G4Media.ro

Unul dintre fondatorii AUR a renovat clădirea reprezentanței comerciale a Federației Ruse:…

Sursa Foto: Google Maps

Unul dintre fondatorii AUR a renovat clădirea reprezentanței comerciale a Federației Ruse: Semnătura mea de inginer și specialist se află pe obiective militare naționale sau NATO, ale Ministerului de Interne, spitale, clădiri publice

Omul de afaceri Marius Dorin Lulea, unul dintre fondatorii AUR, a asigurat serviciile de proiectare la renovarea celei mai valoroase clădiri, din punct de vedere comercial, deținută de Moscova în București, după cum rezultă din informațiile G4Media.ro confirmate de acesta. Societatea sa nu a avut contract direct cu Federația Rusă, ci cu o firmă controlată de fiul lui Antonie Iorgovan, juristul considerat ”Părintele Constituției”. Lulea a explicat pentru G4media.ro că a fost ”președinte fondator AUR” pentru că are ”experiență birocratică” din activitatea sa curentă.

Reprezentanța Comercială a Federației Ruse în București a fost renovată după un proiect al firmei vicepreședintelui  Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Marius Dorin Lulea.  Marius Lulea ne-a transmis că nu are nicio legătură cu Federația Rusă și că a susținut mereu unirea României cu Basarabia.

În Piața Charles de Gaulle din București se află un mic ansamblu imobiliar format dintr-o clădire împărțită în doua părți și trei anexe, garaje. Clădirea aparține, conform datelor la zi consultate la Agenția Națională de Cadastru, Federației Ruse.

Ansamblul imobiliar aparține în acte Reprezentanței Comerciale a Federației Ruse, iar proprietatea este administrată de la Moscova, prin Întreprinderea pentru administrarea proprietății în Străinătate.

Construcția din Piața Charles de Gaulle este compusă din cinci părți, una de tip rezidențial cu opt niveluri, a doua de tip birouri cu cinci niveluri și trei construcții de tip anexe. Clădirea a fost proiectată în anii 1930 de arhitectul și artistul plastic Marcel Iancu (1895-1984), unul dintre cei mai importanți arhitecți români ai secolului trecut.

Autoritățile ruse au închiriat clădirea înregistrată cu adresa Piața Charles de Gaulle 4-6 unei firme înregistrate în România, care mai apoi subînchiriat spațiile la rândul lor. Din 2016, ansamblul este subînchiriat de Duma Imob Investment SRL.

Acționarul unic al societății este George Antonie Iorgovan, fiul lui Antonie Iorgovan, juristul care a coordonat conceperea actualei Constituții a României. Firma lui Iorgovan a renovat locația în perioada 2016-2020, iar această acțiune a fost realizată cu ajutorul lui Marius Dorin Lulea.

Sursa Foto: ziaristii.com

Acesta a asigurat prin firma sa, Ideal Proiect, serviciile de proiectant general. ”Da, am fost proiectantul general, era și un banner mare cu această informație. Sunt sute de persoane care știu asta, informația este publică. Este o clădire de care ne-am apucat acum vreo patru ani parcă. Beneficiar era o firmă, dar clădirea este a Ambasadei Rusiei”, a declarat Lulea pentru G4Media.ro

Omul de afaceri, care este unul dintre fondatorii AUR, a mai precizat: ”Noi am lucrat cu investitorul român. Și doctorul operează pe oricine dacă este necesar, eu trebuie să fiu un bun profesionist. Cred că era un contract mic de vreo 14.000 de euro. Am reușit să salvăm o clădire ce fusese devalizată și prezenta pericol de prăbușire”.

Lulea a mai explicat că renovarea clădirii ține de profesia sa, fără alte conotații: ”Noi cu asta ne ocupăm. Am verificat și am făcut peste 4.000 de proiecte împreună cu colegii pentru diverși clienți. Sunt unul dintre cei maxim o sută de specialiști atestați pe mai multe domenii, se apelează des la noi. Pentru corectitudine, semnătura mea de inginer și specialist se află sub o formă sau alta pe obiective militare naționale sau NATO, ale Ministerului de Interne, spitale, clădiri publice și multe investiții private. Cam asta face un inginer care muncește în această țară și cu părere de rău nu mai suntem mulți”, a mai punctat Maris Dorin Lulea.

Afacerea din jurul clădirii Moscovei

Conform datelor publice din cartea funciară, din februarie 2008, Întreprinderea Federală Unitară de stat Întreprindere pentru administrarea proprietății în Străinătate are din 1 februarie 2008 dreptul de închiriere.

