G4Media.ro

UPDATE 2,5 hectare din Pădurea Comorova ar urma să fie tăiate pentru…

UPDATE 2,5 hectare din Pădurea Comorova ar urma să fie tăiate pentru un complex turistic/ Dezvoltatorul imobiliar Novum Invest: Nu este pădure, ci teren cu detinația curți construcții

UPDATE 2 martie – Societatea Novum Invest a transmis, marți, punctul de vedere solicitat cu privire la defrișarea a 2,5 hectare din Pădurea Comorova (în stațiunea Olimp), pentru a face loc unui nou complex turistic, în imediata vecinătate a resortului de lux Novum by the sea. Punctul de vedere trimis de Cosmin Fleancu, unul dintre proprietarii suprafeței de teren și acționar al societății Novum Invest, a fost transmis după publicarea materialului:

 • Perimetrul defrișat nu este parte constitutivă a Pădurii Comorova. Dezvoltatorul imobiliar-hotelier, NOVUM Invest, dorește să informeze asupra faptului dovedit legal că terenul defrișat în luna februarie a anului 2021 și aflat în proximitatea complexului turistic Novum by The Sea nu este parte constitutivă a Pădurii Comorova, fiind prezent în registrele de carte funciară în categoria “terenuri intravilane libere cu destinația curți construcții”.
 • Terenul intravilan a fost achiziționat în baza a două contracte, respectiv contractul 1674 din data de 13.11.2017 și contractul 542 din data de 29.03.2018, pentru dezvoltarea proiectului Novum by The Sea. Respectivul teren face parte din intravilanul construibil al orașului Mangalia, stațiunea Olimp.
 • Construcția ce va fi proiectată se încadrează în categoria stabiliment local public de tip sală de bal/conferințe și are două nivele: subsol și parter. În viitor, complexul turistic Novum by The Sea se va extinde și va îngloba alte construcții menite să promoveze turismul zonal atât pe pe plan național, cât și pe plan internațional.
 • În ceea ce privește multiplele referiri la evenimentul organizat cu ocazia deschiderii oficiale a complexului, dorim să reamintim că, în urma investigațiilor realizate, Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța a emis un comunicat oficial în data de 13 iulie 2020 care informa că niciun caz confirmat cu virusul SARS-CoV-2 nu a fost raportat în urma evenimentului.
 • Încheiem prin a informa publicul și presa că proiectul Novum by The Sea nu urmărește destabilizarea naturală a zonei, investind sute de mii de euro în amenajarea spațiilor verzi. 70% din suprafața complexului turistic este acoperită de verdeață, spațiul construit fiind considerabil mai mic decât suprafața spațiului verde.
 • Acest drept la replică este însoțit de acte doveditoare pentru cele expuse mai sus. Suntem convinși că veți respecta deontologia profesională și dreptul la informare corectă a publicului dumneavoastră și că ne veți acorda posibilitatea ca acest punct de vedere să ajungă la cititorii dumneavoastră”.

știrea inițială

Două hectare și jumătate din Pădurea Comorova ar urma să fie tăiate pentru a face loc unui complex imobiliar vecin cu Novum, hotelul din Olimp inaugurat de zeci de vedete în pandemie, transmite Info Sud-Est.

Ion Fleancu, Paulina Fleancu, Ionuț Cosmin Fleancu și Roxana Fleancu dețin, împreună, peste 25.000 mp de pădure pe buza plajei în stațiunea din sudul litoralului românesc.

Terenul pe care sunt amplasate utilaje și a cărui excavare a început este vecin cu Novum by the Sea, hotelul de lux inaugurat de zeci de vedete în plină pandemie de COVID-19.

Petrecerea de inaugurare a fost organizată la începutul lunii iulie, la ea au participat mult peste limita maximă de 50 de persoane, iar printre invitați s-au numărat Andreea Esca, Adina Buzatu, Delia sau Mihaela Borcea.

Ionuț Cosmin Fleancu deține, împreună cu Dan George Dobre, compania Novum Business Invest, dar și alte companii din domeniul imobiliar. Pentru 3000 mp din cele 2,5 hectare de pădure este înregistrat un drept de superficie pentru societatea Novum Business Invest. Totodată, Ionuț Cosmin Fleancu deține alături de Paulina Fleancu societatea Fapaco SRL.

În luna mai 2020, Primăria Mangalia le-a eliberat lui Ion și Paulinei Fleancu două certificate de urbanism pentru a construi, pe o bucată din pădure, un aparthotel de 10 etaje, un restaurant, parcări și alei.

sursa foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Daca si asta e padure cu circuit inchis ca la Baltenii de Ilfov, ma lipsesc de ea cu cea mai mare placere.

  Iar ursul polar poate sa mi-o suga. Sa-si mai ia un serviciu daca nu-i ajung sloiurile.

