G4Media.ro

UPDATE Annecy, Franța: Cel puțin patru copii, cu vârste cuprinse între doi…

Captura Twitter

UPDATE Annecy, Franța: Cel puțin patru copii, cu vârste cuprinse între doi și trei ani, înjunghiați într-un parc / Atacatorul este un sirian de 31 de ani, cu statut de refugiat în Suedia / Unul dintre copii este cetățean britanic

Cel puțin patru copii cu vârste cuprinse între doi și trei ani și un adult au fost înjunghiați de un individ la Annecy (Haute-Savoie), au declarat pentru Le Figaro surse din poliție. De asemenea, doi adulți au fost de asemenea răniți în acest atac. Un bilanț precedent indica cel puțin nouă persoane rănite, dintre care opt copii. Cei patru copii răniți sunt în stare de urgență absolută, potrivit unei surse din cadrul poliției, citată de BFMTV.

UPDATE 17:13 Prim-ministra franceză Élisabeth Borne, aflată la locul incidentului, a declarat că este un „lucru teribil” ceea ce s-a întâmplat joi în Annecy și că a intervenit cu prima ocazie pentru a se asigura că toată lumea este îngrijită, transmite BBC.

Ea a spus că este important să ne amintim că este vorba de copii care sunt „grav răniți”.

„Suntem cu toții teribil de șocați de acest lucru”, a adăugat ea.

De asemenea, Borne a confirmat că atacatorul este un cetățean sirian care avea statut de refugiat în Suedia. El a depus și o cerere de azil în Franța, dar aceasta a fost „anulată” de cererea suedeză anterioară, care datează de 10 ani.

Ea spune că bărbatul nu avea cazier judiciar sau antecedente psihiatrice.

UPDATE 16:15 Unul dintre copiii răniți în atacul cu cuțitul de joi este cetățean britanic, a declarat ministrul britanic de externe James Cleverly, relatează BBC.

El a vorbit la o conferință găzduită de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Cleverly a afirmat la că oficiali consulari britanici se deplasează la Annecy pentru a ajuta la sprijinirea familiei britanice al cărei copil a fost înjunghiat.

Ministrul de externe a declarat că guvernul britanic este pregătit să sprijine autoritățile franceze și că „gândurile sale sunt alături de victime și de familii”.

„Și, bineînțeles, suntem foarte solidari cu poporul francez în aceste momente teribile”, a adăugat el.

Poliția a confirmat că suspectul este un sirian în vârstă de 31 de ani, care avea statut de refugiat în Suedia. Potrivit presei franceze, acesta avea o soție și un copil de trei ani. De asemenea, el a declarat poliției că este creștin sirian.

UPDATE 13:45 Bărbatul arestat pentru că a atacat șase persoane cu un cuțit la Annecy a fost filmat, cu cuțitul în mână, la locul tragediei, de către un martor, relatează BFMTV.

Imaginile arată un bărbat îmbrăcat în pantaloni scurți negri și un tricou cu mâneci lungi, cu un turban pe cap și ochelari pe nas, care aleargă prin parc, cu un cuțit în mână. El este urmărit de un al doilea bărbat, a cărui identitate nu a fost autentificată.

UPDATE 13:07 Președintele francez a reacționat la atacul cu cuțitul din Annecy. Pe Twitter, Emmanuel Macron a declarat: „Atac absolut laș în această dimineață într-un parc din Annecy. Copiii și un adult se află între viață și moarte. Națiunea este în stare de șoc. Gândurile noastre sunt alături de ei, de familiile lor și de serviciile de urgență”.

 


UPDATE 12:58 Momentul în care agresorul a fost arestat

Arestarea agresorului a fost filmată de martori, relatează BFMTV. În imagini se vede cum un bărbat este pus la pământ pe burtă de trei polițiști într-un parc.

 


UPDATE 12:39 Bărbatul arestat sub suspiciunea de a fi autorul atacului este de naționalitate siriană, a declarat pentru Le Figaro o sursă apropiată anchetei.

Atacatorul a depus o cerere de azil la Oficiul francez pentru protecția refugiaților și apatrizilor (Ofpra) la 28 noiembrie 2022, conform procedurii obișnuite. Între timp, i s-a acordat statutul de refugiat în Suedia printr-o decizie din 26 aprilie 2023.

Potrivit surselor Le Figaro, în jurul orei 9.45, individul a atacat copii în vârstă de aproximativ trei ani care se aflau într-un parc din apropierea lacului Annecy. Trei dintre victime sunt în pericol de moarte.

Potrivit acestei surse, individul a atacat cu un cuțit un grup de copii și un adult în parc. Trei dintre victime sunt în stare gravă.

Atacatorul a fost arestat.

 


Potrivit unei surse din cadrul poliției, atacatorul este un solicitant de azil sirian, născut în 1991.

Un număr mare de echipe de prim-ajutor, polițiști și militari se află la fața locului, tratând victimele și securizând locul. Prefectul a fost, de asemenea, la fața locului. „Individul a fost arestat datorită intervenției foarte rapide a forțelor de ordine”, a anunțat ministrul de interne, Gérald Darmanin. Premierul Elisabeth Borne a anunțat că se va deplasa la fața locului, iar în Parlament a fost păstrat un minut de reculegere.

Vom reveni cu amănunte

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Nu va cred… Probabil emigrantul respectiv are probleme psihice. Nu spun ca e scuzabil, ci doar ca nu e cazul sa generalizati.

  2. Sunt impotriva migratiei masive, dar nu cu argumentele voastre! Oameni bolnavi sunt in orice grup etnic, social, religios etc. Nu imi spuneti mie ca europenii get-beget sunt niste fiinte perfecte. Hai sa ne amintim de bolnavul ala p-s-ihic, pur european, care a intrat cu avion in munte pentru ca a zis sa nu moara singur si cate si mai cate, va las pe voi sa cautati.

  3. Pentru că da bine la prostime cat sunt de omenoși conducătorii țări. Și mai dintr-un motiv. Așa vrea UE

  4. „Refugees welcome!”

  5. Si totusi primele victime ale extremismului islamist sunt chiar persoanele de confesiune islamica. #nurasismului

  6. @antiUSL – Sincer, nu stiu ce ai vrut sa spui exact. Eu spun una, tu imi spui alta

  7. @antiUSL – Precizez, in caz ca nu ma intelegi, eu vorbesc de oameni cu probleme p.s.ih.ice, tu vorbesti de i.m.igranti…

  8. Voi credeati ca musulmanii vin aici ca sa plateasca taxe? Hahaha!

    • aparent era crestin , in siria sau exista o comunitate mare de crestini , dar e drept imigrant era