G4Media.ro

UPDATE Polițiștii au deschis dosar penal în urma furtului masiv dintr-o fermă…

Sursa foto: Pixabay

UPDATE Polițiștii au deschis dosar penal în urma furtului masiv dintr-o fermă din Ialomița/ Hoții au recoltat 30 ha de floarea-soarelui și au plecat cu 70 de tone de recoltă

Hoții au profitat de o zi de sărbătoare pentru a intra în câmp și au recoltat masiv cultura de floarea-soarelui de pe un câmp din județul Ialomița, informează Agrointeligența.

UPDATE Ora 13:10 IPJ Ialomița a anunțat că a deschis dosar penal în urma furtului recoltei și a transmis următorul comunicat:

 • ”La data de 17 august a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ciochina au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din orașul Popești-Leordeni, reprezentant al unei societăți agricole, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras, prin recoltare aproximativ 30 de hectare de floarea-soarelui. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, iar în urma verificărilor a reieșit faptul că din suprafața totală de 110 hectare ar fi fost recoltată o suprafață de aproximativ 30 de hectare, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 225.000 de lei. În continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării situației de fapt și persoanelor bănuite, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”.

știrea inițială

Paguba acoperă 30 de hectare și se ridică la circa 210.000 de lei, potrivit reprezentanților fermei păgubite care fac apel către colegii fermieri, autorități locale și simpli cetățeni din zonă care, dacă au văzut ceva suspect în ultimele zile – inclusiv camioane încărcate, să anunțe poliția din localitatea Ciochina, județul Ialomița.

În cadrul societății Agromec Balaciu din comuna Ciochina, județul Ialomița, hoții au reușit să recolteze cultura de floarea-soarelui și au dispărut cu o cantitate uriașă din producție, fără să îi vadă nimeni. Angajații societății se pregăteau să înceapă recoltatul de miercuri dar marțea, când au mers în câmp să vadă dacă condițiile sunt potrivite pentru cules, au avut un șoc. O mare parte din cultură fusese deja recoltată.

Pentru societatea din județul Ialomița, paguba este uriașă. Pe lângă pierderea banilor pe care putea să îi obțină din recoltă, firma se vede și în fața situației delicate de a nu își putea onora o parte din contractele încheiate.

După ce au constat furtul, reprezentanții societății Agromec Balaciu au anunțat imediat Poliția din Ciochina. Oamenii legii au înregistrat plângerea, iar astăzi o echipă va merge în câmp să facă măsurătorile necesare astfel încât să stabilească cum s-a produs furtul. Între timp însă, până când Poliția se lămurește, activitatea fermei este blocată în privința recoltării pentru restul producției care a scăpat de hoți.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. PANA SE LAMURESTE POLITIA, IES ANCHETATORII LA PENSIE, CA EI IES REPEDE.

 2. Țara hoților…

 3. Cum sunt liderii, asa si alegatorii …

  • Noi suntem o minoritate uluită, majoritatea, hoți, mici si mari, își văd de hoțiile lor!

  • La fabrica Mercedes din Germania, 3 persoane au furat următoarele:
   Peste 100 de motoare
   Peste 500 cutii de viteză
   Dacă hoții nu sunt români, înseamnă ca suntem slabi.

 4. Terenurile agricole apartin ,,investitorilor” straini care le-au cumparat aproape pe gratis. Culturile sper ca le-au asigurat deci paguba lor este recuperata. Insa modul de actiune al hotilor este briliant.

 5. Oameni buni, fugiți din România cât încă mai aveți ocazia.

 6. Până și dacă îi va prinde, apoi trimiși în judecată și închiși, recolta demult va fi ulei, iar acesta vândut și consumat în țigăile gospodinelor.

 7. Parca era secetă și nu se făcea producții??? Acum cum naiba iese 2500 la ha ?? Deci floare se face are preț f f bun iau subvenții și vor despăgubiri de secetă, pla sa le dea jigodiilor de fermieri. Deci tot timpul producțiile agricole raportate sunt sub nivelul real ca multă marfa mergea la negru

 8. Dacă fermierul era român, sigur nu apărea scriitura asta. O fi vreun italian sau arab, care a împins ceva redacției. Mai împinge si poliției si gata, făptașii vor fi prinși. Zic și io !