Mai întâi, ansamblul a fost închiriat către firma bulgărească GM Kapital și apoi firmei Total Corporate Investment Group SRL (Damian Spiridon, acționar unic).

În 2009, chiriaș devine offshore-ul cipriot Ktenix Enterprises Limited.

Rise Project a dezvăluit că Federația Rusă încasa de la GM Kapital o sumă de 3,78 milioane de euro pentru închirierea proprietății pe 15 ani. Apoi, bulgarii primeau 6,83 milioane de euro de la Total Corporate Investment Group. Suma plătită de offshore-ul cipriot către SRL-ul românesc nu a fost dezvăluită în documentele de la Cadastru.

Însă, în ciuda acestor tranzacții, clădirea a rămas practic în paragină, nefiind folosită imobiliar.

Asta până 2016, când clădirea este închiriată către firma Global Energy Investment. Acționariatul firmei este format din Horia Constantin Bejan – 50%, Nelea Htema – 49% și Boris Golovin – 1%.

Golovin este fost colonel în trupele Spetnatz – GRU – serviciul de spionaj al armatei ruse. Golovin s-a stabilit în România după 1990. A înființat, alături de oameni de afaceri ruși Nova Bank, dar şi Centrul de Afaceri Româno-Rus.

Mai departe, Global Energy Investment subînchiriază 3406 metri pătrați către Duma Imob Development, firmă deținută de fiul lui Antonie Iorgovan. Durata contractului este de 15 ani.

Duma Imob Development subînchiriază la rândul său părți din clădire către mai multe societăți care efectuează activități economice. Este vorba de  Nemeco SRL (activități tip restaurant), A&B Trading 2000 SRL (firmă deținută de Al Attar Khaldoun – partenerul lui Dan Diaconescu la OTV), Dani Vani SIM SRL (acționar unic Constantin Dan Udilă) și către Dentalmed-Clinica Stomatologică.

Marius Dorin Lulea a fost nominalizat de senatoarea Diana Șoșoacă, într-un interviu acordat Europa Liberă, că ar fi liderul de facto, din acte și chiar omul care controlează financiar Partidului Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR). Dezvăluirile controversatei avocate ajunse senator au venit după ce aceasta a fost exclusă din grupul parlamentar AUR.

Citește și

Cine este omul de afaceri despre care senatoarea Șoșoacă susține că ar controla AUR / Marius Lulea: Sunt implicat datorită prieteniei cu George Simion

Șoșoacă: Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea din Tunari/ Surpriză, hotelul aparține unui fost consilier UNPR din sectorul doi, apropiat de Onțanu

George Simion, răspuns la acuzațiile Dianei Șoșoacă: E de râsul curcilor, mi-e milă. A uitat cine a făcut-o senator/ N-am avut ce să le mai zic colegilor, când se potolește?/ Nici Lulea n-a avut afaceri în Transnistria, nici eu nu sunt homosexual

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

 1. Rusia ne-a furat ceasul si vaccinul. Ne-a pus otrava in chiloti, si chilotii in ceai. ne-a dat prima constitutie in 1832, independenta la 1878, Ardealul in ’44, asfalt pe Kisselef si Victoriei, tevile de apa calda puse in ’48, gazul cu care ne incalzim iarna asta. Nu vrem noi dintr-astea! Noi vrem mataranga intuneca transgenderoasa.

  • Si uiți cel mai important lucru care a pus capac și anume , Tezaurul tovarășe ! Dar chiar nu iti este rușine mă , ca despre restul nu mai vorbesc din motive de silă !

  • @nu nu cladirea Rusiei nu se poateee – Omule, esti penibil!

   In alta ordine de idei, nu pot sa nu ma intreb care o fi pana la urma scopul cladirii? Adica, chiar asa, se invart contrate de inchiriere de milioane si cladirea e nefolosita? „Însă, în ciuda acestor tranzacții, clădirea a rămas practic în paragină, nefiind folosită imobiliar”

  • Pentru independență și Ardeal au murit ai noștri pe front, bă, nu ne-a dat nimeni nimic, că nu avea Rusia nici un drept asupra acestor pământuri ca să ni le dea. Și aia cu constituția e jenantă, și ți-am mai demonstrat și la alt articol că mai existau alte n constituții pe vremea aia, puteam lua liniștiți un model din vestul Europei. Dar tu o ții langa, că poate nu zice nimeni nimic de data asta.