  • Care soiuri prostule ca s-au topit toate. Cu asa orătănii ca tine, sfârșitul viitorului nostru se apropie cu pași repezi. Dacă îți zic de reciclare și cumpătare la cumpărături o sa fugi după dex….

  • Unde ai mai auzit sa iti scada populatia cu 20% pe timp de pace? Pocnitorile penetrate la bordeluri in germania nu raman gravide…

 2. Spatiile verzi dispar sub ,,domnia” functionarilor penali din administratia publica .
  Procurorii dorm in bocanci .

 3. Ministerul Mediului doarme in bocanci.
  Parchetul doarme in bocanci.
  Miliția aşişderea!
  Primaria ia şpaga!
  Tara se pierde labarbut!

 4. Niște nenorociți atât domnii de la primărie cât și dezvoltatorii lui peste.

 5. Cand cloata asta de „tara” e plina de bouri indaratnici, etern nemultumiti si cu ZERO spirit de initiativa – elita misca motorasele si face lucrurile sa se INTAMPLE! Treziti-va din smiorcait si puneti mana si faceti ceva concret, loazelor! :-\ Geme internetul de voi si de lamentarile voastre

 6. Care soiuri prostule ca s-au topit toate. Cu asa orătănii ca tine, sfârșitul viitorului nostru se apropie cu pași repezi. Dacă îți zic de reciclare și cumpătare la cumpărături o sa fugi după dex….

 7. Pai si garda de mediu, min mediului, politia etc bai, dar toti dorm pe ei, sa nu cumva sa deranjeze pe cine nu trebuie! In asteptarea pensiilor speciale, se fac toti ca lucreaza! Marsh!

  • Nu exista șef de la Garda, poliție, mediu din Constanta fara un teren pe malul marii. The end.

 8. Intre Olimp si 23 August daca mergeti pe malul marii o sa aveti surpriza sa gasiti vile facut chiar pe malul marii. Erau niste cazemate din al doilea razboi mondial (astea sunt pe tot litoralul) care au fost transferate de la apararea civila la diversi „smecheri” pe o perioada de 99 ani. „Smecherii” si-au facut vile, restaurante, etc. De exemplu mai este una in Vama Veche unde este acum un restaurant pescaresc in partea de sud chiar langa dig, in Mangalia restaurant facut pe cazemata. Era un anumit general care incasa spagile. Mai sapati, se fura tara asta cu totul.

 9. Guvernul „mieu” se lupta sa-si pună prefecți si alte lipitori la bani public!

 10. Padurea cu pricina face parte din zona de protectie a litoralului, este plina de specii de animale protejate, endemice. Nici macar Ceausescu nu a indraznit sa se atinga de ea. Doar in capitalismul lui peste prajit de dupa 1990 o familie poate intra in posesia unui astfel de tezaur national. Taiati, distrugeti, construiti, oricum oamenii de calitate nu mai calca de multa vreme in cloaca numita litoralul romanesc. 50 de km mai departe, in Bulgaria, in fostul Cadrilater, sunt multe paduri de acest fel, dar bulgarii le respecta. Ca roman, nu pot sa spun decat atat, cu durere: bine ca s-a intors Cadrilaterul al bulgari, altfel lipitorile „imobiliare” de la noi ar fi pus totul la pamant. Ultimul cuvant: iresponsabili, lacomi, nesatui. Sa va fie rusine!

 11. S-o taie. Așa zisa „Societate civilă”, puzderia de ONG-uri nu protestrază?

 12. Terenurile ocupate cucurti si constructii (Cc).

  Aceasta categorie cuprinde terenurile cu diverse utilizari si destinatii, de exemplu: cladiri, curti, fabrici, uzine, silozuri, gari, hidrocentrale, cariere, exploatari miniere si petroliere, cabane, schituri, terenuri de sport, aerodromuri, diguri, taluzuri pietruite, terase, debusee, gradini botanice si zoologice, parcuri, cimitire, piete, rampe de încarcare, fâsia de frontiera, locuri de depozitare, precum si alte terenuri ce nu se încadreaza in nici una din categoriile de folosinta prevazute în articolele anterioare.

  Curti – constructii este o denumire generala . In interiorul acestei categorii exista incluse terenuri dupa destinatie . Destinatia terenului in cauza era : SPATIU VERDE .
  Nemernicul care a raspuns stie acest lucru dar a facut referire numai la ceea ce nu il incrimineaza . Sarlatan .

  Daca intrebati o primarie ce categorie este terenul pe care este construit un bloc o sa spuna curti-constructii.
  Daca intrebati ce categorie este terenul din jurul acelui bloc va raspunde toto curti-constructii . Doar ca terenul din jurul blocului are destinatie SPATIU VERDE .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.