G4Media.ro

Unul dintre asasinii părintelui fondator al statului Bangladesh a fost arestat după…

Unul dintre asasinii părintelui fondator al statului Bangladesh a fost arestat după 25 de ani și urmează să fie executat

Bangladeshul a anunţat miercuri arestarea lui Abdul Majed, unul dintre asasinii părintelui fondator al acestei ţări din Asia de Sud, după aproape 25 de ani de căutări, şi începerea pregătirilor pentru executarea lui, informează AFP.

Şeicul Mujibur Rahman, tatăl actualei şefe a guvernului, şeicul Hasina Wazed, care a condus Bangladeshul spre independenţa de Pakistan, se afla la putere când a fost ucis, împreună cu cea mai mare parte din familia sa, în 15 august 1975, în cursul unei lovituri de stat militare.

Justiţia locală a condamnat la moarte în 1998 zece ofiţeri pentru acest masacru, între care căpitanul Abdul Majed, în contumacie, întrucât fugise în India în 1996. Curtea Supremă a confirmat verdictul în 2009 şi cinci dintre asasini au fost executaţi după câteva luni.

Abdul Majed a revenit în Bangladesh abia luna trecută, a indicat un procuror presei. Acţionând pe baza unei informaţii, autorităţile l-au arestat marţi în capitala Dacca, în timp ce se deplasa la bordul unei ricşe, a relatat un responsabil al poliţiei, Johurul Haque.

Formalităţile pentru executarea lui Majed au început deja, a declarat pentru AFP ministrul justiţiei, Anisul Huq.

Fostul ofiţer nu poate face apel faţă de condamnarea sa la moarte, ci poate solicita doar o graţiere prezidenţială, a precizat ministrul. Preşedintele Abdul Hamid, fiind un apropiat al premierului, este puţin probabil să-l graţieze şi execuţia ar putea avea loc peste câteva săptămâni.

Actuala şefă a guvernului, Hasina Wazed, a scăpat de masacrarea familiei sale în 1975, întrucât în acel moment se afla în Europa împreună cu sora ei.

Foto: Fostul ofițer Abdul Majed, unul dintre asasinii șeicului Mujibur Rahman / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Probabil ca Abdul abia asteapta sa le intalneasca pe cele 70 de fecioare.
    Se vede pe fata lui cat de nerabdator este…