  • Cand au semnat de primire pentru Ardeal, in octombrie 1944, domnii Patrascanu (PMR), G Popp (PNT), general Damaceanu (PMP?) si Barbu Stirbei (vocea si talentul), au zis ca vor plati compensatie URSS pentru „accidentul” prin care armate omanesti s-au gasit pe Volga, iar tramvaiele din Odesa s-au deplasat inexplicabil pe sinele din Constanta.

   Asa zice conventia de armistitiu: „Părţile sînt de acord ca compensaţiile pentru pierderile menţionate sa nu fie plătite în întregime de România, ci numai în parte, şi anume în suma de 300 milioane dolari ai Statelor Unite, platibili în curs de 6 ani, în mărfuri (produse petrolifere, cereale, materiale lemnoase, vase maritime şi fluviale, diverse maşini etc.)”. Ori, ce masini-unelte sa iei de la romani? Ce cereale, cand ei au avut foamete in 1948?

   Romania lui Misu voia sa dea teapa, si nu platise cele 300 de milioane. De aceea s-au infiintat Sovromurile in 1948. Nu aveai ce sa confisti de la marele tehnocrat Antonescu si tehnocrateala lui germana. Sovromurile au fost planul Marshall pentru Romania.

   Ce bani produceau faimoasele Sovromuri, care includeau „exportatori” gen Transporturile Aeriene Romano-Sovietice sau Sovromfilm? Pentru ca, in aceeasi linie, URSS a dat Romaniei si primul TAROM sau NAVROM. Erau incercari de a forta nationalizarea unor companii, nu pentru ca sa fuga rusii cu paltonul, ci ca statul roman sa aiba bani sa-si plateasca datoria.

   Mai mult, in 1948, rusii au creat mineritul uraniului, Santierul Naval Braila in forma de azi (pana la 1948 se faceau barci de lemn), Tractorul Brasov etc. Tot Sovrom au fost si Combinatul de la Resita, pe care Hitler il transferase la guvernul german. Adica URSS confiscate fabrica lui Hitler? Trebuie sa plang pentru asta???!

   In 1956, sovieticii si-au bagat picioarele. Au vandut toate fabricile sovromiste Romaniei, pentru ca nu aveai cu cine. Au pastrat aurul. Au returnat tot ce avea valoare istorica, pastrand doar niste suveniruri cum mai vezi si la Viena (sala bijuteriilor dacice din muzeul de istorie) sau la Stambul (sabia lui Stefan). Data viitoare, ca sa nu mai astfel de incidente, castiga razboiul, sau nu mai invada Stalingradul.

   In banii de azi, 300 de milioane din Conventia de Armistitiu sunt de 14 ori mai valorosi, adica 4 miliarde si ceva. Cele 93 de tone de aur revendicate de Simioni pe la colturi? Tot 4 miliarde. Coincidenta? Acel aur sunt banii promisi de Patrascanu, Popp si Stirbei. De aceea, nici Basescu nu a indraznit sa ii ceara.

   Romanii au mai dat cu subsemnatul de vreo 10 ori ca nu au nicio pretentie de la Rusia. Pai ori suntem smecheri, ori nu mai suntem.

  • hAUR cu Lulea mecla de oligarh cecen,familia p$distului Iorgovan (care l a aparat pe Iliescu in dosarul mineriadei) si probabil cu ceva securisti rusofili .. O noua fantosa cu propaganda nationalista ptr interese a la FSNul lui Ilici …. Ps P$deii si tembeliziunile securisto oligarhe,par incantati peste masura de aceasta gasca politico financiara.

  • Tovarasul cu tezaurul numai minciuni ordinare scoti.

   1. Foamete in Romania? Pai da ca au furat rusii tot. Tot ma mincinosule. A fost seceta in Moldova. In restul tarii nu au fost. Criminalii rusii au furat tot si in Ardeal si in Oltenia si i-au lasat pe oameni sa moara de foame, in traditia psihopatica ruseasca.

   Psihopatii rusi au folosit foamea ca arma de genocid peste tot pe unde au trecut. Din Finlanda pana in Kazahstan. Peste tot au folosit foametea. Si in Tarile Baltice, si in Germania, Ukraina, Romania, Basarabia, Polonia sau in Circassia. Peste tot.

   Mai mult psihopatii rusii au distrus cu buna stiinta si ajutoarele americane sosite in portul Constanta.

   Rusii au declansat genocid impotriva tuturor vecinilor lor… de pe vremea lui Alexandr Nevsky!

