă să îi disperseze.

UPDATE În timp ce poliția estimează că 80.000 de persoane s-au adunat până acum în fața Knesset-ului pentru a protesta împotriva revizuirii judiciare a guvernului, un contra-protest de dreapta planificat pentru ora 18:00 ia amploare, potrivit Times of Israel.

Organizatorii mitingului pro-coaliție au pregătit navete spre Ierusalim din întreaga țară, inclusiv din numeroase așezări.

Multe figuri ale coaliției i-au îndemnat pe susținătorii revizuirii să se adune în apropierea Knessetului, iar unii – inclusiv promotorul planului, MK Simcha Rothman și ministrul de finanțe Bezalel Smotrich – spun că vor participa.

Știrea inițială

Trenurile spre Ierusalim sunt pline, în timp ce manifestanți din întreaga țară se îndreaptă spre capitală pentru protestul central.

Intrarea pe autostrada Ayalon din Tel Aviv este din nou blocată.

În plus, mii de persoane se adună la Haifa, potrivit postului public de televiziune Kan.

De asemenea, luni seara va avea loc un miting al extremei drepte în favoarea reformei judiciare a guvernului Netanyahu, iar primele amenințări cu violențe nu au întârziat să apară.

Poliția a anunțat că își va spori forțele în Ierusalim, anticipând posibile violențe între participanți și masele de manifestanți anti-revizuire din zonă.

„Dreapta trebuie să dea foc țării”, spune un mesaj pe un grup de chat intern.

Un altul spune că protestatarii de dreapta trebuie să folosească forța, „iar noi avem forță”.

Ministrul de extremă-dreapta al Securității Naționale, Itamar Ben Gvir, și mulți alți parlamentari de coaliție i-au îndemnat pe susținători să participe la mitingul de lângă Knesset de la ora 18.00.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. O să fie ceva cam ce a fost prin 2015-2016 în Turcia