G4Media.ro

Unul dintre soldaţii ucraineni de pe Insula Şerpilor a fost decorat pentru…

Sursa foto: Twitter / Kyiv Post

Unul dintre soldaţii ucraineni de pe Insula Şerpilor a fost decorat pentru serviciile sale / Polițistul de frontieră Roman Hrybov a fost eliberat de armata rusă

„Un autor al frazei legendare despre <nava de război rusă>, polițistul de frontieră Roman Hrybov s-a întors de la prizonierat în regiunea natală Cerkași”, anunță Kyiv Pos pe Twitter. Soldatul a fost decorat pentru serviciile sale, anunță Ministerul Apărării din Ucraina.

Hrybov a făcut parte din echipa de militari cantonați pe Insula Șerpilor care a înjurat militarii rusși de pe o navă de război, atunci când li s-a cerut să se predea, informează News.ro.

Informaţiile iniţiale arătau că, în 24 februarie, treisprezece poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, din Marea Neagră, iar teritoriul, cel mai sudic punct al Ucrainei, ar fi fost capturat de forţele ruseşti.

Poliţiştii aflaţi la post au refuzat să se predea şi au înjurat nava rusă care i-a somat, potrivit unei înregistrări audio.

”Suntem o navă de război rusă. Vă sugerez să depuneţi armele şi să capitulaţi, ca să nu curgă sângele unor victime inutile. Altfel veţi fi bombardaţi”, au anunţat invadatorii la megafon. ”Navă rusă, du-te-n mă-ta!”, i-au răspuns grănicerii ucraineni.

Ulterior s-a raportat că aceştia, de fapt, sunt în viaţă, fiind luaţi prizonieri şi apoi eliberaţi, într-un schimb cu ruşii.

Sursa foto: Twitter / Kyiv Post

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Mare erou, i-a injurat dar s-au predat.Probanil i-a mustrat constiinta, dar sange in apa nu se face-tot un rus.Insa actorasul a iesit repede in scena la maneca scurta sa ne spuna au fost ucisi, cu privirea senina, fixa ca cei care iti trag teapa la cantar.Tot un rus si asta, ca Pantiu.sa.

  2. Dacă nu a murit asta nu insemana ca nu rămâne un erou. Când i-a înfruntat pe orci cu fraza celebra a acceptat ideea ca pot trimite aia rachete și sa-i rada pe toți de pe insula aia. Pt ucrainieni rămâne un simbol al rezistentei si al patriotismului unui militar simplu in faza invadatorului ce părea net superior militar.

  3. In timpurile noastre soldatii devin eroi, iar „gradele” doctori. Meritele nu conteaza.

  4. propaganda nu a spus ca au fost toti macelariti?
    pe vremea comunismului nu aveai voie sa vorbesti impotriva lui, constat ca nici impotriva nato si uniunii europene.