   2. Masini unelte in Romania?
   Superbele uzine Malaxa ce crezi ca faceau? Cu ce lucrau ei acolo cand faceau de toate de la autoturisme, la armament, locomotive? dadeau la pila?
   Dar la IAR Brasov cu ce crezi tu ca se ocupau? Fabricau Messerschmitt Bf 109 pe care au zburat si asii Cantacuzino si Serbanescu! Dar la Astra Vagoane ce crezi ca faceau?

   3. Chestia cu tramvaiele de la Odesa este o porcarie.
   A platit Rusia despagubiri de razboi pentru ca au ocupat Basarabia? Ca au trimis la moarte zeci de mii de tineri Basarabeni in razboaiele Rusiei imperiale – inclusiv la Port Arthur? Ca au atacat Romania pe timp de pace? Ca au efectuat actiuni teroriste in Romania? Ca l-au rapit pe Voda Sandu Sturza? Ca au incendiat arhivele Moldovei? Ca au furat tezaurul Romaniei?

   Tie nu ti-e rusine?

  • care-i plata?
   Va aleg cei mai stupizi sa postati?

  • Da bre, ne-au dat rusii de nu mai aveam aer, ni l-au dat si pe Groza si comunismu’ care a dus la inflorirea economica in spatiul USSR , in Europa de Est si in Tarile Baltice …si pe Ion Iliescu scolit cu alti tradatori ca Militaru, Roman, Brucan la centrele de insurectie KGB…La politicieni care nu-si pun mana la ochi in fata hotilor si criminalilor din gasca lui Putin le dau si novicioc gratuit.
   Urmeaza sa ne dea si noua Tezaurul de 100 de tone de aur, gaz si petrol moca …sunt largi la mana.

 2. In cladirea aia e policlinica privată din lanțul Regina Maria. Și ăștia sunt cu Putin? Sunteți dusi.

  • Dacă am pune la socoteală calitatea serviciilor oferite am putea spune că ne sabotează la ordinul lui Putin, dar nu despre asta e vorba…

  • Off topic @scara
   Ai vazut mesajul meu “ de dincolo” ?

  • Servus, @un domn!
   Știi doar că fac pe Dracu’-n patru să ma distrez pe un subiect, așa ca sper că nu am supărat pe știu eu cine..!? De fapt nici n-am călcat vreodat prin locul cu pricina, dar nu puteam rata ocazia…
   PS. Am obținut deja 3 voturi pozitive și te invit să te convingi cu ochii tăi…

  • Neata @Scara
   Da da ! Felicitari ! La mai multe !

 3. Chiar ma intrebam cine si-a batut joc de cladirea simbol a arhitectului Marcel Iancu

 4. Si uiți cel mai important lucru care a pus capac și anume , Tezaurul tovarășe ! Dar chiar nu iti este rușine mă , ca despre restul nu mai vorbesc din motive de silă !

 5. La ce bun atâtea articole vis a vis de aur? Votez aur oricum!

 6. in sf doua fete de tigani pusi la munca.

  • Zici tu? E drept că unul din cei doi are mâinile la vedere, dar asta nu inseamnă altceva decât „digitalizare”, că doar nu crezi că progresul tehnologic s-a poticnit in coviltir..?!

  • …dintre…

 7. Si care e păcatul lui? Ca are o firma de proiectare?
  Sunteti normali la cap cu articolul asta?
  Si cu cine trebuia sa lucreze ambasada rusiei? Cu proiectanti de la Moscova?

  • Ai dreptate omul care a scris articolul a fumat ceva stricat.
   Maine o sa scrie despre cei care importa /exporta la rusi cine stie ce chiloti.

  • Nu mai amesteca bauturile ca ti se face rau. De exemplu, nu mai amesteca ceaiul cu chilotii cand inventezi, ca dupa aia ajungi ca penalii, la puscarie.

 8. hAUR cu Lulea mecla de oligarh cecen,familia p$distului Iorgovan (care l a aparat pe Iliescu in dosarul mineriadei) si probabil cu ceva securisti rusofili .. O noua fantosa cu propaganda nationalista ptr interese a la FSNul lui Ilici …. Ps P$deii si tembeliziunile securisto oligarhe,par incantati peste masura de aceasta gasca politico financiara.

 9. Bolșevici la bolșevici trag … sunt aceiași care aplaudau la hambasada rusiei în frunce cu GHEORGHE (nume de slugă bolșevică) după un miting al ”libertății” ( care nu există în rusia).